Daimler AG Türkiye’de ‘Küresel IT Hizmetleri Merkezi’ Kuruyor
Daimler AG, küresel bilgi teknolojileri (IT) stratejisi kapsamında Mercedes-Benz Türk bünyesinde ‘Küresel IT Hizmetleri Merkezi’ oluşturuyor.

07 Kasım 2013 Perşembe 14:50
Daimler AG, küresel bilgi teknolojileri (IT) stratejisi kapsamında Mercedes-Benz Türk bünyesinde ‘Küresel IT Hizmetleri Merkezi’ oluşturuyor. 13 milyon Avro civarında yatırım ile kurulacak olan Türkiye’deki merkez, Daimler’in küresel IT ağı içerisinde SAP lojistik sistemleri geliştirecek ilk ve tek merkez olacak.
Yeni merkezin tanıtım toplantısı, Daimler AG Bilgi Teknolojileri Başkanı Dr. Micheal Gorritz, SAP ve Sistem Yaygınlaştırma Servis Dağıtım Merkezi Türkiye Bölüm Müdürü Stefan Rosenwald, Mercedes-Benz Türk AŞ. Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes, Mercedes-Benz Türk Bilgi Teknolojileri Müdürü Gökçe Bezmez ve İnsan Kaynakları Müdürü Salih Ertör’ün katılımlarıyla gerçekleşti.
Toplantıda konuşma yapan Daimler AG Bilgi Teknolojileri Başkanı (CIO) Dr. Michael Gorriz, "Mercedes-Benz Türk’te IT alanındaki uzmanlık bilgimizi yine kendi şirketimize uluslararası destek olarak aktarıyoruz. Bu doğrultuda belli konulardaki teknik bilgi ve uzmanlığımızı daha da geliştirmeyi amaçlıyoruz. İleride, şirketimiz dışındaki paydaşlar süreçlerimize daha az dahil olacak, Türkiye’de kurduğumuz küresel IT hizmet merkezleri sayesinde çok daha güçlü ve global bir IT yapısına sahip olacağız” dedi.
İstanbul’da kurulan Küresel IT Hizmetleri Merkezi, Türkiye’de bilgi teknolojileri alanına yapılan en kapsamlı yatırımlar arasında yer alıyor. Daimler’in, İstanbul’daki merkeze yapacağı toplam yatırım miktarı 13 milyon Avro’nun üzerinde. Yetişmiş IT uzmanlarının istihdam edileceği merkez, aynı zamanda beyin gücünün Türkiye’de kalması açısından da önemli bir cazibe merkezi olmaya aday. Küresel IT Hizmetleri Merkezi’nde görev yapacak Türkiyeli mühendislerin sayısı iki yıl içerisinde 200’ü bulacak.
Genes: “Ülkenin potansiyeline duyduğumuz güveni bir kez daha kanıtladı”
Küresel IT Hizmetleri Merkezi’nin İstanbul’da kurulma kararı, Türkiye’deki mevcut iyi eğitimli ve yetenekli IT iş gücü göz önünde bulundurularak verildi. Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes, “Yeni Küresel IT Hizmetleri Merkezi’nin İstanbul’da kurulmasından ötürü son derece gururluyuz. Türkiye, ana şirketimiz Daimler için önemli ve büyüyen bir pazar konumunda. İleri bilgi seviyesi ve yetenek gerektiren bu yeni istihdam fırsatlarının Türkiye’ye getirilmesiyle, ülkenin potansiyeline duyduğumuz güveni bir kez daha kanıtladığımıza inanıyoruz” diye konuştu.
Türkiye’deki merkez, Daimler’in küresel IT ağı içerisinde SAP lojistik sistemleri geliştirecek ilk ve tek merkez olacak. Mercedes-Benz Türk İstanbul Küresel IT Hizmetleri Merkezi, SAP sistemlerinin Türkiye, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) bölgelerinde uygulayıcısı rolünü üstlenecek.
Daimler’in yeni ‘Küresel IT Hizmetleri Merkezi’ geliştirme çalışmalarında Türkiye, küresel IT ağının öncüsü konumunda bulunuyor. Türkiye’deki merkezin ardından Hindistan ve ABD’de de IT hizmet lokasyonları kurulacak ve tüm dünyada SAP hizmet sunumları bu bölgelerdeki IT merkezleri tarafından uygulanacak. Bu sayede tüm IT uygulamalarının etkili, hızlı bir şekilde ve planlamada üst düzey güvenlik çerçevesinde hizmete sunulması sağlanacak. Daimler’in IT bölümü, bu merkezlerde çalışanlarının yeteneklerinin geliştirilmesine öncelik verirken tesislerini de büyütmeyi hedefliyor.
Daimler AG İnsan Kaynakları ve IT Faaliyetlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Wilfried Porth ise konuşmasında uluslararası ekiplerin yaratacağı sinerjiye dikkat çekerek şunları söyledi: “Küresel IT stratejimiz doğrultusunda IT departmanımızı daha da geliştirerek bu birimimizi yeteneklerin, teknik bilgi ve birikimlerin ve farklı kültürlerin harmanlandığı, güçlü uluslararası ekiplerin yer aldığı dünya çapında bir organizasyona dönüştüreceğiz.”
Daimler IT dünyasında büyük öneme sahip olan Mercedes-Benz Türk IT departmanında, halen süreç ve iş desteği odaklı 70 IT uzmanı çalışıyor. Bu ekibin başarıları, ‘Küresel IT Hizmetleri Merkezi’nin İstanbul’da kurulması kararında önemli bir rol oynadı. Söz konusu ekip, Eylül ayında planlama süreçlerinin daha etkin yönetilmesini sağlayan “Bütçe ve Planlama çözümü SAP BPC” (Business Process Consolidation) ile SAP Kalite Ödülleri’nde ‘Altın Ödül’e layık görüldü.
İstanbul’da kurulan yeni Küresel IT Hizmetleri Merkezi, SAP Uygulama Geliştirme ve Tedarik’in yeniden yapılandırılmasında ve hizmet sunma süreçlerinin optimizasyonunda önemli roller üstlenecek. Dünya çapındaki SAP çalışmalarının yüzde 70’i Türkiye ve Hindistan’daki yeni Küresel IT Hizmet Merkezleri tarafından yürütülecek.
Hindistan, İngilizce konuşulan bölgelere destek verirken Türkiye’deki merkez de Almanca konuşulan bölgelerden sorumlu olacak. Küresel IT Hizmet Merkezleri, SAP uygulamasının son tasarımından uygulama ve destek aşamalarına kadar tüm hizmetleri bünyesinde barındıracak. Daimler IT, bu sayede sinerjilerden faydalanma ve en iyi uygulamaların karşılıklı paylaşımını destekleme imkanına sahip olacak.

7 Kasım 2013
2025 Atlas Lojistik Ödülleri’ni Kazananlar Ne Dediler? - Melike Batur2025 Atlas Lojistik Ödülleri yarışmasında “En Beğenilen Depo Yöneticisi (Online Oylama)” ödülünü alan Melike Batur’un tören sonrasında kameralarımıza yaptığı açıklamaları ekranlarınıza getiriyoruz.12 Aralık 2025 Cuma 13:15Lojistik
Mercedes-Benz Türk Kayseri’de Heska ile Hizmet Ağını GenişlettiMercedes-Benz Türk, Heska Kayseri bayisini hizmete açarak bölgede satış ve servis ağını güçlendirdi.11 Aralık 2025 Perşembe 16:59Ticari Araçlar
2025 Atlas Lojistik Ödülleri’ni Kazananlar Ne Dediler? - BASF TürkBASF Türkiye ve Orta Doğu, Gümrük ve Dış Ticaret Müdürü Güler Polat’ın Atlas Lojistik Ödülleri töreninde yaptığı açıklamaları ekranlarınıza getiriyoruz.11 Aralık 2025 Perşembe 15:37Ticari Araçlar
DP World Evyap Konteyner Elleçlemede 1 Milyon TEU Seviyesine UlaştıDP World Evyap, 2025’te bir milyon TEU konteyner elleçleme eşiğini aşarak Türkiye’nin lojistik kapasitesindeki dönüşümün öncüsü oldu. İleri teknoloji yatırımlarıyla güçlenen terminal, bölgesel ticarette yeni bir büyüme döneminin kapılarını aralıyor.11 Aralık 2025 Perşembe 10:03Denizcilik
Shell & Turcas Filoları Geleceğe Taşıyan Çözümlerini logitrans 2025’te Tanıttı“İşi için yolda olan insanların Shell’i” mottosuyla faaliyetlerini sürdüren Shell Filo Çözümleri, lojistik sektörünün en önemli buluşmalarından Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı’nda yerini aldı.10 Aralık 2025 Çarşamba 16:44Lojistik
Yerli Üretim Peugeot Expert Traveller Yollara ÇıkıyorBursa’daki Tofaş tesisinde üretimi başlayan Expert Traveller, güçlü donanımı ve 2.2 BlueHDi motoruyla Türkiye yollarına çıkmaya hazırlanıyor.10 Aralık 2025 Çarşamba 13:56Ticari Araçlar
Samsun Büyükşehir Acil Sağlık Filosu Volkswagen Crafter ile GüçlendiSamsun Büyükşehir Belediyesi, 100 ambulans ve 5 hasta nakil aracı olmak üzere toplam 105 adet Volkswagen Crafter aracı filosuna dahil ederek şehrin acil sağlık hizmetlerinde kapasite artışı sağladı.09 Aralık 2025 Salı 16:55Ticari Araçlar
İzmir İtfaiyesi Hızlı Müdahalede Tam Otomatiği Tercih Ediyorİzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı araç filosunda bulunan Allison 3000™serisi tam otomatik şanzıman donanımlı kamyonlar, yangın ve acil durum mahallerine hızlı ve güvenilir erişimi destekliyor.09 Aralık 2025 Salı 16:39Ticari Araçlar
Sürat Lojistik Avrupa Yapılanmasına HazırlanıyorYurt içinde kısa sürede güçlü bir büyüme yakalayan Sürat Lojistik, yurt dışında doğrudan yapılanma hedefiyle Doğu Avrupa’ya odaklanıyor. Şirket, Polonya ve Romanya’yı Avrupa’daki ilk operasyonel adım olarak konumlandırıyor.09 Aralık 2025 Salı 16:05Lojistik
IATA Hava Kargodaki Büyümenin Devam Edeceğini ve 2026’da Gelirlerin 158 Milyar Dolar Olacağını ÖngörüyorUluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), tedarik zinciri sorunları sürerken küresel havayolu endüstrisinin kârlılığının dengelendiğini gösteren en son finansal görünümünü ve 2026 öngörülerini yayımladı.09 Aralık 2025 Salı 14:59Havayolu
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2025 Kargo Haber


















Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.