FIATA Merkez Toplantısı Zürih’te Gerçekleştirildi
Uluslararası Taşıma İşleri Organizatörleri Dernekleri Federasyonu FIATA merkez toplantısı Zürih'te yapıldı.

01 Nisan 2015 Çarşamba 15:44
Lojistik dünyasının aktörlerini bir araya getiren FIATA Merkez Toplantısı Zürih'te gerçekleştirildi. UTİKAD Heyeti de Zürih'te küresel lojistik sektörü temsilcileriyle bir araya gelerek, sektörün geleceğine yönelik yapılması gereken işbirliği çalışmaları hususunda değerlendirmelerde bulundu.
Dünya genelinde 40 binin üzerinde üyesi bulunan Uluslararası Taşıma İşleri Organizatörleri Dernekleri Federasyonu FIATA, sektörün farklı alanlarındaki güncel konuları ve sorunları görüşmek üzere her yıl Mart ayında Zürih’te toplanıyor. Bu yıl da FIATA bünyesinde görev yapan enstitü, danışma kurulu ve çalışma grupları üç gün süren toplantılarda, lojistik dünyasının aktörleri ile çeşitli konularda bilgi alışverişinde bulundu.
Toplantılara, Türkiye’yi ve sektörü temsilen UTİKAD Başkanı, FIATA Genişletilmiş Yönetim Kurulu Üyesi ve Denizyolu Çalışma Grubu Üyesi Turgut Erkeskin, UTİKAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve FIATA Havayolu Taşımacılık Enstitüsü Üyesi Emre Eldener, UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi ve FIATA Karayolu Çalışma Grubu Üyesi Ekin Tırman, UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi ve FIATA Lojistik Akademisi Mentor Üyesi Kayıhan Özdemir Turan, FIATA Karayolu Çalışma Grubu Başkanı Kosta Sandalcı ve UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur katıldı.
UTİKAD’ın ev sahipliğinde 13-18 Ekim 2014 tarihleri arasında ‘Lojistikte Sürdürülebilir Büyüme’ teması ile İstanbul’da düzenlenen FIATA 2014 Dünya Kongresi de toplantıların gündemindeydi. İstanbul’da gerçekleşen kongrenin şimdiye dek gerçekleştirilen en başarılı ve geniş katılımlı organizasyon olduğuna dikkat çeken FIATA yöneticileri ve üyeleri, UTİKAD’a bu başarılı ev sahipliğinden dolayı teşekkür ederken, İstanbul’u ve Türk lojistik sektörünü yakından tanıma fırsatı bulduklarını belirttiler.
Türk lojistik sektörünün temsilcisi olarak, bu övgü dolu sözler karşısında büyük bir gurur duyduklarını belirten UTİKAD Başkanı Turgut Erkeskin, dernek olarak kuruluşundan bu yana gerek yurtiçinde gerekse de yurtdışında sektörü geliştirmek ve lojistik kültürü oluşturmak için çalıştıklarını söyledi. FIATA Dünya Kongresi 2014 İstanbul’un da bu çalışmaların bir yansıması olduğunu ifade eden Erkeskin, UTİKAD’ın bu yıl gündeminde yer alan ‘Sürdürülebilir Lojistik Belgesi’ ve ‘UTİKAD Akademisi’ çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Erkeskin: “Sürdürülebilir Lojistik Sertifikası’ projesi firmalara önemli kazanımlar sağladı”
Erkeskin, kongre sırasında ilk kez tanıtımı gerçekleştirilen ve sektörün sürdürülebilir büyümesine katkı sağlamak için Bureau Veritas işbirliğiyle hayata geçirilen ‘Sürdürülebilir Lojistik Sertifikası’ projesinin firmalara önemli kazanımlar sağladığını aktardı. Türkiye genelinde başarıyla yürütülen bu projenin FIATA nezdinde de yaygınlaştırılması konusunda görüşmeler yaptıklarını ifade eden Erkeskin, bu projenin tamamlanması ile lojistik sektöründeki sürdürülebilirlik algısının bir sektör politikası olarak belirlenmiş olacağını söyledi.
Kongre sırasında UTİKAD’ın, ‘FIATA Diploması’ eğitimi verme yetkisini alarak UTİKAD Akademi’yi kurma yolunda önemli bir adım attıklarını hatırlatan Erkeskin, bu yıl içinde eğitimlere başlanmak üzere yoğun bir çalışma içerisinde olduklarından söz etti.
Türk araçlarına Romanya sınırında yaşatılan sıkıntılar da FIATA Karayolu Çalışma Grubu’nun gündemindeydi. Başkanlığını, UTİKAD Eski Başkanı Kosta Sandalcı’nın yürüttüğü ve UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi Ekin Tırman’ın da üyesi olduğu çalışma grubunda, Romanya’daki mevzuat değişikliği sonrası özellikle ülkeyi transit geçiş için kullanan Türk plakalı araçlara sınırlarda uygulanan kontrollerin gecikmeleri artırdığına dikkat çekilerek, sorunun çözülebilmesi amacıyla ilgili ülke ile gerekli adımların atılması gerektiği belirtildi.
Dünyadaki sahte FIATA konşimento kullanımlarına ilişkin de FIATA aktif olarak devreye giriyor. UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur’un da katıldığı FIATA alt çalışma komitesi önümüzdeki dönemde FIATA konşimento kullanımının yaygınlaştırılmasına yönelik tanıtım çalışmaları ile sahte doküman kullanımlarının önüne geçilmesi için çalışmalar yapacak.
Ayrıca UTİKAD, lojistik iş yapma biçimlerinin hızla değiştiği çağımızda FIATA’nın gelecek misyon ve vizyonunun belirlenmesi çalışmalarında da etkin biçimde katkısını sürdürecek.
Toyota’nın Hidrojen Teknolojisi Scania Kamyonlarında Test EdilecekToyota’nın 300 kW güç sunan üçüncü nesil hidrojen yakıt hücresi sistemi, Scania’nın Pilot Partner programı kapsamında 40 ağır ticari araca entegre edilecek. İlk kamyonların 2027’nin ilk çeyreğinde yollara çıkması planlanıyor.10 Eylül 2026 Perşembe 18:53Ticari Araçlar
Amazon Türkiye’den E-İhracata Yeni Lojistik ÇözümAmazon Türkiye, Türk KOBİ’lerin e-ihracat süreçlerini kolaylaştıracak yeni sınır ötesi lojistik programını duyurdu.07 Eylül 2026 Pazartesi 20:27Lojistik
Renault Master Ürün Gamını Minibüs ve Açık Kasa ile GenişlettiRenault, Master Minibüs’ü 16+1 koltuk düzeniyle yeniden satışa sunarken Master Kamyonet ürün gamına profesyonel kullanıma yönelik açık kasa seçeneğini ekledi.07 Eylül 2026 Pazartesi 20:13Ticari Araçlar
Tofaş Ram ProMaster City’ye Yeşil Araç ÖdülüTofaş’ın 2027’den itibaren Bursa’da üreterek Kuzey Amerika’ya ihraç edeceği Ram ProMaster City, Green Car Journal tarafından “2027 Yılının Ticari Yeşil Aracı” seçildi.07 Eylül 2026 Pazartesi 18:40Ticari Araçlar
Dereler Aksın Dağlar Yeşersin ki Yollar ÇalışsınEkonomi Gazetesi’nde Doğu ve Güneydoğu Ağaç ve Orman Ürünleri Derneği (DOGAD) tarafından; Cumhurbaşkanı, Tarım, Sanayi ve Ulaştırma bakanları ve bölge yöneticilerine hitaben yayınlanan tam sayfalık bir ilan,07 Eylül 2026 Pazartesi 16:45Bakış
KargoHaber 332. Sayı (Dijital Dergi)332. Sayımızın dijital versiyonu PDF formatında yayında.07 Eylül 2026 Pazartesi 16:27Dijital Dergi
Eyüp Lojistik Kuveyt Seferlerini Artan Taleple GüçlendirdiEyüp Lojistik’in Kuveyt hattındaki taşıma hacmi, artan talebin etkisiyle son sekiz ayda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 100 arttı.07 Eylül 2026 Pazartesi 15:25Lojistik
KRONE Türkiye, Ar-Ge Merkezi Olarak TescillendiKRONE Türkiye, Tire’deki üretim gücü ile mühendislik yetkinliğini Ar-Ge Merkezi çatısı altında buluşturdu. Şirket, yeni dönemde ürün ve süreç geliştirme, ileri üretim teknolojileri, dijitalleşme ve sürdürülebilir mühendislik çalışmalarına ağırlık verecek.03 Eylül 2026 Perşembe 17:16Ticari Araçlar
Allison Donanımlı Volvo R100E Avusturya’nın Zorlu Taş Ocağı Operasyonunda Verimliliği ArtırıyorDeisl-Beton, Avusturya’daki zorlu taş ocağı operasyonunda Allison donanımlı Volvo R100E rijit şasili damperli kamyon ile taşıma kapasitesini artırırken ton başına maliyetleri ve çalışma sürelerini azaltıyor.03 Eylül 2026 Perşembe 16:45Ticari Araçlar
Havalimanlarının Geleceği İstanbul’da ŞekilleniyorDünya Havalimanları Deneyim Zirvesi 2026 havacılık sektörü temsilcilerini buluşturdu.03 Eylül 2026 Perşembe 16:09Havayolu
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2026 Kargo Haber



















Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.