25 Nisan 2024
  • İstanbul24°C
  • Ankara24°C

Evolog Lojistik Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleriyle Öne Çıktı

Kurulduğu 2013 yılından bugüne değin genç ve dinamik kadrosu ile sürekli büyüyerek 2021 yılını 1 milyar 225 milyon ciro ile tamamlayan EvoLog Lojistik, işletme faaliyetlerinin yanı sıra toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket ettiği projeler yürütüyor.

Evolog Lojistik Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleriyle Öne Çıktı

09 Haziran 2022 Perşembe 12:26

Bu projeleri EvoLog Genel Müdür Yardımcısı Narod Döşemeciyan’dan dinledik: “2018 yılından bu yana sürdürmekte olduğumuz “Trafikte Hayatı Görünür Kıl”, önem verdiğimiz projelerin başında geliyor. EvoLog Lojistik faaliyet konusu gereği ağır vasıta araçları ile sürekli trafikte olup, trafik kazalarının başlıca sebeplerinden olan Kör Noktalar ile ilgili olarak toplumu bilinçlendirmek ve önlenebilir kazaların önüne geçebilmek için bu projeyi başlatmıştır.

TUIK tarafından yakın zamanda yayınlanan 2021 yılı Karayolu Trafik Kaza İstatistiklerine göre 2021 yılında ülkemiz karayollarında meydana gelen 1 milyon 186 bin 353 adet trafik kazasının 187 bin 963 adedi ölüm ya da yaralanma ile sonuçlanmıştır. Meydana gelen ölümlü yaralanmalı trafik kazalarının yüzde 8,2 sinde yayaların kusurlu olduğu tespit edilmiştir. Bu istatistikler de yayaların bilinçlendirilmesinin trafik kazalarının önlenmesi konusunda ne kadar etkili olabileceğini göstermektedir” dedi. 

2018 yılında açmış oldukları tasarım yarışması ile tüm araçlarında hali hazırda kullanmakta oldukları kör nokta logosunu belirlediklerini söyleyen Döşemeciyan, “Bu logo ile araçlarda kör nokta olarak tabir edilen, aracın sürücü koltuğundan görülemeyen dış alanlarının işaretlenmesi amaçlanmıştır. Ardından, 2019 yılında İstanbul Büyük Şehir Belediyesi işbirliği ile kaza sonucu hasarlanmış trafik levhalarından oluşan ve heykeltraş Ayla Turan tarafından tasarlanan Kör Nokta heykeli hazırlanmış ve İstanbul’un çeşitli meydanlarında halkla buluşturulmuştur. 2021 yılında Sadi Tekin tarafından çizilen ilüstrasyonların ardından, proje 2022 senesinde de sosyal medyada paylaşılan kısa film çalışmasıyla devam etmiştir” diye konuştu.

Narod Döşemeciyan sözlerini şöyle sürdürdü: “EvoLog Lojistik özel ihtiyaçları olan çocukların topluma kazandırılması, sağlık ve eğitim gereksinimlerinin karşılanması gibi konularda da Sivil Toplum Kuruluşlarıyla işbirlikleri geliştirmektedir. Bu çerçevede şirket çalışanları 2 yıl üst üste İstanbul Maratonunda Lösev adına koşmuş ve iki yıl üst üste en fazla bağış toplayan Kurumsal katılımcı ünvanına hak kazanmıştır. Tohum Otizm Vakfı ile yürütülmekte olan projede ise, Milli Eğitim bakanlığına bağlı okullarda mevcut otizm sınıflarının eğitim donanım ihtiyaçlarına yönelik çalışma başlatılmış ve biri İstanbul/Avcılar’da, diğeri Tekirdağ/Saray’da iki sınıfın açılışı Nisan ayı içerisinde yapılmıştır. “10'ncu Yılımızda, 10 Derslik” adıyla başlattığımız projeyi, EvoLog’un 10'ncu Yılını kutlayacağı 2023 senesinde tamamlamayı hedefliyoruz.

Evolog Lojistik aynı zamanda genç çalışanlarının yürütmekte olduğu gönüllülük projelerine tam destek vermektedir. Şirket çalışanlarının 4 yıldır sürdürmekte olduğu “Uzaktaki Arkadaşım” projesinde bugüne kadar 4 farklı ilde toplam 750 çocuğumuza kıyafet ve eğitim setleri gönderilmiş, bir okulun ise kütüphanesine kitap bağışı yapılmıştır.”

“Evolog Lojistik’te tek varoluş amacımızın büyümek ve kar etmek olmadığını düşünüyor, parçası olduğumuz toplumun gelişim ve refahına katkıda bulunma sorumluluğunu omuzlarımızda hissediyoruz” diyen Narod Döşemeciyan, nice 10 senelerce Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projelerini devam ettirmeyi ve çeşitlendirmeyi büyük bir memnuniyetle taahhüt ettiklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA