FIATA Merkez Toplantısı Zürih’te Gerçekleştirildi
Uluslararası Taşıma İşleri Organizatörleri Dernekleri Federasyonu FIATA merkez toplantısı Zürih'te yapıldı.

01 Nisan 2015 Çarşamba 15:44
Lojistik dünyasının aktörlerini bir araya getiren FIATA Merkez Toplantısı Zürih'te gerçekleştirildi. UTİKAD Heyeti de Zürih'te küresel lojistik sektörü temsilcileriyle bir araya gelerek, sektörün geleceğine yönelik yapılması gereken işbirliği çalışmaları hususunda değerlendirmelerde bulundu.
Dünya genelinde 40 binin üzerinde üyesi bulunan Uluslararası Taşıma İşleri Organizatörleri Dernekleri Federasyonu FIATA, sektörün farklı alanlarındaki güncel konuları ve sorunları görüşmek üzere her yıl Mart ayında Zürih’te toplanıyor. Bu yıl da FIATA bünyesinde görev yapan enstitü, danışma kurulu ve çalışma grupları üç gün süren toplantılarda, lojistik dünyasının aktörleri ile çeşitli konularda bilgi alışverişinde bulundu.
Toplantılara, Türkiye’yi ve sektörü temsilen UTİKAD Başkanı, FIATA Genişletilmiş Yönetim Kurulu Üyesi ve Denizyolu Çalışma Grubu Üyesi Turgut Erkeskin, UTİKAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve FIATA Havayolu Taşımacılık Enstitüsü Üyesi Emre Eldener, UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi ve FIATA Karayolu Çalışma Grubu Üyesi Ekin Tırman, UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi ve FIATA Lojistik Akademisi Mentor Üyesi Kayıhan Özdemir Turan, FIATA Karayolu Çalışma Grubu Başkanı Kosta Sandalcı ve UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur katıldı.
UTİKAD’ın ev sahipliğinde 13-18 Ekim 2014 tarihleri arasında ‘Lojistikte Sürdürülebilir Büyüme’ teması ile İstanbul’da düzenlenen FIATA 2014 Dünya Kongresi de toplantıların gündemindeydi. İstanbul’da gerçekleşen kongrenin şimdiye dek gerçekleştirilen en başarılı ve geniş katılımlı organizasyon olduğuna dikkat çeken FIATA yöneticileri ve üyeleri, UTİKAD’a bu başarılı ev sahipliğinden dolayı teşekkür ederken, İstanbul’u ve Türk lojistik sektörünü yakından tanıma fırsatı bulduklarını belirttiler.
Türk lojistik sektörünün temsilcisi olarak, bu övgü dolu sözler karşısında büyük bir gurur duyduklarını belirten UTİKAD Başkanı Turgut Erkeskin, dernek olarak kuruluşundan bu yana gerek yurtiçinde gerekse de yurtdışında sektörü geliştirmek ve lojistik kültürü oluşturmak için çalıştıklarını söyledi. FIATA Dünya Kongresi 2014 İstanbul’un da bu çalışmaların bir yansıması olduğunu ifade eden Erkeskin, UTİKAD’ın bu yıl gündeminde yer alan ‘Sürdürülebilir Lojistik Belgesi’ ve ‘UTİKAD Akademisi’ çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Erkeskin: “Sürdürülebilir Lojistik Sertifikası’ projesi firmalara önemli kazanımlar sağladı”
Erkeskin, kongre sırasında ilk kez tanıtımı gerçekleştirilen ve sektörün sürdürülebilir büyümesine katkı sağlamak için Bureau Veritas işbirliğiyle hayata geçirilen ‘Sürdürülebilir Lojistik Sertifikası’ projesinin firmalara önemli kazanımlar sağladığını aktardı. Türkiye genelinde başarıyla yürütülen bu projenin FIATA nezdinde de yaygınlaştırılması konusunda görüşmeler yaptıklarını ifade eden Erkeskin, bu projenin tamamlanması ile lojistik sektöründeki sürdürülebilirlik algısının bir sektör politikası olarak belirlenmiş olacağını söyledi.
Kongre sırasında UTİKAD’ın, ‘FIATA Diploması’ eğitimi verme yetkisini alarak UTİKAD Akademi’yi kurma yolunda önemli bir adım attıklarını hatırlatan Erkeskin, bu yıl içinde eğitimlere başlanmak üzere yoğun bir çalışma içerisinde olduklarından söz etti.
