26 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara22°C

Gallipoli Seaways Ro-Ro Gemisinde Yangın

193 Metre uzunluğundaki Gallipoli Seaways adlı Ro-Ro gemisinde Ege Denizi'nde Bozcaada açıklarında yangın çıktı.

Gallipoli Seaways Ro-Ro Gemisinde Yangın

11 Şubat 2021 Perşembe 19:04

Çanakkale Boğazı'ndan geçip, İtalya'nın Trieste Limanı'na gitmekte olan 193 metre boyundaki 'Gallipoli Seaways' isimli Ro-Ro gemisinde yangın çıktı. Kaptanın, telsiz ile yardım talebinde bulunması üzerine bölgeye römorkörler sevk edildi.

İstanbul'un Tuzla Limanı'ndan İtalya'nın Trieste Limanı'na gitmekte olan Türk bayraklı 22 personel, 2 yolcu ve 220 araç taşıyan 193 metre boyundaki 'Gallipoli Seaways' isimli Ro-Ro gemisinin üst güvertesinde yangın çıktı.

Konu ile ilgili DFDS Akdeniz İş Birimi'nden yapılan açıklama; İstanbul’un Pendik Limanı'ndan İtalya'nın Trieste Limanı'na seyrini gerçekleştiren "Gallipoli Seaways" adlı Ro-Ro gemimizde, 11 Şubat 2021 tarihinde Çanakkale Boğazı çıkışı, Bozcaada açıklarında henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı geminin ana güvertesindeki araçlardan birinde yangın çıkmış olup, yangına gemi mürettebatı ilk müdahaleyi yapmış ve yangın kontrol altına alınmıştır. Kurtarma ekipleri ve botları bilgilendirilmiş ve şu anda gemiye refakat etmektedirler. Kontrol altına alınan yangında yaralanma ya da can kaybı yaşanmamıştır. Ayrıca gemide çevreye yönelik herhangi bir sızıntı bulunmamakta ve yangın nedeni yetkililer tarafından araştırılmaktadır. Konu ile ilgili gelişmeleri yetkililerle iş birliği çerçevesinde takip ettiğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA