19 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara14°C

Hareket Genel Müdürü Abdullah Altunkum: 2021 Proje Taşımacılığı Açısından Yoğun Bir Yıl Olacak

Jüri özel ödülüne layık görüldüğümüz 6200 tonluk gemilerin taşınması projesinde her projemizde olduğu gibi uzman ve deneyimli kadromuz, yaratıcı mühendislik çözümlerimiz, son teknoloji altyapımız ve yüksek kapasitedeki ekipmanlarımızla hizmet verdik.

Hareket Genel Müdürü Abdullah Altunkum: 2021 Proje Taşımacılığı Açısından Yoğun Bir Yıl Olacak

16 Şubat 2021 Salı 17:31

Tersane sahasından alınan her biri 124 metre uzunluğunda, 22 metre genişliğinde ve 35 metre yüksekliğinde iki yolcu gemisinin yüzer havuza taşınma işlemini toplam 1600 lastikli hidrolik modüler araçlarımızla gerçekleştirdik. Türkiye’de şimdiye kadar inşa edilen en büyük yolcu gemilerini taşıyarak bir rekora imza attık ve bu büyük başarının haklı gururunu yaşıyoruz.

2020 herkes için olduğu gibi bizim için de zor bir yıl oldu. Yurt içi projelerimizi daha hızlı gerçekleştirmemize karşın özellikle pandeminin tüm dünyaya hızla yayılması yurtdışı projelerimizde operasyonel zorluklara neden oldu. Personel ve ekipmanlarımızın mobilizasyonu ülkelerin uyguladığı farklı prosedürlerden etkilense de en hızlı şekilde yurtdışı projelerimizi tamamlayarak müşterilerimizin yanında olduk. Şu anda Ukrayna, Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan, Kamerun, Nijer, Senegal, Suudi Arabistan, Dubai ve Umman’daki önemli projelerde görev yaparak Hareket farkını ortaya koyuyoruz. Umman Sultanlığı’nın en önemli projelerinden biri olan ve Umman-Kuveyt ortaklığıyla hayata geçirilen Duqm Rafinerisi’nin inşasında iki ayrı kaldırma ve kurulum paketi için Petrofac International Ltd./Samsung Engineering Co. Ltd. ortaklığı tarafından ağır kaldırma yüklenicisi olarak seçildik ve projeyi beklenen kalite standartlarında gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

Türkiye yatırım fırsatları artmakta olan bir ülke konumunda. Özellikle yenilenebilir enerji santralleri ve nükleer enerji santrali kurulumu ciddi bir potansiyel oluşturmaya devam ediyor. 2021’in ağır kaldırma ve proje taşımacılığı açısından yoğun bir yıl olacağını düşünüyoruz.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA