29 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara17°C

DB Schenker Arkas 2024 Yılında Yüzde 15’lik Büyüme Hedefliyor

2023 yılında yeni depo yatırımları ve yeni hatlar açtıklarını söyleyen DB Schenker Arkas Genel Müdürü Özgür Al, 200 milyon TL’lik yatırım yaparak 2024 yılında yüzde 15 büyümeyi hedeflediklerini açıkladı.

DB Schenker Arkas 2024 Yılında Yüzde 15’lik Büyüme Hedefliyor

20 Aralık 2023 Çarşamba 16:02

DB Schenker Arkas, basın mensuplarını İstanbul merkez binasında ağırlayarak 2023 yılını değerlendirdi. 2024 hedefleri ve planları hakkında bilgilerin paylaşıldığı toplantıya; DB Schenker Arkas Genel Müdür Özgür Al, Mali İşler Grup Müdürü Elif Gamze Görer ve Pazarlama Yöneticisi Dilem Karakaya katıldı.

Özgür Al, 2023'ü yatırım dolu bir yıl olarak değerlendirdiklerini belirterek, 2024 için yüzde 15'lik büyüme hedeflediklerini açıkladı. Al, filoya yeni çekiciler eklediklerini, treyler siparişleri verdiklerini ve yeni depolar açtıklarını ifade ederek, Gebze Pelitli ve Ankara'da yeni depoların açılışını gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Ayrıca, İzmir, Mersin ve Ankara ofislerini yenilediklerini ve Bursa depolarının AEO yetkilendirilmiş gümrük belgesi kapsamına girdiğini aktardı.

2024'te filo ve şirket araçlarını elektrikliye dönüştürmeyi planladıklarını belirten Al, Gebze'deki depolarında güneş paneli uygulaması yaptıklarını ve diğer depolar için de benzer çalışmaların araştırıldığını ifade etti. Sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında; Gebze depolarında palet tasarrufu, ofislerde karton ve plastik kullanımını sonlandırarak tasarrufa katkıda bulunduklarını, İstanbul Merkez Ofisi'nin "LEED" sertifikasına sahip olduğunu ve çeşitli sertifikasyonlar, LED ışık enstelasyonu ve geri dönüşüm öncelikli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Özgür Al, şirket olarak çalışanlarına düzenli Eko-Farkındalık, Çevre Politikası, Global Hedefler, Tasarruf ve Geri Dönüşüm gibi eğitimler verdiklerini belirterek, kadın forklift sürücülerinin sayısının fazla olduğunu, 130 kişinin ise işaret dili eğitimi aldığını ifade etti.

Lojistik pazarı ve ticaretin durumu hakkında değerlendirme yapan Al, Türkiye'nin önemli bir pazar olduğunu ve Avrupa için cazip bir ülke olduğunu belirtti. Rusya-Ukrayna savaşı gibi olayların Türkiye'yi pozitif yönde etkilediğini ifade eden Özgür Al sözlerine şöyle devam etti: “ Türkiye bölgesinde üretim çeşitliliği ve lojistik pazar olarak çok cazip. Türkiye’nin ihracatta da büyüyeceğini düşünüyorum. Schenker dünyanın en büyük ilk 3 firma arasında Arkas da Türkiye’nin ilk sırasında. Bizim hedefimiz Türkiye lojistik pazarının büyümesinin üstünde olacak.”

DB Schenker Arkas 2024 Yılında Yüzde 15’lik Büyüme Hedefliyor

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA