Ford’un Yeni Hafif Ticari Aracı Tourneo Cenevre’de Tanıtılıyor
Ford Otosan’ın 2014 yılında üretimine başlayacağı yeni hafif ticari modeli Tourneo Courier’in dünya prömiyeri Cenevre’de yapılıyor.

06 Mart 2013 Çarşamba 14:02
Ford Otosan’ın 2014 yılında üretimine başlayacağı yeni hafif ticari modeli Tourneo Courier’in dünya prömiyeri Cenevre’de yapılıyor.
Tasarımı ve geliştirme süreci Ford Otosan tarafından gerçekleştirilen ve dünya prömiyeri Cenevre’de gerçekleştirilen yeni Tourneo Courier; kompakt ve şık tasarımı, hacim kapasitesi, kullanışlılık, yakıt tasarrufu ve yüksek güvenlik özellikleriyle Cenevre Otomobil Fuarı’nda dikkatleri çekmeyi başardı.

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün Yeni Tourneo Courier ile ilgili olarak, “Transit’in ardından ‘Tourneo’ ismi ile ticari araç segmentinde yeni bir marka daha yarattık. Tourneo ürün ailesinin en yeni üyesi olan ‘Courier’i kamuoyuyla ilk kez Cenevre’de buluşturmaktan ve dünya prömiyerini yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kocaeli fabrikamızda üretmeye başladığımız Tourneo Custom aracımız 2012 yılında Cenevre fuarının yıldızı olmuştu, bu sene yine bizim tasarımını ve üretimini gerçekleştireceğimiz aracımız olan Tourneo Courier’in Cenevre Fuarı’nın en iddialı modeli olacağına inanıyorum” diye konuştu.
Yeni Tourneo Courier, Ford’un, Fiesta ve B-MAX gibi diğer B segmenti modellerinde de kullanılan global B platformu üzerine geliştirildi. Binek araç konforu ve çevikliğini ticari araç segmentine taşıyan Yeni Tourneo Courier hem ferah bir yaşam alanı hem de geniş bir yükleme kapasitesi sunuyor.
Üstün kalite, yüksek işçilik
Güçlü, yukarı doğru yükselen omuz hattı, ince farları ve Ford markasının karakteristik trapezoid ön panjuru ile Tourneo Courier; gerek iç tasarımı gerekse dış tasarımı bakımından güçlü çizgilerin üstün kalite ve yüksek işçilikle tamamlandığı, Ford’un küresel tasarım dilinin dinamik karakterini ortaya koyan bir araç olma özelliği taşıyor.
Dünyada ilk defa Cenevre’de sergilenen Yeni Tourneo Courier ön tasarımındaki krom dokunuşlar, çift renkli alaşım jantlar gibi benzersiz dış detayları içeriyor. İç mekanda ise deri malzemelerin kullanıldığı orta panel, deri/kumaş kombinasyonlu koltuklar, kalite hissini arttıran krom detaylar ve kontrast renklere sahip tasarım dikkat çekiyor.