Türk araçlarına Romanya sınırında yaşatılan sıkıntılar da FIATA Karayolu Çalışma Grubu’nun gündemindeydi. Başkanlığını, UTİKAD Eski Başkanı Kosta Sandalcı’nın yürüttüğü ve UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi Ekin Tırman’ın da üyesi olduğu çalışma grubunda, Romanya’daki mevzuat değişikliği sonrası özellikle ülkeyi transit geçiş için kullanan Türk plakalı araçlara sınırlarda uygulanan kontrollerin gecikmeleri artırdığına dikkat çekilerek, sorunun çözülebilmesi amacıyla ilgili ülke ile gerekli adımların atılması gerektiği belirtildi.
Dünyadaki sahte FIATA konşimento kullanımlarına ilişkin de FIATA aktif olarak devreye giriyor. UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur’un da katıldığı FIATA alt çalışma komitesi önümüzdeki dönemde FIATA konşimento kullanımının yaygınlaştırılmasına yönelik tanıtım çalışmaları ile sahte doküman kullanımlarının önüne geçilmesi için çalışmalar yapacak.
Ayrıca UTİKAD, lojistik iş yapma biçimlerinin hızla değiştiği çağımızda FIATA’nın gelecek misyon ve vizyonunun belirlenmesi çalışmalarında da etkin biçimde katkısını sürdürecek.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sürat Lojistik, Terzi Usulü Taşımacılıkla Sektöre Yön VeriyorHer müşteri için özelleştirilmiş taşıma çözümleri sunan Sürat Lojistik, hız ve güveni birleştiren yapısıyla sektörde fark yaratıyor.05 Ağustos 2025 Salı 13:08Lojistik
Batı Cephesi KarışıkTüm ülkeler, dünya varlığından payını alma yarışında. Kimi üreterek, kimi alıp satarak, kimi taşıyarak kimi de köprübaşlarını tutarak…04 Ağustos 2025 Pazartesi 12:09Bakış
KargoHaber 319. Sayı (Dijital Dergi)319. Sayımızın dijital versiyonu PDF formatında yayında.04 Ağustos 2025 Pazartesi 12:06Dijital Dergi
IATA Hava Kargo ve Yolcu Trafik Verilerini Açıkladı; Haziran 2025 Artışları Mütevazi KaldıTürk Hava Yolları ve Pegasus dahil 350’nin üzerinde havayolunu çatısı altında toplayan ve yolcu trafiğinin % 80’ini temsil eden IATA, 2025 Haziran ayına ait küresel hava kargo pazar verilerini ve yolcu talebindeki gelişmeleri açıkladı.01 Ağustos 2025 Cuma 16:10Havayolu
Scania’nın Özel Serisi Fire Edition Türkiye’de Naifoğlu’na Teslim EdildiSınırlı sayıda üretilen Scania Fire Edition, özel tasarımı, güçlü V8 motoru ve lüks iç donanımıyla dikkat çekerken, Türkiye’deki ilk sahibi Naifoğlu Akaryakıt oldu.01 Ağustos 2025 Cuma 14:19Ticari Araçlar
Passenger Growth Slows to 2.6% in JuneGeneva - The International Air Transport Association (IATA) released data for June 2025 global passenger demand with the following highlights:01 Ağustos 2025 Cuma 13:31World News
June Air Cargo Demand Up 0.8% Despite Trade DisruptionsGeneva - The International Air Transport Association (IATA) released data for June 2025 global air cargo markets showing:01 Ağustos 2025 Cuma 13:02World News
Arkas Bunker’den Sürdürülebilirlik Odaklı Biyoyakıt OperasyonuArkas Bunker, Statü Denizcilik’e ait Erguvan S gemisine başarılı bir biyoyakıt ikmali gerçekleştirdi.31 Temmuz 2025 Perşembe 14:26Denizcilik
Hareket’ten Al Dhafra FC ile Stratejik Sponsorluk AnlaşmasıHareket, Birleşik Arap Emirlikleri Pro Ligi ekiplerinden Al Dhafra FC ile sponsorluk anlaşması imzaladı.31 Temmuz 2025 Perşembe 13:11Lojistik
Pegasus Havayolları Stevie® Awards 2025’te Yılın En İyi İşvereni Dahil 10 Ödül Birden KazandıPegasus Hava Yolları, insan kaynakları alanındaki projeleriyle Stevie® Awards for Great Employers 2025’te 10 farklı kategoride ödül kazanarak uluslararası alanda önemli bir başarıya imza attı.29 Temmuz 2025 Salı 18:17Havayolu
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2025 Kargo Haber