Daimler Truck AG ve CATL Kamyonlara Özel Gelişmiş Bataryaları Birlikte Geliştirerek Küresel Ortaklığını Genişletiyor
• CATL, 2024 yılından itibaren Mercedes-Benz eActros LongHaul için batarya tedarik edecek.• Ortaklar, elektrikli kamyonlara özel, ileri teknoloji ürünü yeni nesil bataryayı birlikte geliştirmeyi amaçlıyor.

02 Ağustos 2021 Pazartesi 16:01
- Daimler Truck AG CEO’su Martin Daum: “CATL ile olan ortaklığımızı genişleterek elektrikliye geçiş stratejimizi önemli ölçüde hızlandıracak ve sektörü karbon nötr hale getirmede öncü bir rol oynayacağız. 2021 yılından itibaren pazara müşteri odaklı, yenilikçi seri üretim elektrikli araç portföyü sunacağız.” dedi.
- CATL Kurucusu, Başkanı ve CEO’su Dr. Robin Zeng: “Küresel ortaklığımız sayesinde Daimler Truck AG’nin e-mobilite alanındaki konumunu daha da güçlendireceğine inanıyoruz. Bu ortaklık ile mümkün olan en kısa sürede CO2 nötr bir gelecek hedefine doğru ilerlemek istiyoruz.”
CO2 nötr, elektrikli karayolu yük taşımacılığı vizyonu ile hareket eden Daimler Truck AG ve alanında dünya lideri lityum-iyon batarya üreticisi ve geliştiricisi Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL), mevcut ortaklıklarını geliştiriyor. CATL, 2024 yılında seri üretime geçmesi planlanan ve tamamen elektrikli Mercedes-Benz eActros LongHaul için lityum-iyon bataryalar tedarik edecek. Tedarik anlaşmasının 2030 yılı ve sonrasında da devam etmesi planlanıyor. eActros LongHaul’un bataryaları, uzun hizmet ömrü ve hızlı şarj özelliği ile yüksek enerji yoğunluğu gibi niteliklere sahip olacak. Bataryalar böylece, elektrikli uzun yol kamyonlarının gereksinimlerini karşılayacak. Şirketler ayrıca, kamyonlara özel uygulamalar için daha da gelişmiş yeni nesil bataryaları birlikte geliştirmeyi planlıyor. Geliştirilen çözümlerde ileri seviyede modülerlik ve ölçeklenebilirlik hedefleniyor. Bataryaların farklı amaçlar ve gelecekteki elektrikli kamyon modellerinde esnek bir şekilde kullanılabilmesi amaçlanıyor.
Daimler Truck AG ve CATL, 2019 yılında elektrikli seri üretim kamyonlara yönelik lityum-iyon batarya hücre modülleri için küresel bir tedarik anlaşması imzaladı. Söz konusu araçlar arasında Mercedes-Benz eActros, Freightliner eCascadia ve Freightliner eM2 yer alıyor. Eylül 2020’de planlı uzun mesafeli rotalarda verimli taşımacılık için tanıtılan eActros LongHaul, tam dolu bataryayla yaklaşık 500 km menzile sahip olacak.
Daimler Truck AG İcra Kurulu Başkanı ve Daimler AG İcra Kurulu Üyesi Martin Daum, “Paris Anlaşması hedeflerine sıkı sıkıya bağlıyız ve geleceğin CO2 nötr kamyon taşımacılığı üzerinde çalışıyoruz. Bu yolda ortaklıklar bizim için çok önemli. CATL ile olan ortaklığımızı genişleterek elektrikliye geçiş stratejimizi önemli ölçüde hızlandıracak ve sektörü karbon nötr hale getirmede öncü bir rol oynayacağız. 2021 yılından itibaren pazara, müşteri odaklı, yenilikçi, seri üretim elektrikli araç portföyü sunacağız.” dedi.
CATL Kurucusu, Başkanı ve CEO’su Dr. Robin Zeng, “Daimler Truck AG ile elektrikli bir geleceğe yönelik ortak vizyonumuz çerçevesindeki mevcut ortaklığımızı daha da geliştirmiş olduğumuz için çok memnunuz. Elektrikli araçlara yönelik yenilikçi batarya teknolojilerimizi, Daimler Truck’ın ağır sınıf kamyon alanındaki bilgi birikimiyle bir araya getiriyoruz. Küresel ortaklığımız sayesinde Daimler Truck AG’nin e-mobilite alanındaki konumunu daha da güçlendireceğine inanıyoruz. Bu ortaklık ile mümkün olan en kısa sürede CO2 nötr bir gelecek hedefine doğru ilerlemek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Daimler Truck AG: 2022’ye kadar bataryalı seri üretim kamyonlar
Sürdürülebilir bir kurumsal strateji izleyen Daimler Truck AG, 2039 yılına kadar Avrupa, Japonya ve Kuzey Amerika’da sadece sürüş esnasında CO2 nötr yeni araçlar sunma hedefiyle hareket ediyor. Daimler Truck AG’nin Avrupa, ABD ve Japonya bölgelerindeki araç portföyünün, 2022 yılına kadar seri üretim Batarya Elektrikli Araçlar’a sahip olması öngörülüyor. Daimler Truck AG, 2027 yılından itibaren ürün gamına seri üretim Hidrojen Bazlı Yakıt Hücreli Araçlar eklemeyi planlıyor.
Müşterilerine sunduğu yüzlerce batarya elektrikli araçla Daimler Truck AG, şimdiden kapsamlı bir elektrikli araç deneyimine ulaştı. Şirketin deneyimi; dünya çapındaki Batarya Elektrikli kamyonlar ve otobüslerle yapılan testlerin yanı sıra seri üretim araçlarla müşterilerin kat edilen mesafe 10 milyon kilometrenin üzerinde.
Batarya elektrikli Mercedes-Benz eActros, 2018 yılından bu yana Almanya’da ve diğer Avrupa ülkelerinde ağır hizmet dağıtımında çok sayıda müşteri tarafından günlük taşımacılıkta yoğun bir şekilde test edildi. eActros’un seri üretimi 2021 yılının ikinci yarısında başlaması hedefleniyor. Ayrıca şehir içi katı atık toplamaya özel ve eActros ile beraber geliştirilen, geniş görüş açısı sayesinde yüksek güvenlik sağlayan alçak kabin tasarımına sahip Mercedes-Benz eEconic kamyonun seri üretiminin ise 2022 yılında başlaması planlanıyor. ABD’de orta sınıf Freightliner eM2 ve ağır sınıf Freightliner eCascadia da pratik müşteri testlerine tabi tutuluyor. eCascadia’nın 2022 yılının ortalarında ve Freightliner eM2’nin ise 2022 yılının sonunda seri üretime girmesi planlanıyor. İlk müşteri teslimatları 2017 yılında gerçekleşen, 200’ün üzerinde hafif sınıf FUSO eCanter kamyondan oluşan küresel bir filo ise Japonya, ABD, Avrupa ve Avustralya’daki çok sayıda müşteri tarafından kullanılıyor.
2025 Atlas Lojistik Ödülleri’ni Kazananlar Ne Dediler? - Melike Batur2025 Atlas Lojistik Ödülleri yarışmasında “En Beğenilen Depo Yöneticisi (Online Oylama)” ödülünü alan Melike Batur’un tören sonrasında kameralarımıza yaptığı açıklamaları ekranlarınıza getiriyoruz.12 Aralık 2025 Cuma 13:15Lojistik
Mercedes-Benz Türk Kayseri’de Heska ile Hizmet Ağını GenişlettiMercedes-Benz Türk, Heska Kayseri bayisini hizmete açarak bölgede satış ve servis ağını güçlendirdi.11 Aralık 2025 Perşembe 16:59Ticari Araçlar
2025 Atlas Lojistik Ödülleri’ni Kazananlar Ne Dediler? - BASF TürkBASF Türkiye ve Orta Doğu, Gümrük ve Dış Ticaret Müdürü Güler Polat’ın Atlas Lojistik Ödülleri töreninde yaptığı açıklamaları ekranlarınıza getiriyoruz.11 Aralık 2025 Perşembe 15:37Ticari Araçlar
DP World Evyap Konteyner Elleçlemede 1 Milyon TEU Seviyesine UlaştıDP World Evyap, 2025’te bir milyon TEU konteyner elleçleme eşiğini aşarak Türkiye’nin lojistik kapasitesindeki dönüşümün öncüsü oldu. İleri teknoloji yatırımlarıyla güçlenen terminal, bölgesel ticarette yeni bir büyüme döneminin kapılarını aralıyor.11 Aralık 2025 Perşembe 10:03Denizcilik
Shell & Turcas Filoları Geleceğe Taşıyan Çözümlerini logitrans 2025’te Tanıttı“İşi için yolda olan insanların Shell’i” mottosuyla faaliyetlerini sürdüren Shell Filo Çözümleri, lojistik sektörünün en önemli buluşmalarından Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı’nda yerini aldı.10 Aralık 2025 Çarşamba 16:44Lojistik
Yerli Üretim Peugeot Expert Traveller Yollara ÇıkıyorBursa’daki Tofaş tesisinde üretimi başlayan Expert Traveller, güçlü donanımı ve 2.2 BlueHDi motoruyla Türkiye yollarına çıkmaya hazırlanıyor.10 Aralık 2025 Çarşamba 13:56Ticari Araçlar
Samsun Büyükşehir Acil Sağlık Filosu Volkswagen Crafter ile GüçlendiSamsun Büyükşehir Belediyesi, 100 ambulans ve 5 hasta nakil aracı olmak üzere toplam 105 adet Volkswagen Crafter aracı filosuna dahil ederek şehrin acil sağlık hizmetlerinde kapasite artışı sağladı.09 Aralık 2025 Salı 16:55Ticari Araçlar
İzmir İtfaiyesi Hızlı Müdahalede Tam Otomatiği Tercih Ediyorİzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı araç filosunda bulunan Allison 3000™serisi tam otomatik şanzıman donanımlı kamyonlar, yangın ve acil durum mahallerine hızlı ve güvenilir erişimi destekliyor.09 Aralık 2025 Salı 16:39Ticari Araçlar
Sürat Lojistik Avrupa Yapılanmasına HazırlanıyorYurt içinde kısa sürede güçlü bir büyüme yakalayan Sürat Lojistik, yurt dışında doğrudan yapılanma hedefiyle Doğu Avrupa’ya odaklanıyor. Şirket, Polonya ve Romanya’yı Avrupa’daki ilk operasyonel adım olarak konumlandırıyor.09 Aralık 2025 Salı 16:05Lojistik
IATA Hava Kargodaki Büyümenin Devam Edeceğini ve 2026’da Gelirlerin 158 Milyar Dolar Olacağını ÖngörüyorUluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), tedarik zinciri sorunları sürerken küresel havayolu endüstrisinin kârlılığının dengelendiğini gösteren en son finansal görünümünü ve 2026 öngörülerini yayımladı.09 Aralık 2025 Salı 14:59Havayolu
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2025 Kargo Haber


















Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.