Akıllı depolama özellikleri
Tourneo Courier’in her iki tarafta da sunulan arka kayar kapıları, sınıfında geniş inip binme mesafesini sunarken 60/40 oranında iki parça halinde katlanabilen arka koltuklar mükemmel hacim ve esneklik sağlıyor. Yeni Tourneo Courier’in akıllı saklama özellikleri; yüksekliği ayarlanabilir bagaj zemini, A4 ebadında bir dosyanın sığabildiği ve hatta küçük laptopların depolanmasına izin veren bir orta konsolu ve tepe üstü saklama gözleri ile sürücü koltuğu altında bir depolama çekmecesini içeriyor. Orta konsolda yer alan elektronik eşya gözü; telefonlar ve seyir sistemleri de dahil olmak üzere birçok mobil cihazları yerleştirme, monte etme ve şarj etme imkanı sağlıyor.
Tourneo Courier; Acil Durum Yardım Sistemine sahip Ford SYNC, Ford SYNC ile birlikte sunulan AppLink, Geri Görüş Kamerası, Kolay Yakıt Sistemi, Hız Sabitleyici ve ön, yan, perde ve diz hava yastıkları ve arka koltuklarda emniyet kemeri ikazları gibi sınıfında öncü bir dizi güvenlik özellikleri de sunuyor.
Yüksek verimliliğe sahip dizel ve benzinli motorlar, bütün ünitelerde Auto-Start-Stop seçeneğiyle sınıfında en iyi yakıt tasarrufunu hedefleyen Tourneo Courier’in 1.5-litrelik (75 PS) ve 1.6-litrelik (95 PS) Duratorq TDCi dizel motor alternatifleri bulunacak. Tourneo Courier’de ayrıca Ford’un ödüllü 1.0 litrelik EcoBoost motoru da tercih edilebilecek.
Ford F-150 Ailesi Yeni STX Modeliyle GenişliyorFord yeni STX modeliyle F-150 ailesinin ürün gamını güçlendirdi.11 Şubat 2026 Çarşamba 16:46Ticari Araçlar
Mercedes-Benz’den Türkiye’de İlk eActros 600 TeslimatıMercedes-Benz Türk, uzun yol taşımacılığı için geliştirilen batarya elektrikli çekici modeli eActros 600’ün Türkiye’deki ilk teslimatını Medcem Çimento’ya gerçekleştirdi.10 Şubat 2026 Salı 15:45Ticari Araçlar
Tea & Talk 2025; Sonia Herzog, CEO of JSV LogisticDuring logitrans 2025 exhibition, Sonia Herzog, CEO of JSV Logistic was our guest at the Tea & Talk interview.10 Şubat 2026 Salı 13:47Lojistik
Eyüp Lojistik’ten Yeni Bölgesel Lojistik HatGaziantep merkezli Eyüp Lojistik, Suriye’de yeniden yapılanmayla artan lojistik talebini karşılamak için harekete geçti.09 Şubat 2026 Pazartesi 11:56Lojistik
Türkiye ile Romanya Arasında Araç Lojistiği Raylara TaşındıFord Otosan, Craiova ve Kocaeli arasında kurulan demiryolu hattıyla araç lojistiğini raylara taşıdı. Ocak 2026 itibarıyla başlayan seferler, Marmaray geçişiyle iki ülke arasında kesintisiz bir lojistik koridor oluşturuyor.06 Şubat 2026 Cuma 18:42Lojistik
Mercedes-Benz Türk 6 Şubat’ın Ardından Kalıcı İyileşme Projeleri YürütüyorMercedes-Benz Türk, 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından başlattığı çalışmalarını toplumsal iyileşmeyi hedefleyen, çocuklar, gençler ve kültür-sanat alanlarını kapsayan uzun vadeli projelerle sürdürüyor.06 Şubat 2026 Cuma 18:29Ticari Araçlar
ZF ve BMW Sürüş Teknolojileri İçin İş Birliğine GittiZF ile BMW, özellikle elektrikli sürüş sistemlerine yönelik çalışmalar kapsamında yeni bir iş birliği anlaşması imzaladı. Anlaşma, 8 vitesli otomatik şanzımanın geliştirilmesini ve teknolojik esnekliğin artırılmasını hedefliyor.06 Şubat 2026 Cuma 18:12Otomobilite
Advancing Air Cargo in a Dynamic WorldBrendan Sullivan is Global Head of Cargo at the International Air Transport Association (IATA)04 Şubat 2026 Çarşamba 11:14World News
UTİKAD Heyeti 40’ıncı Yılında Anıtkabir’i Ziyaret EttiUTİKAD, kuruluşunun 40’ıncı yılında Anıtkabir’i ziyaret ederek Ulu Önder Atatürk’e saygı duruşunda bulundu.04 Şubat 2026 Çarşamba 09:55Lojistik
Krone Grubu Zorlu Koşullara Rağmen Büyümesini SürdürdüKrone Grubu, küresel belirsizlikler ve ticaret engellerine rağmen mali yılda istikrarlı performansını koruyarak yatırımlarını sürdürdü.03 Şubat 2026 Salı 15:35Ticari Araçlar
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2025 Kargo Haber


















Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.