20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara9°C

DAF Trucks 2020’ye Umutlu Ancak Temkinli Giriyor

Özellikle son yıllarda Türkiye satış ve satış sonrası yapılanmasında önemli adımlar atan DAF Truck Türkiye, Türkiye pazarına uzun yol taşımacılığında kullanılan modellerle odaklanıyor.

DAF Trucks 2020’ye Umutlu Ancak Temkinli Giriyor

10 Şubat 2020 Pazartesi 16:03

KargoHaber Dergisi için 2019 yılını değerlendiren DAF Trucks Türkiye Genel Müdürü Gregor Van Der Mark özellikle XF serisinin Super Space kabiniyle uluslararası taşımacılar, Space kabiniyle de yurtiçi nakliyeciler tarafından tercih edildiğini söyledi.

Konforun yanı sıra 26-27 litre ortalamalara varan yüz kilometredeki yakıt tüketimine dikkat çeken Var Der Mark, iyi bir sürücünün 25 litrenin altına çok efor harcamadan inebileceğini vurguladı. Var olan Pazar koşullarlında Türkiye’de plan yapmanın güç olduğunu kaydeden Var Der Mark, dövizdeki yüksek dalgalanmasının durması ve faizlerin indirilmesi yönündeki adımların yeniden yatırım ortamının oluşması için önemli olduğunu kaydetti.

2018 yılında 300 adetlere ulaşan Türkiye satışlarının geçtiğimiz yıl 81 adete kadar indiğini de açıklayan Van Der Mark, 2020 yılının daha iyi başladığını ve sipariş oranlarının arttığını açıkladı.

2019 yılının zor bir yıl olduğunu ve Pazarda yatırımların bekletilmesinde dövizin yükselmesinin olduğu kadar düşmesinin de olumsuz etkilerinin olduğunu söyleyen Van Der Mark, taşımacıların devam eden sorunlarına dikkat çekti: “Bildiğiniz gibi uluslar arası taşımacılar ithal yük bulmak için uzun zamanlar beklemeye devam ediyorlar. Üç yıl önce 2-3 gün olan yük bekleme süreleri 2 haftaya kadar ulaşmış durumda. Bazı durumlarda para kaybettiren bu kadar beklemenin ardından bu araçlar Türkiye’ye boş dönüş yapıyorlar. Bu taşımacıya zarar ettiriyor. Ayrıca konkordato ilan eden şirketler var. Konkordatonun ikinci yılındayız. Yani 2020 yılının gidişine göre bu süreçten çıkıp faaliyetlerle devam edenler olabileceği gibi batan şirketler de olabilir.”

Avrupa ekonomisinde meydana gelen yavaşlamanın da Türkiye’yi etkileyebileceğini belirten Van Der Mark, yaşanan durumun kısa sürmesini dilediğini sözlerine ekledi.

DAF olarak Türkiye’ye özel bir satış sonrası hizmetler stratejisi geliştirdiklerini ve bunu başarılı bir şekilde ülke yapına yaymayı başardıklarını da kaydeden Van Der Mark, son olarak Ankara’da Mertsan ile önemli anlaşma yaparak bölgede önemli bir boşluğu güçlü bir partnerle doldurduklarını söyledi.

Van Der Mark servis yapılanmasıyla ilgili süreci şöyle özetledi: “Türkiye için DAF / TRP adı altında yeni çoklu DAF servislerimizi tanıttık ve ülke çapında yaygın hale getirilmesini sağladık. TRP ağı içindeki noktalarda DAF müşterileri araçlarına orijinal parçalarla ve garantili hizmet alabilecekleri gibi diğer ağır ticari araç marka yedek parça satışların ve hizmetleri de veriliyor. Şu anda Türkiye çapında iyi bir yayılmayla 5 tanesi DAF 3S 9 tanesi ise TRP olmak üzere 14 noktaya ulaşmış bulunuyoruz.  Bu stratejiyi iş ortaklarımız olan servisler oldukça olumlu karşıladılar. Bu zor şartlarda biz standartlarımızı değiştirerek karşılıklı bir uyum yakaladık. Servisle ilgili Doğu Anadolu’da birkaç merkez eklemekle ilgili çalışmalarımız devam ediyor.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA