05 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C

EvoLog Sürdürülebilirliğe Yatırım Yapıyor

Tedarik zincirinin sürdürülebilir hale gelmesinde önemli bir rol üstlenen EvoLog Lojistik, Verimlilik ve Etkinlik çalışmaları kesintisiz sürüyor.

EvoLog Sürdürülebilirliğe Yatırım Yapıyor

13 Mart 2024 Çarşamba 11:33

EvoLog Lojistik CEO’su Barış Talay, “‘Hedefler için ortaklıklar’ ve ‘Sorumlu tüketim’ sürdürülebilir kalkınma için en çok öne çıkardığımız amaçlar. Bizler kendimizi sanayicimizin, dış ticaret firmalarımızın çözüm ortağı olarak görüyoruz. İhtiyacını dinlediğimiz firmalara en ekonomik, en çevreci rotaları ve taşıma modu alternatiflerini sunuyoruz”dedi.

2023 yılını hem sektör hem de firmanız adına değerlendirir misiniz? Sektör ne kadar büyüdü, firmanızın büyüme oranı ne oldu?

2023’ün kendisinden önceki birkaç yıldan farklı olduğunu söyleyebilirim. Sektör açısından birçok olumsuz gelişme oldu. Şüphesiz en önemlisi Avrupa pazarında yaşanan, yüzde 15-20’yi bulan talep daralmasıydı. Bu hacim ve talep kaybını yeni müşteriler, yeni trafikler ile telafi ettik. Memnuniyetle ifade edebilirim ki 2022’ye oranla yük sayımız yüzde 15, döviz bazında ciromuz ise yüzde 10 arttı. Bu oranlar EvoLog’ un alışkın olduğu büyüme hızının altında. Yine de pazar ve sektörün ortalamasının üzerinde bir performans gösterdik. 

Sürdürülebilirlik ve çevresel etki konusunda firmanızın 2023 yılındaki performansı nasıldı? Gelecek dönemde sürdürülebilirlik hedeflerinizi nasıl güçlendireceksiniz?

“Hedefler için ortaklıklar” ve “Sorumlu tüketim” sürdürülebilir kalkınma için en çok öne çıkardığımız amaçlar.

Bizler kendimizi sanayicimizin, dış ticaret firmalarımızın çözüm ortağı olarak görüyoruz. İhtiyacını dinlediğimiz firmalara en ekonomik, en çevreci rotaları ve taşıma modu alternatiflerini sunuyoruz.

EvoLog Sürdürülebilirliğe Yatırım Yapıyor

Sorumlu tüketim için yaptığımız ‘Verimlilik ve Etkinlik’ çalışmaları kesintisiz sürüyor. Bildiğiniz gibi ‘Verimlilik’ işi doğru yapmak ise ‘Etkinlik’ doğru işleri yapmaktır. Başka bir ifade ile İstanbul’dan İzmir’e giden aracın 100 km’de 30 lt’lik tüketimini 28 lt’ye düşürmek için yapılanlar ‘Verimlilik’ ise, bu araç İzmir’e gitmeli mi sorusu Etkinlik’ sorgusudur. Yanlış işleri doğru bir şekilde yapmaya çalışmak düşülecek en önemli hatadır. Bu sebeple çevresel etkiyi azaltma hedefli tüm faaliyetlerimizin odağında da ‘Etkinlik’ var.

2023’te “İzinli Gönderici” kapsamında hareket gümrüğüne gitmeyen araçlarımızın olumlu yönde CO2 salınım etkisi 600 bin kg. “Kolay İhracat Noktaları” projesi kapsamında İzmir, Denizli, Adana gibi şubelerimizden çıkan ihracat yüklerinde de yine olumlu yönde CO2 salınım etkisi 1milyon kg. Ticaret Bakanlığımızın her bir projesi bizlere ETKİNLİK fırsatı sunuyor. 2024’te de “İzinli Alıcı” başta olmak üzere bu projelerin destekçisi ve ilk uygulayıcıları olacağız.

2024 yılı için hangi stratejik hedefleri belirlediniz? Firma olarak neleri başarmak istiyorsunuz ve bu hedeflere ulaşmak için hangi adımları atmayı planlıyorsunuz?

EvoLog 2023’te başarılarla dolu ilk 10 yılını tamamladı. İkinci 10 yılımızın başarı hikayesini yazabilmek için 2024 ile güzel bir başlangıç yapmak istiyoruz. 2024’ün piyasa şartlarının zor olacağını biliyor ama temkinli iyimserliğimizi koruyoruz.

Çekya Prag’taki ikinci depo yatırımımız için ilk kazma vuruldu. Istanbul’da akıllı, yeşil ve çevre dostu bir depo yatırımı için arayışlarımız devam ediyor. Danimarka’da yine kontrat lojistiği alanında mevcut operasyonlarımızı büyütecek yatırım planımız var. 2024’te Anadolu’nun bir veya birkaç şehrinde şube açmayı planlıyoruz.

Özetle, 2024’te şirketimizin temel yetkinlik ve komşu alanlarında tüm büyüme fırsatlarını değerlendireceğiz.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA