19 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara22°C

Honda Havacılık Sektöründeki Yeniliklerine Devam Ediyor

Dünyanın önde gelen jet üreticilerinden biri olan Honda Aircraft Company, HondaJet'in yeni modeli olan Elite II’yi Orlando’daki İş Havacılığı Kongre ve Sergisi’nde (NBAA-BACE) tanıttı.

Honda Havacılık Sektöründeki Yeniliklerine Devam Ediyor

20 Ekim 2022 Perşembe 15:39

Aynı zamanda HondaJet’in modellerinde kullandığı motorları geliştiren GE Honda Aero Engines (GE Honda), HF120 motorunun yüzde 100 Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı (SAF) kullanım testini başarıyla tamamladı.

Ulusal İş Havacılığı Derneği’nin 18-20 Ekim 2022 tarihlerinde Orlando’da gerçekleştirdiği İş Havacılığı Kongre ve Sergisi’nde (NBAA-BACE) performansı ve konforu geliştirilen yeni HondaJet Elite II modeli, Honda Aircraft Company tarafından tanıtıldı. Ayrıca HondaJet’in otomasyon teknolojilerindeki gelişmeler de duyuruldu. Geliştirme çalışmalarına hız kesmeden devam eden Honda Aircraft Company’nin tanıtımını gerçekleştirdiği en yeni modeli olan HondaJet Elite II; sınıfının en hızlı, en yüksek ve en uzun menzilli uçağı olarak öne çıkıyor. Elite II, hafif bir jet olmasının etkisiyle yüksek bir performans ve en yüksek verimlilikte yakıt tüketimi de sunuyor.  Tanıtılan yeni Elite II modeline ilişkin olarak Honda Aircraft Company Başkanı ve CEO'su Hideto Yamasaki, HondaJet Elite II’nin performans, konfor ve stilin tüm alanlarında kategorisinin ötesinde olduğunu belirtti.

Otomasyon teknolojilerinin hız kazanmasıyla Honda Aircraft Company, 2023'ün sonuna kadar Autothrottle adı verilen uçuş sırasında kullanılan güç yönetim otomasyonunu ve acil durumlarda otonom şekilde jeti kontrol etmek için devreye giren Emergency Autoland teknolojilerini de jetlerinde kullanmayı planlıyor. HondaJet modellerinin otomasyon teknolojileri ile iyileştirilmesi ve operasyonel güvenliğinin artırılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.  Şirketin CEO’su Yamasaki, gelecek yıl pazara sunmaya hazırlandıkları yeni teknolojiler ve otomasyon yolculuğunu ileriye taşımaktan heyecan duyduklarını söyledi.

Honda Havacılık Sektöründeki Yeniliklerine Devam Ediyor

HondaJet’in HF120 motoru, Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı (SAF) testini tamamladı

Honda’nın havacılık çalışmaları için ortak girişimi olan GE Honda Aero Engines (GE Honda), HF120 motorunun yüzde 100 Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı (SAF) kullanım testini başarıyla geçti. Jet yakıtı olarak petrol yerine biyolojik kökenli yemeklik yağlar ve atık yağlar gibi sürdürülebilir kaynaklardan üretilen SAF, GE Honda tarafından üretilen ve HondaJet modellerinde kullanılan HF120 motorundaki testi tamamlandı. Testin sonucu; yüzde 50’lik oranda SAF karışımları ile çalışan motorun, yüzde 100 SAF yakıtını kullanarak da çalışabileceği gösteriyor. Test sürecinde SAF yakıtı kullanımı ile diğer fosil kaynaklı jet yakıtlarına eşdeğer motor performansı gözlendi.

Honda’nın sürdürülebilirlik hedefleri için de önemli bir adım olan bu test ile HF120’nin karbon nötr çalışmalarına da katkı sağlaması planlanıyor. Sınıfın yakıt konusunda en verimli motoru olmasıyla dikkat çeken HF120’nin yüzde 100 SAF kullanımı için testler ve geliştirme çalışmaları devam ediyor. Honda tarafından üretilen jetlerde de karbon emisyonlarının azaltılması ve jet alanındaki sürdürülebilirliğin geleceğine öncülük etme yolculuğu sürüyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA