28 Mart 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara17°C

Citroen, Hindistan Pazarını Gözüne Kestirdi

Citroen CEO’su Linda Jackson Güney Hindistan’ın Chennai kentinde yapılan basın toplantısında; markanın resmi olarak Hindistan pazarına giriş yaptığını açıkladı. Bu karar, Citroen’in globalleşme stratejisinde önemli bir adım oluşturuyor.

Citroen, Hindistan Pazarını Gözüne Kestirdi

04 Nisan 2019 Perşembe 14:39

Groupe PSA Yönetim Kurulu Başkanı Carlos Tavares’in Push to Pass planının 2. aşamasını açıklamasının ardından Citroen CEO’su Linda Jackson, Güney Hindistan’ın Chennai kentinde yapılan basın toplantısında markanın resmi olarak Hindistan pazarına giriş yaptığını açıkladı.

Citroen CEO’su Linda Jackson yapmış olduğu değerlendirmede: Hindistan gibi büyük bir pazarda bir markayı tanıtmak benzersiz ve büyüleyici bir deneyim. Gerek tasarımıyla, gerek bünyesinde barındırmış olduğu teknolojilerle Citroen'in Hindistan pazarında dikkatleri çekecek tüm niteliklere sahip olduğunu düşünüyorum. Hem Hindistan’da Hintli olma isteği, hem iki yerel ortak girişimin sağlayacağı güç, hem de Avrupa'da bize başarı kazandıran formüllerle Hint pazarında başarıyı yakalayacağımıza inanıyoruz.” dedi.

Marka, Avrupa’da son 5 yıldır üst üste pazar payını artırmasını sağlayan başarı formüllerini kullanarak Hindistan’da da “İnspired by You” yaklaşımını uygulayacak. Oldukça rekabetçi bir otomobil pazarına sahip Hindistan’da büyümek için özgün tasarımlı ve müşteriler için değer yaratan yeni modelleri sunacak olan marka; bayi ağı çözümleri, özel hizmetler ve dijital yaklaşımlarla da otomobil endüstrisinde benzersiz bir müşteri deneyimi yaşatacak. Groupe PSA ile CK Birla Grubu arasındaki iki ortak girişim anlaşmasına dayanan en üst seviyede yerel entegrasyon (%90’ın üzerinde) ile otomobil montaj, dağıtım ve motor üretimine dayanan Hindistan pazarına özel fiyat konumlandırması da markanın pazardaki gücünü artıracak.

Citroen, Groupe PSA’nın her yıl pazara yeni bir model sunmayı hedefleyen Çekirdek Model Stratejisi çerçevesinde ilk kez Hindistan'da pazara sunmak üzere 2021 yılının sonuna kadar bir dizi uluslararası yeni model tanıtacak. Hindistan'dan sonra dünyanın diğer bölgeleri de bu yeni global modellerden faydalanacak. Bu modeller pazara sunulmadan önce marka, amiral gemisi yeni C5 Aircross SUV modelini tanıtarak 2020 itibariyle Hindistan'da model atağına başlayacak.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA