IAA Fuarı’na Geleceğin Teknolojileri Damgasını Vurdu
Ticari araçlar ve taşımacılık için en büyük ticaret alanlarından biri olan ve bu yıl 65’incisi gerçekleştirilen IAA Hannover Uluslararası Ticari Araçlar ve Yan Sanayi Fuarı 25 Eylül-2 Ekim 2014 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

10 Ekim 2014 Cuma 10:59
Ticari araçlar ve taşımacılık için en büyük ticaret alanlarından biri olan ve bu yıl 65’incisi gerçekleştirilen IAA Hannover Uluslararası Ticari Araçlar ve Yan Sanayi Fuarı 25 Eylül-2 Ekim 2014 tarihleri arasında gerçekleştirildi.
Dünyanın en büyük ticari araç fuarı olan ve 45 ülkeden 2 bin 66 katılımcının yer aldığı fuar, bu yıl ticari araçlar endüstrisindeki akıllı uygulamaların ve çevreci teknolojilerin ağırlıkla yer aldığı sunumlara ev sahipliği yaptı.
Fuar açılışında bir konuşma yapan Federal Ulaşım Bakanı Alexander Dobrindt, fuarda teknolojik iletişim, verimlilik ve güvenlik unsurlarının öne çıktığını ifade etti.
Alman Otomotiv Derneği Başkanı (VDA) Matthias Wissmann ise bir önceki yıla göre katılımcılarda meydana gelen yüzde 9’luk artışla 2008 yılının çok az aşağısında olduklarını kaydetti. Büyüyen ticaret hacminin karşısında bütün taşımacılık modlarının hem fırsatlarla hem de zorluklarla karşılaştığını aktaran Wissmann, Türkiye, Çin ve Hindistan gibi ülkelerin ilgisinin farkında olduklarını kaydetti.

Türk firmalarından IAA’ya büyük katılım
Türkiye’den farklı alanlardan 100’ün üzerinde firmanın katıldığı fuarda gözümüze çarpan markalar Kassbohrer markasıyla Tırsan, Otokar, Temsa, Karsan ve Anadolu Isuzu olurken, Serin Treyler, Yalçın Dorse, Seyit Usta, OKT Trailer, Öztreyler, BRF Treyler gibi markalar da ürünlerini sergilediler. Türk yan sanayi üreticilerinin de büyük ilgi gösterdiği ve ilgi gördüğü fuarda Türkiye’de üretilen küresel firmaların ürünleri de yer aldı.
Fiat standında Ducato ile birlikte sergilenen ve ilk defa tanıtılan yeni Doblo büyük ilgi görürken, araç için İstanbul’da çekilen reklam filmi de fuar süresinde stantta bulunan dev ekranda oynatıldı.
Ford ise Çift Kabinli Kamyonet ve Ekstra Uzun ‘Super Jumbo’ kamyonet versiyonlarına kavuşan Transit varyasyonlarının yanı sıra yeni Transit Custom, Transit Connect ve Transit Courier modelleri ile fuarda yer aldı.
IAA’da Hyundai Motor Company ile Karsan arasında 2012’de imzalanan anlaşma kapsamında Türkiye ve ihracat pazarları için üretimi Karsan tarafından yapılan ve 3.5 ton ila 5 ton arasında değişen yeni hafif ticari araç serisi H350’nin dünya lansmanı da gerçekleştirildi.
Geleceğin Araçlarına Dair Önemli İpuçları

Pek çok ticari araç markasının ve tedarikçilerinin yeni araç ve teknolojilerinin de lansmanlarını yaptığı fuara damgasını iletişim teknolojilerinin ticari araç uygulamaları akıllı çekici ve treyler sistemleri ve Avrupa’da uygulamaya girecek olan Euro 6 motorlu araçlar damgasını vurdu. Birbirleriyle, şirket merkezleriyle olduğu gibi trafik sistemleriyle de iletişime geçerek taşımacılığı değiştirecek olan geleceğin kamyonları, otobüs duraklarından şarj olabilen şehiriçi otobüsler ve özel uygulamalar için her geçen gün daha da özel hale getirilen kasa uygulamaları dikkat çeticiydi.
Mercedes-Benz’in Future Truck 2025 isimli konsept aracıyla geleceğin çekicisini de tanıttığı fuarda özellikle şehiriçi yolcu taşımacılığında kullanılan otobüsler ve yine şehiriçi taşımacılıkta kullanılan hafif ticari araçlar, elektrik ve hibrit teknolojileriyle dikkat çekti. Renault Truks’ın yenilenen ürün gamıyla yer aldığı fuarda Volvo Trucks ise yeni çekicileriyle ilgi gördü.
2012 yılına damgasını vuran aerodinamik yapılı konsept treylerlerde kullanılan sistemlerin bir bölümünün de hayata geçirildiği fuarda özellikle yan ve arka kısımlarda kullanılan sistemler opsiyon olarak yer almaya başlamış.
Fuar’dan Kısa Kısa…
Daf Türkiye Ofisi Açılıyor
Fuarda gerçekleştirilen DAF basın toplantısında DAF Trucks N.V.’nin Türkiye'deki pazar konumunu daha da güçlendirmek için İstanbul'da kendi pazarlama ve satış ofisini açacağı ifade edildi. DAF Trucks Turkey Otomotiv Ticaret Limited Şirketi adlı kuruluşun 1 Aralık 2014 tarihinde faaliyet göstermeye başlayacağı ifade edildi. Ancak DAF tarafından 2009 yılında yapılan bir toplantıyla Tırsan’la distribütörlük anlaşmasını süresiz olarak uzatan firma tarafından detaylı bilgi verilmedi.
Treyler Üreticilerinin Aks Girişimi
Fuarın en dikkat çekici yönlerinden bir tanesi ise treyler endüstrisinde meydana gelen köklü değişiklikler oldu. Daha önceden kendi treyler aks markasını üreterek kullanmaya başlayan Schmitz Cargobull, yine kendi üretmeye başladığı soğutucu ünitesini tanıttı. Diğer Alman treyler üreticileri Krone ve Kögel ise bu fuarda ilk defa kendi markalarıyla ürettikleri treyler dingillerini tanıttılar. Tek merkezden servis anlayışıyla birlikte gelişen bu anlayışın dışında ise Schmitz Cargobull’un Türkiye pazarına kendi ofis ve personeliyle gireceğini açıklaması ise sürpriz oldu.
Mercedes-Benz TrailerAxleSystems’i Jost Satın Alıyor
Fuarda Mercedes Benz’in treyler üreticileri için üretim yaptığı markası Mercedes-Benz TrailerAxleSystems’in treyler sistemi tedarikçilerinden Jost tarafından alınacağı açıklandı.
Rusya-Ukrayna Krizi Ticari Araç ve Treyler Üreticilerini Kaygılandırıyor
Fuar öncesinde yapılan basın toplantılarında ortaya konulan veriler Avrupa piyasasının toparlandığına işaret ederken en büyük problem ise Avrupa Birliği ve Rusya arasında karşılıklı ambargoların ticari araç ve treyler üreticileri üzerinde baskı yarattığını ortaya koyması oldu. Son aylarda Almanya’dan yapılan treyler ihracatlarında yüzde 50-70’lere varan düşüşten bahsediliyor.
Rusya ihracatlarındaki önemli düşüşten kaygılanan üreticilere karşın Rusya pazarında Çinli ticari araç markalarının avantaj kazanmaya başladığı ifade ediliyor. IAA’da Çinli ağır ticari araç üreticileri Dongfeng ve CAMC gibi markalar da yer alarak yeni araçlarını sergilediler.


10 Ekim 2014
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Talay Logistics Filosuna HABAŞ'tan 3 Adet Tam Elektrikli Çekici EklediTürkiye’de, yüzde 100 elektrikli çekici yatırımı yapan ilk lojistik şirketi olan Talay Logistics, HABAŞ tarafından Manisa’da üretilen HBS marka 3 adet tam elektrikli Steel Power-e çekici satın aldı.05 Mayıs 2025 Pazartesi 11:06Ticari Araçlar
KargoHaber 316. Sayı (Dijital Dergi)316. Sayımızın dijital versiyonu PDF formatında yayında.02 Mayıs 2025 Cuma 17:14Dijital Dergi
Kıta Lojistik Büyümesini SürdürüyorLojistik sektöründe 30. yılını kutlayan Kıta Lojistik, 2025 yılına yatırımla başladı.02 Mayıs 2025 Cuma 15:29Lojistik
Türkiye LPI’de Yükselmeye KararlıDünya Bankası tarafından oluşturulan Lojistik Performans Endeksi (LPI) sektörel hayata girdiğinden bu yana yakından ve ilgi ile izleniyor. Geçmişte yukarılara çıkamayan Türkiye, sıralamada daha iyi bir yer edinmek için uğraşıyor.02 Mayıs 2025 Cuma 13:18Bakış
Hava Kargoda Şubat Düşüşü Ardından Mart’ta Trump Etkisiyle Yeniden ArtışMart 2025 verileriyle birlikte küresel hava kargo pazarlarında tekrar bir artış gözlemlendi.02 Mayıs 2025 Cuma 11:55Havayolu
Renault Trucks ile Kayseri’de Hem Rekabet Hem Festival Rüzgarı EstiRenault Trucks’ın sürüş yarışması Optifuel Challenge ve gelenekselleşen Renault Trucks FEST ile yeni durağı Kayseri oldu.30 Nisan 2025 Çarşamba 18:31Ticari Araçlar
March Passenger Demand Grows 3.3%Geneva - The International Air Transport Association (IATA) released data for March 2025 global passenger demand for air travel with the following highlights:30 Nisan 2025 Çarşamba 17:03World News
Air Cargo Demand Grows 4.4% in MarchGeneva - The International Air Transport Association (IATA) released data for March 2025 global air cargo markets showing:30 Nisan 2025 Çarşamba 16:53World News
Mercedes-Benz Türk’ten Akkoç Lojistik’e 200 Adet Yıldız TransferiAkkoç Lojistik filosunu güçlendirmek ve müşterilerine daha iyi hizmet sunmak amacıyla 200 adet Mercedes-Benz Actros ve Arocs’u filosuna ekledi.29 Nisan 2025 Salı 17:40Ticari Araçlar
Ford Trucks F-LINE, Bridgestone Lastikleriyle Yola ÇıkıyorFord Trucks'ın yeni nesil kamyon ailesi F-LINE, Brisa'nın Bridgestone lastikleriyle yola çıkıyor.28 Nisan 2025 Pazartesi 18:00Ticari Araçlar
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2025 Kargo Haber