Daimler İstanbul’daki Yeni ‘IT Merkezi’ni Açtı
Yeni IT stratejileri kapsamında ‘IT Merkezi’ olarak İstanbul’u seçen Daimler, Mercedes-Benz Türk bünyesinde kurulan ‘IT Hizmetleri Merkezi’nin yeni binasını hizmete açtı.

08 Nisan 2015 Çarşamba 15:11
Mercedes-Benz Türk’ün ana şirketi Daimler, global IT stratejisi kapsamında Türkiye’yi bilgi teknolojileri üssü olarak konumlandırdı ve İstanbul’da 2 bin 800 m2 alan üzerine kurulan ‘IT Hizmetleri Merkezi’nin yeni binasını hizmete açtı. SAP lojistik sistemlerinin tüm Daimler için geliştirilmesi ve bu sistemlerin Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’ya yaygınlaştırılması gibi iki önemli görevi üstlenecek olan merkez için toplamda 13 milyon Avro’nun üzerinde yatırım yapılması planlanıyor. ‘IT Hizmetleri Merkezi’nde, şu anda 145 olan Türk IT uzmanı sayısının da 2015 yılı sonuna kadar 200’e çıkarılması hedefleniyor.
Türkiye Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’da uygulayıcı rolünü üstleniyor
Daimler’in IT ağında SAP lojistik sistemleri geliştiren ilk ve tek merkezi olan İstanbul’daki küresel IT Hizmetleri Merkezi, SAP sistemlerinin Türkiye, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) bölgelerinde uygulayıcısı rolünü de üstleniyor. Ağırlıklı olarak Almanca konuşulan bölgelerdeki lojistik, üretim ve İK konularındaki SAP uygulamalarından sorumlu olan IT Hizmetleri Merkezi, Daimler bünyesindeki SAP uygulama, geliştirme ve tedariğin yeniden yapılandırılmasında ve hizmet sunma süreçlerinin optimizasyonunda önemli bir görevi yerine getiriyor.
Almanya’dan sonra bilgi teknolojileri alanındaki ilk ve en büyük global yatırım olması nedeniyle Daimler’in Türkiye’ye duyduğu güvenin önemli bir göstergesi kabul edilen Mercedes-Benz Türk IT Hizmetleri Merkezi’nin açılışını yapmak üzere, Daimler’in üst düzey IT yöneticileri İstanbul’a geldi. Merkezin açılış toplantısı, Daimler AG Bilgi Teknolojileri Başkanı Dr. Micheal Gorriz, SAP Hizmetleri Direktörü Dr. Guido Vielsack, SAP &Sistem Yaygınlaştırma Servis Dağıtım Merkezi Türkiye Bölüm Müdürü Stefan Rosenwald, Mercedes-Benz Türk A.Ş Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes ve İnsan Kaynakları Müdürü Salih Ertör’ün katılımıyla gerçekleşti.
Gorriz: “İstanbul, önemli piyasalara açılma imkanı veriyor”
Basın toplantısında bir konuşma yapan Daimler AG Bilgi Teknolojileri Başkanı (CIO) Dr. Michael Gorriz, 200’dan fazla SAP kurulumları olduğunu ve 200’den fazla yeni uygulamaya imza atıklarını ifade ederek 45’ten fazla ekibin dünyanın dört bir tarafında IT teknolojileri ile ilgili çalıştığı bilgisini verdi. Konuşmasında Türk mühendislere inandıklarını belirten ve Türkiye’nin tüm Daimler dünyasında önemli bir role sahip olduğunun altını çizen sözlerine şöyle devam etti: “İstanbul'da kurulan IT Hizmetleri Merkezi, SAP uygulamaları açısından Daimler dünyasındaki en önemli merkezlerden biri. İstanbul, önemli piyasalara açılma imkanı veren mega bir şehir ve giderek daha cazip hale geliyor. Aynı zamanda lokasyon olarak da IT ve otomotiv sanayi için cazip bir lokasyon.”
“Biz Mercedes-Benz Türk bünyesindeki bilgi birikimine güveniyoruz. Daha fazla yetkinlik oluşturma ve dünya çapında destek sunabilme özelliklerimiz, bizleri daha güçlü ve bağımsız hale getirmektedir” diyen Gorriz, İstanbul’daki IT Merkezi’nin en iyi ofislerden biri olduğunu ifade etti.
Genes: “Ar-Ge merkezimiz ile Daimler dünyasındaki en önemli lokasyonlardan biriyiz”
IT Hizmetleri Merkezi’nin İstanbul’da kurulma kararının, Türkiye’deki mevcut iyi eğitimli ve yetenekli IT iş gücü göz
önünde bulundurularak verildiğine dikkat çeken Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes ise “Mercedes-Benz Türk'ün 48 yıllık güçlü ve köklü geçmişi de bu kararda önemli faktördür. Biz, IT Hizmetleri Merkezi ile birlikte, ileri bilgi seviyesi ve yetenek gerektiren bu yeni istihdam fırsatlarının Türkiye’ye getirilmesinden çok gurur duyuyoruz. Bu karar ile Daimler, Türkiye'nin yeteneklerine bağlılık ve güveninin de altını çizmiş oluyor. Otobüs ve kamyon üretim tesislerimiz ve Ar-Ge merkezimiz ile Daimler dünyasındaki en önemli lokasyonlardan biriyiz. IT Hizmetleri Merkezi büyümeye devam ediyor ve hem Türkiye’nin hem de Mercedes-Benz Türk'ün önemini Daimler dünyasında daha da arttırıyor” diye konuştu.
Merkezin küresel performans ve yetkinliği arttırmak için kullanılacağı bilgisini veren Genes, İstanbul’daki IT Merkezi’nin SAP lojistik sistemlerinin tüm Daimler için geliştirilmesi ve bu sistemlerin Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’ya yaygınlaştırılması gibi iki önemli görevi olacağını söyledi.
Merkezin Mercedes-Benz’in Türkiye’ye gelecekte yapacağı yatırımların da habercisi olduğunu vurgulayan Genes, “Geleceğe kararlılıkla ilerlemeye devam ediyoruz” diye konuştu.
Türkiye öncü ülke oldu
Küresel IT ağını geliştirme çalışmalarında öncü konumda olan Türkiye’nin ardından Hindistan ve ABD’de de IT hizmet lokasyonları kuran Daimler, dünyada SAP hizmet sunumlarını, bu bölgelerdeki IT Hizmet Merkezleri tarafından karşılıyor. Bu sayede bütün IT uygulamalarının etkili, hızlı bir şekilde ve planlamada üst düzey güvenlik çerçevesinde hizmete sunulması sağlanıyor. Dünya çapındaki SAP çalışmaları Türkiye ve Hindistan’daki yeni IT Hizmet Merkezleri tarafından yürütülen Daimler IT ağı, böylece sinerjilerden faydalanma ve en iyi uygulamaların karşılıklı paylaşımını destekleme imkanına sahip. Daimler, SAP uygulamasının son tasarımından uygulama ve destek aşamalarına kadar tüm hizmetleri sunan yeni IT Hizmet Merkezleri’nde çalışanlarının yeteneklerinin geliştirilmesine öncelik verirken, tesislerini de büyütme hedefiyle yatırımlarına devam ediyor.
Sürat Lojistik’ten Dijitalleşme ve Yapay Zekâ Odaklı Lojistik VizyonuSürat Lojistik Genel Müdürü Tarkan Türkel, Worldef İstanbul 2026’da lojistik sektörünün dönüşümünde teknoloji ve verimliliğin önemine dikkat çekti.12 Haziran 2026 Cuma 15:33Lojistik
ALTUR’un Tercihi Yine MAN ve NEOPLAN OlduPersonel taşımacılığı sektörünün öncü markalarından ALTUR Turizm, 2026 yılı yatırım planı kapsamında filosunu 20 MAN Lion’s Coach ve 10 NEOPLAN Tourliner ile yeniledi.12 Haziran 2026 Cuma 14:42Ticari Araçlar
Arkas Line ve Akdeniz Koruma Vakfı’ndan Çevre İş BirliğiArkas Line, Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yürütülen bilimsel izleme ve saha çalışmalarına katkı sunarak çevresel sürdürülebilirliği destekliyor.12 Haziran 2026 Cuma 12:53Denizcilik
Alışan Lojistik’te Kadın Sürücü Dönemi GüçleniyorKadınların lojistik sektöründe daha fazla yer almasını destekleyen Alışan Lojistik, UND iş birliği kapsamında iki kadın sürücüyü istihdam etti.12 Haziran 2026 Cuma 12:05Lojistik
Mercedes-Benz Türk’ten Altur Turizm’e 20 Otobüs TeslimatıAltur Turizm, yeni Mercedes-Benz Tourismo 15 yatırımıyla filosunun kapasite ve hizmet kalitesini artırırken, personel taşımacılığı operasyonlarına güç katacak.12 Haziran 2026 Cuma 11:43Ticari Araçlar
Parker’dan Hidrolik Akışkanlar İçin Yeni Filtrasyon ÇözümüParker Hannifin, hidrolik akışkanlardaki serbest su ve yabancı maddelerin giderilmesi amacıyla geliştirilen taşınabilir filtreleme sistemi GLFTrolley’i tanıttı.11 Haziran 2026 Perşembe 16:07Yan Sanayi
Oregon Teknoloji Almanya Operasyonlarını BüyütüyorOregon Teknoloji, Almanya’daki yatırımlarını artırarak gümrükleme, e-ticaret lojistiği ve transit operasyonlarında büyüme hamlesi başlattı.11 Haziran 2026 Perşembe 13:12Lojistik
Karadeniz Lojistiğinde Stratejik Bağlantılar Güçleniyorİstanbul’da 6’ncı kez düzenlenen Karadeniz Limanları ve Lojistik Konferansı, bölgesel ticaret koridorları, liman yatırımları, dijital dönüşüm ve sürdürülebilirlik başlıklarını sektör gündemine taşıdı.11 Haziran 2026 Perşembe 11:47Lojistik
Quadro Lojistik, İtalya Hattında Renault Trucks ile BüyüyorTürkiye-İtalya hattında yüksek kaliteli ve katma değerli hizmet sunma hedefiyle faaliyet gösteren Quadro Lojistik, filosunu Renault Trucks T480 çekicilerle güçlendirdi.10 Haziran 2026 Çarşamba 16:41Ticari Araçlar
Mehmet T. Nane, IATA Yönetim Kurulu Başkanlığı Görevini İkinci Kez ÜstlenecekPegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet T. Nane, Haziran 2027-Haziran 2028 döneminde IATA Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenecek.10 Haziran 2026 Çarşamba 15:30Havayolu
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2026 Kargo Haber
















Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.