Gelecek Otomotiv ‘Roadshow’da ADR’li Kässbohrer Kamyon Üstü Tankeri Tanıttı
Tırsan Treyler bayii Gelecek Otomotiv, Diyarbakır ve Batman’da gerçekleştirilen roadshowda müşterileri ile buluştu.

11 Haziran 2012 Pazartesi 15:58
27 Nisan 2012 Cuma günü Gelecek Otomotiv Diyarbakır Showroom’da başlayan ve 28 Nisan 2012 Cumartesi günü Batman’da tamamlanan organizasyonda, ADR’li Kässbohrer Kamyon Üstü Silindirik Tankerin tanıtımı da gerçekleştirildi.
Akaryakıt taşımacılığının yoğun olduğu bölgede, ADR’li araç ile bütün olarak satışa sunulan Kässbohrer ADR’li Silindirik Tankerin tanıtımı yanında Kässbohrer Akaryakıt Semi Treyler ve Tırsan Tanker Şasi de roadshow kapsamında sergilenen ürünler arasında yer aldı.
Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Müşteri İlişkileri Yöneticisi ve Stratejik Planlama Sorumlusu Ayşenur Nuhoğlu, Gelecek Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Hekim Toloğ, Gelecek Otomotiv Treylerden Sorumlu Genel Müdürü Hamdi Yüncü’nün katılımıyla düzenlenen organizasyona bölge taşımacılarının ilgilisi de yoğun oldu.
Nuhoğlu: “Kamyon ve tanker üreticileri birlikte hareket etmeli”
Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu organizasyonda yaptığı konuşmada ADR’li
tanker kullanımının can, yol ve yük güvenliği için olmazsa olmaz bir şart olduğunu vurguladı. ADR standartlarını hatırlatarak kamyon ve üstyapının ayrı ayrı ADR ve ECE R-111’e uygun olarak üretilmiş olsa dahi, birlikte meydana getirdikleri yeni yapının da ECE R-111 şartlarına uygun olması gerektiğinin altını çizen Nuhoğlu, şunları söyledi: “ECE R-111 mevzuatı tehlikeli madde taşıyan tankerlerin devrilmeye karşı olan stabilite şartlarının tarif edildiği bir mevzuat. Maalesef yollarda komple araçta ADR’ye tam uyum sağlamayan ve R-111 mevzuatına uygun olmayan tehlikeli madde taşıyan tankerler görmekteyiz. Bu araçlar can, yük ve yol güvenliği için büyük tehlike arz etmektedirler. Bu tehlikenin önüne geçmek ancak kamyon ve tanker üreticilerinin birlikte hareket ederek komple araçta ADR’ye tam uyum konusunu desteklemesi ve bu sorumlulukla çalışması ile olacaktır” dedi.
Ülkemizde tehlikeli madde taşımacılığıyla ilgili olarak ADR mevzuatının 2012 yılı başında devreye girdiğini hatırlatan Nuhoğlu, “Henüz T9 belgesini onaylayacak bir kurum ya da kuruluş yok. Ancak altyapı çalışmaları hızlı bir şekilde davam ediyor. T9 belgesi vermeye yetkili kurumun belirlenmesi ile birlikte ADR’ye uygun olarak üretilmiş araçlar geriye dönük olarak T9 belgelerini alabilecekler. Diğer yandan ADR’ye uygun olmayan bir araç yatırımı yapıldığında, araca T9 belgesi almak mümkün olmayacak, bu şekilde yapılacak yatırımlar atıl kalacaktır, çöp olacak” diye konuştu.
“Gelecek Otomotiv bölgesinde Önemli Başarılara İmza Attı”
Gelecek Otomotiv’le olan birliktelikleriyle ilgili de açıklamalarda bulunan Nuhoğlu, Tırsan Treyler bayisi Gelecek Otomotiv’in Diyarbakır, Malatya ve Erzurum illerindeki lokasyonlarıyla Ocak 2011’den bu yana Tırsan, Kässbohrer ve Talson markalı araçların satış, servis, yedek parça ve 2.el alım-satımını başarıyla yürüttüğünü belirterek, “Gelecek Otomotiv bölgesinde tehlikeli madde taşımacılığının ADR’li Kässbohrer tankerlerimizle yapılması konusunda gerek müşterilerimizi bilinçlendirme ve gerekse satış grafiği ile önemli başarılara imza attı. Geçmişten getirdikleri sektör tecrübesine sahip güçlü ekipleriyle Tırsan markalarını Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizde başarıyla temsil ediyor” dedi.
Tırsan Müşteri İlişkileri Yöneticisi ve Stratejik Planlama Sorumlusu Ayşenur Nuhoğlu ise Kässbohrer’in 2011 yılı itibariyle alüminyum tankerde pazar lideri olduğunu hatırlatarak, dar yollarda Kässbohrer Kamyon Üstü Silindirik araçların manevra kabiliyeti daha yüksek olduğunu ifade etti.
Batman’da daha çok çekici arkasında olan tankerin tercih edildiğini, Diyarbakır, İzmir, Ankara gibi büyük şehirlerde ise ADR’li kamyon üstü tankerlerin daha çok görüldüğünü belirten Nuhoğlu, şehiriçinde güvenliğin önemine vurgu yaparak kamyon üstü uygulamaların daha sık yollarda görülmeye başlanacağını kaydetti.
Toloğ: “Bölgede lider olmamak gibi bir lüksümüz yok”
Gelecek Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Hekim Toloğ ise yaptığı açıklamada Tırsan, Kässbohrer ve Talson markalı araçların satış ve satış sonrası hizmetlerinde bölgenin en güvenilir, en kaliteli ve tam donanımlı hizmetini sunduklarını belirtti. Müşterilerine en iyi araçları sunmayı hedeflediklerini vurgulayan Toloğ, Türkiye’de ADR’li tanker yatırımı yapan firmaların ilk tercihi olan Kässbohrer araçlarıyla bölge firmalarını buluşturmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Kässbohrer Kamyon Üstü Silindirik Tanker’in ilk defa Diyarbakır’da müşterilere tanıtıldığını belirten Hekim Toloğ, petrol kenti olan Batman’da ciddi sayıda tanker olduğuna dikkati çekerek, “ADR mevzuatı Türkiye’de yürürlüğe girecek. Tırsan bütün alt yapısını hazırlamış durumda. Biz de Gelecek Otomotiv olarak bu işin öncüsü olmak istiyoruz. Tırsan Türkiye’de lider marka. Bizim de Tırsan’ın temsilcisi olarak bölgede lider olmamak gibi bir lüksümüz olamaz” diye konuştu.
Gelecek Otomotiv ailesi olarak kaliteyi hak eden firmalara, kaliteyi sunmayı hedef olarak belirlediklerini vurgulayan Gelecek Otomotiv Treylerden Sorumlu Genel Müdürü Hamdi Yüncü ise Tırsan ile 2011 yılında yapılan anlaşmadan sonra 400 adet araç satışı gerçekleştirdiklerini söyledi. 2012 yılı için 1000 adetlik satış hedefinden söz eden Yüncü, “Doğu ve Güneydoğu’da Tırsan bayrağını başarılı bir şekilde dalgalandırmaktan gurur duyuyoruz” diye konuştu.
Tırsan’ın Ar-Ge Çalışmaları Patentlerle Öne ÇıkıyorTırsan, 2025 TAYSAD ödüllerinde En Çok Patent Tescili Alan Üyeler kategorisinde üst üste 4’üncü, toplamda 6’ncı kez şampiyon olarak Ar-Ge gücünü ve mühendislik başarısını ortaya koydu.30 Mart 2026 Pazartesi 15:16Ticari Araçlar
Hareketin Tozu Lojistik Notları (1994–1998)Her TIR kuyruğu, her liman hareketi, Türkiye lojistiğinin gizli hikâyesini anlatıyor.27 Mart 2026 Cuma 17:27Lojistik
Mercedes-Benz Türk’ten Akcan Holding’e Elektrikli Araç TeslimatıMercedes-Benz Türk, Akcan Holding’e eActros 600 ve eActros 300 modellerini teslim ederek lojistik operasyonlarda emisyonsuz taşımacılığa katkı sağlayacak önemli bir adım attı.27 Mart 2026 Cuma 15:14Ticari Araçlar
Yeni Isuzu D-Max ile Güç ve Teknoloji Bir AradaIsuzu D-Max, tasarım, teknoloji, güvenlik ve konfor alanlarında yapılan geliştirmelerle güçlü performansını koruyarak hem iş hem günlük kullanımda pick-up segmentindeki iddiasını ileri taşıyor.26 Mart 2026 Perşembe 13:54Ticari Araçlar
Mercedes-Benz Türk’ten Kamyon Grubunda 2026 HamlesiMercedes-Benz Türk, 2026 model yılı kapsamında kamyon ürün grubunda yaptığı kapsamlı yenilikleri tanıtarak; performans, yakıt verimliliği, güvenlik ve elektrikli araç portföyünde önemli bir dönüşüm başlattı.26 Mart 2026 Perşembe 12:02Ticari Araçlar
Sürat Lojistik Operasyonlarını DijitalleştiriyorSürat Lojistik, akıllı sistemlerle lojistikte hız ve verimliliği artırıyor.24 Mart 2026 Salı 14:56Lojistik
Tırsan’dan Kochex’e 12 Araçlık TeslimatTırsan, lojistik faaliyetlerini Koch Express Logistics (Kochex) markası altında birleştiren Koçtur’a 12 adet Tren Yüklemeli Tenteli Perdeli Multi-Ride teslim etti. Bu teslimat ile birlikte Kochex’in filosundaki Tırsan sayısı 106’ya ulaştı.23 Mart 2026 Pazartesi 14:08Ticari Araçlar
Tofaş’tan Küresel Pazarlarda Yeni İhracat AdımıTofaş, Bursa’da ürettiği hafif ticari aracını 2027’nin ikinci yarısından itibaren Ram ProMaster City adıyla Kuzey Amerika pazarına ihraç etmeye hazırlanıyor.23 Mart 2026 Pazartesi 12:41Ticari Araçlar
Eyüp Lojistik’ten Ortadoğu’ya Stratejik Taşıma HamlesiEyüp Lojistik, Ortadoğu’daki aksamalara karşı Türkiye üzerinden geliştirdiği karayolu çözümleriyle ihracatçıya hızlı alternatif sunuyor.17 Mart 2026 Salı 10:18Lojistik
IATA Highlights Value of Aviation for PeruThe International Air Transport Association (IATA) is highlighting the Value of Air Transport study for Peru (pdf) as the country plays host to the first IATA World Cargo Symposium to be held in South America.16 Mart 2026 Pazartesi 14:13World News
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2026 Kargo Haber
















