27 Temmuz 2024
  • İstanbul23°C
  • Ankara17°C

Designwerk'in Mobil Hızlı Şarj Cihazı Ticari Araçların Geleceğini Şekillendiriyor

Elektromobilite uzmanı Designwerk, ticari araçların şarjı için yeni bir ürün olan mobil hızlı şarj cihazı MDC 88-920'yi tanıtacak.

Designwerk'in Mobil Hızlı Şarj Cihazı Ticari Araçların Geleceğini Şekillendiriyor

20 Mayıs 2024 Pazartesi 16:00

Bu yeni ürün, ticaret fuarı Power2Drive'da sergilendi ve özellikle ticari araçların artan talebini karşılamak üzere tasarlandı.

Designwerk Technologies AG'nin mobil hızlı şarj cihazı ailesine yeni bir ürün eklendi: MDC 88-920. İsviçreli elektromobilite uzmanı bu ürün serisini 19-21 Haziran tarihleri arasında Münih'te düzenlenecek Power2Drive'da tanıtacak.

Şarj altyapısı ve elektromobilite ticaret fuarında, yeni mobil hızlı şarj cihazı, emobilite kategorisinde Smarter E Ödülü için finalistlerden biri. Bu ödülle jüri, sektörün başarısına önemli katkı sağlayan teknik yenilikleri ve öncü çözümleri takdir ediyor. Yeni mobil hızlı şarj cihazı, 500 kilovat saatten fazla batarya kapasitesine sahip ticari araçların şarj edilmesine yönelik artan talebi karşılıyor. Designwerk ekibi, Alman kiralama ortağı SCHALL-E ile Salon C6'daki 219 numaralı ortak stantta elektrikli kamyonlar, belediye sektöründeki tamamen elektrikli özel araçlar, otobüsler, spor uçakları ve deniz feribotları için ideal şarj çözümünün tam olarak nasıl çalıştığını gösterecek. Fuarda ayrıca, Smarter E Award finalistlerinden biri olan batarya tamponlu mega şarj için Sabit Batarya Destekli Şarj Cihazı (SBC) ve 65 ila 250 kilovat saat arasında kapasitelere sahip yüksek voltajlı batarya sistemi portföyüne de odaklanılacak.

İsviçreli elektromobilite uzmanının mobil hızlı şarj cihazları, ticari araç üreticileri ve sözleşmeli ortakları tarafından yaygın olarak kullanılıyor. Düşük anahtarlama kayıplarına sahip son teknoloji SiC yarı iletkenlerin kullanımı, sofistike bir anahtarlama topolojisi ve yeni bir hava soğutma sistemi sayesinde, en yeni nesil hızlı şarj cihazları daha da kompakt ve özellikle güçlü. MDC 88-920, 1000 volta kadar 84 kilovatlık kalıcı yüksek bir şarj kapasitesi sağlıyor. Akü kapasitesi 400 kilovat olduğunda, doğru akımla şarj, akü şarj seviyesinin (Şarj Durumu, SOC) yüzde 10'undan yüzde 80'ine kadar dört saatten kısa bir sürede, 1000 kilovatlık bir akü kapasitesi ise yaklaşık on saatte tamamlanıyor

Designwerk Şarj Teknolojisi Satış Müdürü Thorben Maier yaptığı açıklamada, "En yeni nesil, önceki nesle göre daha küçük ve kompakttır ve her biri 42 kilovat olan iki aracı aynı anda şarj edebilir Kamyonlar, atık toplama veya kanalizasyon temizleme araçları gibi daha yüksek batarya kapasitelerine sahip elektrikli araçlar esnek bir şekilde ve gece boyunca şarj edilebilir. Bu da MDC 88-920'yi mükemmel bir gecelik şarj çözümü haline getiriyor” dedi.

Değiştirilebilir kablo sayesinde maksimum uyumluluk

Designwerk'in Mobil Hızlı Şarj Cihazı Ticari Araçların Geleceğini Şekillendiriyor

Designwerk'in MDC 88-920 modelinin tekerlek seti, taşımayı kolaylaştırır ve kullanımı esnek hale getirir. Hızlı şarj cihazı ayrıca en yeni nesil güç elektroniğine sahip. CEE 63 ve CEE125 standart endüstriyel soket formatlarından güç alarak ve CCS tip 1 ve 2 şarj standartları, CHAdeMO ve Çin GB/T standardı ile araçları şarj edebiliyor. NACS şarj standardı ve yeni MCS standardı da sorunsuz bir şekilde entegre edilebiliyor. Bu, ana ve ikincil konumlarda farklı bağlantılara sahip yerel makamların ve müşterilerin kabloları kolayca ve birkaç saniye içinde değiştirebileceği anlamına geliyor. Kullanıcılar şarj yönetimi konusunda doğrudan destek alıyor.

Üçüncü nesil mobil hızlı şarj cihazları Designwerk fuar sunumunu tamamlıyor: Mobil Şarj Cihazı 44-920 ve 22-500. MDC 88-920 gibi bunlar da yeni hava soğutması, son teknoloji SiC yarı iletkenler ve akıllı bir devreye sahiptir. topoloji. Yüksek güç yoğunluğu nedeniyle - Designwerk Mobil Şarj Cihazları rakiplerin aynı performans verilerine sahip cihazlarından yüzde 68'e kadar daha küçüktür - cihazlar bir el arabası üzerinde kolayca kullanılabilir. Bu, bir Mobil Şarj Cihazının birkaç sabit kurulumun yerini alabileceği ve inşaat mühendisliği maliyeti olmadığı için maliyetleri düşürebileceği anlamına geliyor. Otomotiv endüstrisinden, otobüs ve kamyon depolarından müşteriler böylece her zaman esnek kalabiliyor.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA