25 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara22°C

Dijitalleşme E-Ticarete Olan Talebi Daha da Arttırdı

Salgın ile birlikte fiziksel temasın en aza indirilmesi ve sosyal mesafe tedbirleri sonucu oluşan yeni iş süreçleri tüm iş kollarında dijitalleşme ve otomasyonun önemini arttırdı.

Dijitalleşme E-Ticarete Olan Talebi Daha da Arttırdı

06 Haziran 2022 Pazartesi 15:57

Pandemiden en fazla etkilenen sektörlerin başında ulaştırma sektörü geliyor. Bu dönemde özellikle havayolu, karayolu ve denizyolunda operasyonel sıkıntılar yaşandı. Küresel salgının hayata etkisi 2021 yılında da devam etti. Salgın küresel ticarette tedarik sıkıntısını da beraberinde getirdi. Covid-19 salgını pek çok sektörü etkilerken, en çok etkilenenlerden biri de lojistik sektörü oldu.

E-ticaret sağladığı konfor ve alışveriş kolaylığı ile giderek kullanım oranını artırdı. Pandemi süreci ise bu dönüşümü insanların evlerinde kaldığı dönemde yaşadıkları zorunluluktan da kaynaklı olarak daha da hızlandırdı. E-ticaret sektörü pandemi sürecinde özellikle Türkiye’de rekor oranda büyüme yakaladı. Ticaret Bakanlığı’nın açıkladığı son verilerde 2021 yılının ilk 6 ayında e-ticaret hacmi yüzde 75,6’lık bir artış gösterirken sektörün genel ticaretteki oranı ise yüzde 17,6 olarak gerçekleşti.

Kargo, kurye ve lojistik sektörü hizmet kalitesini her zaman en yüksek seviyede tutmak amacıyla bu alandaki yatırımlarını ve çalışmalarını dünyadaki yeni gelişmeleri yakından izleyerek sürdürüyor. Son yıllarda daha çevreci adımlar atmak adına da sektör temsilcileri dijitalleşmeye yönelik olarak yeni projeler geliştirmeyi amaçlıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA