19 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara14°C

Elektrikli Opel Vivaro Yollara Çıkıyor

Elektrikli hafifi ticari araç modellerinin tanıtımı için 2020 yılına hazırlanan PSA Grubu, Haziran ayında gerçekleştirdiği genel sunumun ardından marka tanıtımlarına Opel ile başladı.

Elektrikli Opel Vivaro Yollara Çıkıyor

16 Eylül 2020 Çarşamba 11:06

8 Eylül 2020 tarihinde Rüsselsheim’de gerçekleştirilen tanıtımda Opel  Vivaro ve binek model Zafira’nın elektrikli modellerinin detayları paylaşıldı.

Opel Vivaro-e, Alman otomotiv üreticisinin tamamen elektrikli ilk ticari aracı olarak öne çıkarken pek çok alanda mal ve hizmetlerin emisyonsuz teslimat hassasiyetinin arttığı dönemde  piyasaya sürülmüş oldu. 4,60, 4,95 ve 5,30 metre ile üç farklı uzunlukta ve birçok gövde çeşidiyle sunulan elektrikli Vivaro-e, profesyonellerin ihtiyaçlarından taviz vermeden sıfır emisyonla karşılamayı amaçlıyor.

Vivaro-e müşterileri, ihtiyaçlarına bağlı olarak 330 km'ye kadar 75kWh veya araçlarını günlük olarak daha az kullananlar için 50kWh ve 230 kilometre menzile kadar iki boyutta lityum iyon batarya arasından seçim yapabilecekler.

Yük Taşıma Özellikleriyle Rekabetçi

Vivaro-e, çok yönlülük ve yük hacmiyle içten yanmalı motorlara sahip Vivaro ile benzer özellikler gösteriyor.  Vivaro-e, 1.275 kg ile neredeyse 2.0 litre dizel motora sahip Cargo S kadar (maksimum taşıma kapasitesi 1.405 kg) yük kapasitesi sunuyor. Ayrıca Vivaro-e, bir otomobil üreticisi tarafından sunulan maksimum 1.000 kg çekme kapasitesine izin veren bir römork bağlantısına sahip tek elektrikli araç olarak da dikkatleri çekiyor.

Elektrikli Opel Vivaro Yollara Çıkıyor

2.800 ile 3.100 kg arasında değişen brüt araç ağırlıklarıyla çok sayıda müşteri ihtiyaçlarına göre tasarlanan Vivaro-e 11,3 metrelik dönüş çapı ile dar alanlarda pratik kullanım sağlıyor. FlexCargo yükleme kapasitesi sayesinde, 4,6 metreküplük kargo kapasitesi 5,1 metreküpe çıkabiliyor ve 3,23 metre uzunluğa kadar eşyaların taşınmasını sağlıyor. 4.95 ve 5.30 metrelik versiyonlarda ise sırasıyla 5.8 ve 6.6 metreküplük maksimum kargo kapasiteleri sunuluyor. 3,58 veya 3,93 metre uzunluğa kadar merdivenler veya panel gibi eşyalar güvenli bir şekilde istiflenebilirken, standart olarak elektrikli park frenine sahip aracın kokpitinde çok sayıda depolama alanı yer alıyor.

Vivaro-e’de geniş arka ve sürgülü yan kapılar, kargo alanına veya yolcu bölmesine rahat erişim sağlarken ayak hareketiyle otomatik olarak açılan elektrikli sürgülü yan kapılar da araca daha pratik hale getiriyor.

Bataryada 8 Yıl/160 Bin Kilometre Garanti

Elektrikli Opel Vivaro Yollara Çıkıyor

Aracın yolda kalma süresini üst seviyeye çıkaracak dijital yazılım ve donanımların da beraber  sunulduğu Vivaro-e, 100kW’lık halka açık bir şarj istasyonu kullanarak, 50kWh bataryanın yüzde 80’i 30 dakikada şarj edilirken 75kWh batarya için bu süre 45 dakika olarak veriliyor. Avrupa’da 8 yıllık / 160 bin km garanti sunan Opel, şarj sürelerinin olabildiğince hızlı olmasını ve bataryanın uzun ömürlü olmasını sağlayan yerleşik şarj cihazları da sağlıyor. 

Elektrikli Opel Vivaro Yollara Çıkıyor

Güvenlik Özellikleri

Vivaro-e, içten yanmalı motorlu kardeşleri gibi, geniş bir sürücü destek sistemlerini sunuyor. Vivaro-e, Head Up Display'e ek olarak Şeritte Kalma Yardımı, Genişletilmiş Trafik İşareti Tanıma, Uyuşukluk Uyarısı, Önden Çarpışma Uyarısı ve Otomatik Acil Durum Freni gibi yüksek teknolojileri barındırıyor.

Elektrikli Opel Zafira

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA