25 Nisan 2024
  • İstanbul23°C
  • Ankara28°C

Dijitalleşen Dünyada “kargohaber.com” Hız Kesmiyor

Pandeminin Damga Vurduğu 2020 Yılında kargohaber.com ve En Çok Okunanları.

Dijitalleşen Dünyada “kargohaber.com” Hız Kesmiyor

19 Ağustos 2021 Perşembe 16:33

Salgının etkisinde girilen 2020’den bu yana, dünyadaki pek çok iş ve işletme aralıklı da olsa sekteye uğradı. Belki de hiç durmayan sektör ise lojistik oldu. Lojistik operasyonlar hız kesmeden devam ederken hayatın sürekliliği için gereken malların taşınmasında lojistikçilerin harcadığı büyük çaba da ayrıca dikkatleri çekti.

Bu süreçte Türkiye’de ve dünyada lojistik hizmetlerin sürekliliğini sağlamada pek çok tedbirler ve uygulamalar hayata geçirildi. Devlet otoriteleri yeni yönetmelikler çıkardı, sınır geçişlerinde düzenlemeler yapıldı, yeşil hatlar kuruldu.

Taşımacılık ve lojistiğin sivil toplum örgütleri, çatı kuruluşları mesailerini arttırdı. Hareketliliğin devamı için Türkiye’deki ve dünyadaki tüm gelişmeleri aralıksız takip ederek verileri sektör için topladı.

Her bir operatör üstüne düşeni yaptı. Bir yandan ofis çalışanlarını çağın yeni gerekliliklerine göre evlerine yerleştirip altyapılarını hazırlarken öte yandan saha çalışanlarının sağlık ve güvenliklerini gözetecek tedbirleri aldı.

Tüm bunlar baş döndürücü bir hızla gelişir ve bilgi anlamında büyük bir kargaşa ve kirlilik yaşanırken biz habercilerin de yeni düzenin ihtiyaç ve gerekliliklerini gözeterek olup biteni paydaşlarına aktarmada önemli bir görevi vardı. Lojistik sektörüne yönelik 27 yıldır kesintisiz hizmet veren Aysberg Basın Yayın bu dönemde de üzerine düşeni yaptı. 2006 yılında açılan ve o tarihten bu yana dijital sektörel yayıncılıkta bir haber platformu olarak önemli başarılara imza atan kargohaber.com web sitesi,  başarılı bir dijital yayın örneği olarak pandemi döneminde de lojistik, taşımacılık, ticari araçlar, üretim ve dış ticaret sektörleri için önemli bir bilgi edinme, paylaşım ve tanıtım aracı oldu.

kargohaber-com-manset.jpg

kargohaber.com’da 1 Ocak 2020 – 31 Aralık 2020 döneminde bir çok haber  yayınlandı. Bunlar içinde en çok okunan ilk 10 haberi ve en fazla ilgi gören 5 makaleyi sizin için derledik. Pandeminin damga vurduğu 2020 yılında ağırlıklı olarak salgının ekonomi, ticaret ve lojistik üzerindeki etkilerini gösteren, bununla birlikte sektörün salgına karşı aldığı tedbirleri de içeren haberlerin daha çok ilgi gördüğünü söyleyebiliriz. Yayınlandıkları günkü spotları ile yer alan derlemede her bir haberin sonunda yer alan karekodu okutarak dijital ortamda haberin tamamına ulaşabilirsiniz.

kargohaber.com’da anlık sektörel haberlere ulaşabilir, dünyada olup biteni anlık olarak orijinal dilinde okuyabilir, basılı Kargo Haber dergisinin dijital versiyonunu görüntüleyebilirsiniz.

2020 Yılında en çok okunan ilk 10 haber
 

1- 65 Yaş Üzeri Ağır Ticari Araç Sürücüleri İçin Geçici Çalışma İzni

Yayın tarihi: 22.06.2020

Türkiye ve dünyadaki etkileri ağır bir şekilde devam eden salgında dönemsel önlemler de hayata geçiriliyor. Deneyimli ağır ticari araç sürücülerine daha fazla ihtiyaç duyulduğu bugünlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan önemli bir açıklama yapıldı.
Haberin tamamı için: https://www.kargohaber.com/65-yas-uzeri-agir-ticari-arac-suruculeri-icin-gecici-calisma-izni-5727h.htm


2- Korona Virüsü Küresel Lojistiğe Etki Eder mi?

Yayın tarihi: 06.02.2020

Çin’i etkisi altına alarak şu ana kadar yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan Korona virüsünün küresel tedarik zincirini de etkilemesi bekleniyor.
Haberin tamamı için:  https://www.kargohaber.com/korona-virusu-kuresel-lojistige-etki-eder-mi-5516h.htm


3- Koronavirüsün Etkisi Beklentileri Aştı: Küresel Zincir Virüsle Kırıldı

Yayın tarihi: 04.03.2020

İlk olarak Çin’de ortaya çıkan etkisi altına alarak hızla yayılan yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) etkileri beklentilerin üzerine çıkıyor.
Haberin tamamı için: https://www.kargohaber.com/koronavirusun-etkisi-beklentileri-asti-kuresel-zincir-virusle-kirildi-5570h.htm


4- Yeni Nesil Volvo Trucks Kamyon ve Çekiciler Tanıtıldı  

Yayın tarihi: 06.03.2020

Volvo Trucks; Volvo FH, FH16, FM ve FMX modellerini yenileyerek tanıttı. Sürücü konforuna, güvenliğe ve verimliliğe odaklanan dört yeni model için Volvo Trucks Genel Müdürü Roger Alm, "Bu ileriye dönük büyük yatırımla gerçekten gurur duyuyoruz. Amacımız, müşterilerimizi daha da rekabetçi hale getirerek onların en iyi iş ortağı olmak ve gitgide zorlaşan bir pazarda en iyi sürücüleri şirketlerinde bulundurmalarına yardımcı olmaktır" dedi.
Haberin tamamı için: https://www.kargohaber.com/yeni-nesil-volvo-trucks-kamyon-ve-cekiciler-tanitildi-5579h.htm


5- UTİKAD Sektörle İlgili Son Gelişmeleri Değerlendirdi

Yayın tarihi: 10.01.2020

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, düzenlediği toplantı ile 2019 yılına değerlendirerek 2020 yıl beklentilerini anlattı.
Haberin tamamı için: https://www.kargohaber.com/utikad-sektorle-ilgili-son-gelismeleri-degerlendirdi-5487h.htm


6- Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda Yeni Atamalar

Yayın tarihi: 24.06.2020

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığında açık bulunan pozisyonlara yeni atamalar yapıldı.
Haberin tamamı için: https://www.kargohaber.com/ulastirma-ve-altyapi-bakanliginda-yeni-atamalar-5733h.htm


7- Intermax Logistics Kimyasal Madde Taşıma Sertifikasını Yeniledi

Yayın tarihi: 12.02.2020

Intermax Logistics, Avrupa Kimya Endüstrisi Konseyi tarafından belirlenen kriterleri başarıyla tamamlayarak, SQAS sertifikasını 3 yıl süreyle yeniledi.
Haberin tamamı için: https://www.kargohaber.com/intermax-logistics-kimyasal-madde-tasima-sertifikasini-yeniledi-5530h.htm


8- Uluslararası Yük Taşımacılığında Yeni Düzenlemeler Hayata Geçirildi  

Yayın tarihi: 23.05.2020

DEİK Lojistik İş Konseyi, uluslararası yük taşımacılığı konusunda hayata geçirilen yeni düzenlemeler hakkında bir bilgilendirme yazısı yayınlandı. DEİK üyelerine yönelik yapılan bilgilendirmede şu hususlar yer alıyor:
Haberin tamamı için: https://www.kargohaber.com/uluslararasi-yuk-tasimaciliginda-yeni-duzenlemeler-hayata-gecirildi-5683h.htm


9- DHL Global Forwarding, Dijital Lojistik İçin Tek Bir Noktadan Her Şeyi Sunan myDHLi’yi Duyurdu

Yayın tarihi: 22.05.2020

DHL Global Forwarding, müşterileri için tamamen entegre tek online platform olan myDHLi’ın kullanıma açıldığını duyurdu.
Haberin tamamı için: https://www.kargohaber.com/dhl-global-forwarding-dijital-lojistik-icin-tek-bir-noktadan-her-seyi-sunan-mydhliyi-d-5680h.htm


10- Fevzi Gandur Logistics 2019 Yılında Büyümeye Devam Etti  

Yayın tarihi: 12.02.2020

Fevzi Gandur Logistics, 2019 yılını belirlediği hedeflere ulaşarak kapattı. Şirket, 2020 yılı için yeni pazar stratejileri ve yatırım hedefleri belirledi.
Haberin tamamı için: https://www.kargohaber.com/fevzi-gandur-logistics-2019-yilinda-buyumeye-devam-etti-5531h.htm


2020 Yılında en çok okunan ilk 5 makale

Pandeminin Damga Vurduğu 2020 Yılında kargohaber.com ve En Çok Okunanları

1- Türkiye Krizlerden Fırsat Yaratır mı?

Yayın tarihi: 03.03.2020

Dünyada taşlar yerinden oynuyor. Türkiye bir yandan savrulan parçalardan kendini sakınmaya çalışırken diğer yandan kendi zemini de sürekli hareket halinde. 2020 yılı global sarsıntılarla başladı.
Makalenin tamamı için:  https://www.kargohaber.com/turkiye-krizlerden-firsat-yaratir-mi-5564h.htm


2- ‘Korona Günlerinde’ Lojistik

Yayın tarihi: 23.03.2020

Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘pandemik’ açıklamasıyla sınırları genişleyen ve tüm dünyayı etkisi altına alan Korona Virüsü, herkesi korkuttu.
Makalenin tamamı için: https://www.kargohaber.com/korona-gunlerinde-lojistik-5600h.htm


3- Salgın İle Gelen Değişim Dalgası

Yayın tarihi: 21.04.2020

Salgınlar temel olarak bir kent hastalığıdır ve insanların yoğun olduğu yerlerde gerçekleşir. Bu, tarihte de böyleydi. Kentleşmeye başlamış, nüfusunu belli noktalarda yoğunlaştırmış ve yerleşik bir düzene geçmiş bulunan Avrupa salgınlardan kırılıyordu.
Makalenin tamamı için: https://www.kargohaber.com/salgin-ile-gelen-degisim-dalgasi-5629h.htm


4- Yapılar Parçalanıyor

Yayın tarihi: 14.05.2020

Trump ve Boris başta olmak üzere gücünü gösterme yöntemi olarak ‘delilik’ yapan bazı devlet adamları, bir ölçüde kuyruğu kıstı. Aynılarından başka ülkelerde yok mu? Elbette var. ‘Ben daha uzağa giderim’ diyen bazı liderler, saçmalıkta yeni yeni icatlar çıkartıyorlar.
Makalenin tamamı için: https://www.kargohaber.com/yapilar-parcalaniyor-5657h.htm


5- 2020’ye Kalanlar

Yayın tarihi: 03.02.2020

Türkiye, 2019 yılını diken üstünde geçirdi. Bölgesel etkilerin yanı sıra iç siyasi hareketlilikten de canı yanan ekonomideki olumsuz tabloya, sanayi üretiminin düşmesi ve iç tüketimde azalmanın da eklenmesiyle zorlu bir döneme girmiş olduk.
Makalenin tamamı için: https://www.kargohaber.com/2020ye-kalanlar-5508h.htm

 



2021 Yılının İlk 6 Ayında kargohaber.com ve En Çok Okunanları
 

Aşı çalışmalarının sonuç vermesi ve hızla yapılan aşılamalarla birlikte 2021 yılına daha ümitli giren dünyada bahar aylarından itibaren normalleşme adımları atılmaya başlandı. Bununla birlikte canlanmaya başlayan ekonomik faaliyetler ise olumlu bir hava estirmeye başladı. Bu dönemde hızlanan dijitalleşme adımlarıyla birlikte internet yayıncılığı da daha fazla önem kazanmaya devam etti. Bu doğrultuda yayınlarına hız kesmeden devam eden kargohaber.com ‘un 2021 yılının ilk 6 ayında en çok ilgi gören haber ve makalelerini de sizler için ayrıca sıraladık.

Dijitalleşen Dünyada “kargohaber.com” Hız Kesmiyor

2021 (1 Ocak  – 30 Haziran dönemi) en çok okunan ilk 10 haber
 

1- Konteyner Taşımacılığında Salgın Etkisi Devam Ediyor

Yayın tarihi: 11.01.2021

Salgın etkisiyle üretimin yavaşladığı tüketim alışkanlıklarının değiştiği 2020 yılının son aylarına yaşanan konteyner krizi damgasını vuruyor.

Haberin tamamı için:  https://www.kargohaber.com/konteyner-tasimaciliginda-salgin-etkisi-devam-ediyor-5956h.htm


2- UTİKAD “Lojistik Sektörü Raporu 2020”yi Yayınladı

Yayın tarihi: 05.02.2021

UTİKAD, çalışmalarında ve raporlarında sürdürülebilirlik esası ile "UTİKAD Lojistik Sektörü Raporu 2019"u yayınladıktan sonra bu sene de "UTİKAD Lojistik Sektörü Raporu 2020"yi yayınlayarak sektörün hizmetine sundu.

Haberin tamamı için:  https://www.kargohaber.com/utikad-lojistik-sektoru-raporu-2020yi-yayinladi-6003h.htm


3- Medlog Lojistik Genel Müdürü İsmail Görgün: 2020 Demiryolu Taşımacılığında İlklerin Yılı Oldu

Yayın tarihi: 12.02.2021

Türkiye’de lojistik sektöründe yaklaşık 10 yıldır faaliyet gösteren bir kurum olarak taşımacılık ve lojistik endüstrisinin ulusal ölçekteki en prestijli ödülü olan Atlas’ın ‘’Yılın Demiryolu Taşıma Firması’’ ödülünü almaya layık görüldük.

Haberin tamamı için: https://www.kargohaber.com/medlog-lojistik-genel-muduru-ismail-gorgun-2020-demiryolu-tasimaciliginda-ilklerin-yil-6017h.htm


4- UTİKAD KDV Tevkifatı Uygulamasına İtiraz Etti

Yayın tarihi: 24.02.2021

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, 16 Şubat 2021 tarihinde 31397 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan KDV Tevkifatı Uygulama Tebliği’ne UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener imzalı yazısıyla itiraz etti.

Haberin tamamı için: https://www.kargohaber.com/utikad-kdv-tevkifati-uygulamasina-itiraz-etti-6040h.htm


5- Satko Teknoloji Satış ve Operasyon Direktörü Dorukata Vural: Sürücü Davranışları ve Verimliliğe Odaklandık

Yayın tarihi: 18.02.2021

Öncelikle emeği geçen herkese çok teşekkürler mutluyuz gururluyuz. Çok değerli olan Atlas Lojistik Ödülü'ne layık olan ekibimiz adına Satko adına çok teşekkür ederim.

Haberin tamamı için: https://www.kargohaber.com/satko-teknoloji-satis-ve-operasyon-direktoru-dorukata-vural-surucu-davranislari-ve-ver-6029h.htm


6- Medikal Mobilyada Zamanında Teslimat Hayat Kurtarıyor

Yayın tarihi: 22.02.2021

Salgın tıbbi mobilya ihtiyacını da artırdı. TÜİK verilerine göre geçen yıl Türkiye’nin masa, karyola gibi medikal mobilya ile bunların aksam ve parçaları ihracatı, 2019’a kıyasla yüzde 92 yükselerek 106 milyon dolara ulaşarak rekor kırdı.

Haberin tamamı için: https://www.kargohaber.com/medikal-mobilyada-zamaninda-teslimat-hayat-kurtariyor-6037h.htm


7- İmsan Yönetim Kurulu Başkanı Kerem İmrak: Lojistik Salgına Göre Hareket Eden İlk Sektör Oldu

Yayın tarihi: 18.02.2021

İnsanlık, 2019'un sonlarından bu yana uzun zamandır yaşamadığı bir deneyimin içinde var olmaya çalışıyor.

Haberin tamamı için: https://www.kargohaber.com/imsan-yonetim-kurulu-baskani-kerem-imrak-lojistik-salgina-gore-hareket-eden-ilk-sektor-6031h.htm


8- Mars Logistics'in Otomotiv Yedek Parça Taşımacılığıdaki Hacmi Büyüyor

Yayın tarihi: 19.02.2021
Lojistik için lokomotif sektörlerden biri olan otomotiv yedek parça taşımacılığı, pandemiden dolayı dış ticaretin yavaşlamasından olumsuz etkilense de, Mars Logistics için mayıs ayının ortasından itibaren eski hacmine kavuştu.

Haberin tamamı için: https://www.kargohaber.com/mars-logisticsin-otomotiv-yedek-parca-tasimaciligidaki-hacmi-buyuyor-6035h.htm


9- Hareket Genel Müdürü Abdullah Altunkum: 2021 Proje Taşımacılığı Açısından Yoğun Bir Yıl Olacak

Yayın tarihi: 16.02.2021

Jüri özel ödülüne layık görüldüğümüz 6200 tonluk gemilerin taşınması projesinde her projemizde olduğu gibi uzman ve deneyimli kadromuz, yaratıcı mühendislik çözümlerimiz, son teknoloji altyapımız ve yüksek kapasitedeki ekipmanlarımızla hizmet verdik.

Haberin tamamı için: https://www.kargohaber.com/hareket-genel-muduru-abdullah-altunkum-2021-proje-tasimaciligi-acisindan-yogun-bir-yil-6023h.htm


10- Hafif Ticari Araçlar İhracata Damga Vurdu

Yayın tarihi: 17.02.2021

Bütün dünyayı etkileyen salgın önlemleri kapsamında sınır geçişlerinde uygulanan kısıtlamalar ve TIR kuyrukları 2020 yılında dış ticaret şirketlerini taşımacılıkta hafif ticari araçlara yöneltti.

Haberin tamamı için: https://www.kargohaber.com/hafif-ticari-araclar-ihracata-damga-vurdu-6028h.htm


2021 (1 Ocak  – 30 Haziran dönemi) en çok okunan ilk 5 makale
 

Dijitalleşen Dünyada “kargohaber.com” Hız Kesmiyor

1- Lojistiğin Hakkını Lojistiğe Vermek

Yayın tarihi: 07.01.2021

Sanal ortamlarda iş yapma deneyiminin yanında bu alana yatırım da yaparak hazırlanan Aysberg, 228 kişinin çevrimiçi olduğu bir ödül töreni gerçekleştirdi.
Makalenin tamamı için: https://www.kargohaber.com/lojistigin-hakkini-lojistige-vermek-5952h.htm


2- Önümüzde Umut Var

Yayın tarihi: 04.02.2021

Tüm dünyanın kötü olarak anacağı 2020 yılının sonunda sektörde nelerin altını çizelim dersek, en kalın uçlu kalemi dijitalleşmeye ayırmak gerekiyor.
Makalenin tamamı için: https://www.kargohaber.com/onumuzde-umut-var-5997h.htm

 

3- Yeni Tartışma YDLM

Yayın tarihi: 04.03.2021

Lojistikçiler pek sıcak bakmasa da dış ticaret şirketlerinin görüşü; Yurt Dışı Lojistik Merkezi (YDLM) yatırımlarının yararlı olacağı yönünde.
Makalenin tamamı için: https://www.kargohaber.com/yeni-tartisma-ydlm-6054h.htm


4- Şoför Açığına Kadın Şoför Çözümü

Yayın tarihi: 30.03.2021

Gelişmiş ülkelerde uzunyol şoförü bulmakta sorun yaşanıyor. Başta güvenlik riskleri olmak üzere düşük ücret, çalışma koşullarının ağırlığı, nüfusun yaşlanması gibi nedenlerle AB ülkelerinde yaşanan şoför açığı giderek büyüyor.
Makalenin tamamı için: https://www.kargohaber.com/sofor-acigina-kadin-sofor-cozumu-6105h.htm


5- Dijitalleşmede Yeni Boyutlar, Yeni Sorular

Yayın tarihi: 28.04.2021

Bir yıldan uzun süre oldu, dijital ve sanal kavramlar artık hayatımızın tam ortasına yerleşti.
Makalenin tamamı için: https://www.kargohaber.com/dijitallesmede-yeni-boyutlar-yeni-sorular-6167h.htm


Haber ve makalelerin sıralamaları kargohaber.com sunucu verilerine göre düzenlenmiştir. Yayın süresi uzayan haberler ve makaleler daha çok okunma sayısına erişmektedir.
 

kargohaber.com tarafından ücretsiz olarak gönderilecek anlık sıcak haberlere ve derlemelere erişmek ve dergimiz yayınlandığı anda dijital versiyonu görüntülemek çok kolay. Sadece linke tıklayın ve onay verin! https://www.kargohaber.com/mail_list_add.php

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA