29 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara21°C

Ekol Lojistik’in Cinsiyet Eşitliği Projesi’ne Altın Küre Ödülü

Ekol Lojistik’in cinsiyet eşitliğine duyarlı iş yeri modeli projesi EKOLITY, Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği (IPRA) tarafından düzenlenen ve halkla ilişkiler dünyasının Oscar’ı kabul edilen Altın Küre Mükemmellik Ödülleri’nde altın ödülü kazandı.

Ekol Lojistik’in Cinsiyet Eşitliği Projesi’ne Altın Küre Ödülü

17 Temmuz 2019 Çarşamba 14:26

IPRA tarafından her yıl verilen ve dünyanın en saygın halkla ilişkiler ödülleri olarak değerlendirilen Altın Küre Ödülleri’nde Ekol, Toplumsal Katılım kategorisinde altın ödüle layık görüldü.

Ekol’ün cinsiyet eşitliği algısını pekiştirebilmek için var gücüyle çalıştığını söyleyen Ekol Kurumsal İletişim Direktörü Arzu Çetin,“Toplumun büyük bir kısmında norm haline gelmiş toplumsal cinsiyet rollerine göre kadınlara ve erkeklere atfedilen bazı meslek ve sektörler var. Ekonomik ve toplumsal faydanın maksimize edilebilmesi için bu ayrımcılığa karşı durmamız,  ön yargılardan kati suretle kurtulmamız ve kadın istihdamında cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına ihtiyaç bulunuyor. 

Ekol, Türkiye gibi gelişmekte olan bir ülkede erkek egemen lojistik sektöründe gerçekleştirdiği projelerle kadın erkek eşitliği meselesini ön plana çıkararak rol model oluyor. Bu doğrultuda EKOLITY ile toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı bir iş yeri modelinin geliştirilmesini ve sektörümüze örnek teşkil etmesini hedefliyoruz.

Çabalarımızın IPRA tarafından da takdir görmesi bizi gururlandırırken, aldığımız ödül bundan sonraki çalışmalarımız için bizlere itici bir güç olacak” değerlendirmesinde bulundu.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA