25 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara19°C

IATA: Hava Kargo Hayati Önemde

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) ve üyeleri, hayati önemdeki hava kargo tedarik hatlarının açık, verimli ve etkili olmasını sağlamak için acil önlem alma yönündeki hükümetlere çağrılarını yenilediler.

IATA: Hava Kargo Hayati Önemde

10 Nisan 2020 Cuma 18:14

IATA Başkanı Alexandre de Juniac geçen günlerde yaptığı açıklamada “Hava kargo faaliyetleri COVID-19 ile küresel mücadelede hayati bir ortak durumundadır. Buna rağmen, hayat kurtaran tıbbi malzeme ve ekipmanlarla dolu kargo uçaklarının hantal bürokratik mekanizmalar ve gerekli operasyonel izinlerdeki gecikmeler nedeniyle yerde kaldığı örnekleri görmeye de devam ediyoruz. Bu gecikmeler hayatları tehlikeye atıyor. Tüm hükümetlerin küresel tedarik zincirlerini açık tutmak için adım atmaları gerekiyor ”dedi.

Hava Kargo Küresel Tedarik Zincirini Ayakta Tutuyor

Öte yandan IATA Global Hava Kargo Bölümü Başkanı Glyn Hughes ise yaptığı değerlendirmede şunları söyledi : “Hava kargosu ön cephede, sadece COVID-19 ile savaşmakla kalmıyor, aynı zamanda devletler tarafından uygulanan karantina ve sosyal uzaklaştırma politikalarını desteklemek iüzere, küresel ölçekte  online olarak satın alınan gıda ve diğer ürünler de dahil olmak üzere en çok zamana duyarlı malzemeler için küresel tedarik zincirlerinin korunmasını da sağlıyor. Ancak bunu hükümetlerin desteğiyle birlikte çalışırsak yapmaya devam edebiliriz. Tedarik zincirlerinin açık tutulması aynı zamanda yerel ekonomilerdeki işleri ve istihdamı da desteklemektedir: Güney Amerika ve Afrika’daki sebze meyve gibi hızla bozulabillir ürün üreticileri buna örnektir. Birlikte güçlüyüz, ”dedi

Dünya Sağlık Örgütü: Hava Kargoyu Aktif Tutmak Hepimizin Ortak Görevi

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ise  COVID-19'un yayılmasını yavaşlatma mücadelesinde hava kargolarının önemini yineledi: Açıklama şöyle denildi:

“Dünyada COVID-19'a karşı ön cephede savaşan sağlık çalışanlarına sürekli olarak gerekli tıbbi ekipman ve koruyucu malzeme sağlanmalıdır. Hava kargo operasyonlarına devam ederek bu tedarik hatlarını açık tutmak hepimizin ortak görevidir. Hava yollarında yolcu talebindeki topyekün düşüş planlanan kargo operasyonlarının yerine getirilmesini de ciddi şekilde aksatıyor. Biz DSÖ olarak havayolu şirketlerini ve hükümetleri, mevcut kargo kapasitelerini koruma konusunda oluşan küresel çabaya katılmaya ve daha önce yüksek yolcu hacimlerine ulaşılmış olan ve hali hazırda uçuşlara kapatılan rotalarda kargofaaliyetlerini sürdürmeye çağırıyoruz ”dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA