Çetin Nuhoğlu Tekrar UND Başkanı Oldu
Uluslararası Nakliyeciler Derneği'nin (UND) 39’uncu Genel Kurulunda Çetin Nuhoğlu tekrar başkan seçildi.

06 Mart 2017 Pazartesi 15:20
Yönetim kurulu üyelerinin 25’den 27’ye çıkarıldığı ve genel kurul toplantılarının 2 yılda bir yapılması yerine 3 yıla çıkarıldığı UND Genel Kurulu Anadolu şehirlerinden geniş katılımla gerçekleştirildi.
Bu yıl 43’üncü yılını kutlayan UND'nin Genel Kurul Toplantısı 4-5 Mart tarihleri arasından İstanbul Pullman Otel'de yapıldı. Çetin Nuhoğlu'nun tekrar başkan seçildiği Genel Kurul'a Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de katıldı. Sektörle ilgili müjdelerin verildiği genel kurula çok sayıda nakliyeci katıldı.
UND gerçekleştirdiği genel kurul etkinliklerinde; yeni yönetim kurulunu ve başkanı seçerken sektörün geleceği ile ilgili yapılması gerekenler de yapılan panellerle tartışıldı. Dünya Ticaret Örgütü'nün Ticarete Kolaylaştırma Anlaşması’nın Ekonomi ve Dış Ticarete Etkileri konulu panelde özellikle tarife dışı engellerin kaldırılmasıyla dünya ticaretinin büyümesine yapacağı etkiye vurgu yapıldı. İhracata konu olan malların artık gümrüklerde beklemeden rahatça sınırları geçebildiği bir dönemin başlayacağı ve Türkiye olarak hangi adımların atılabileceği masaya yatırıldı.
Akşam Gala yemeğinde sektör temsilcileri bir araya geldiler. Gala yemeğinin sponsorluğunu üstlen UN Ro-Ro CEO’su Selçuk Boztepe bir konuşma yaparak, bugüne kadar sektörün gelişimi için çalıştıklarını kendisinin bu göreve geldiği Ocak 2017 tarihi itibariyle nakliyecilerle ilişkilerinin çok daha ileriye gideceğini söyledi.
UND Genel Kurul toplantısına katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yaptığı
konuşmada, taşımacılığın önündeki engelleri kaldırarak, yeni ulaştırma koridorlarına yönelik yapılan çalışmaların önemine işaret etti. “Ulaştırma taşıma koridorlarını hedef koyup çalışmamız lazım” diyen Arslan, “Büyük fotoğrafı görerek ulaştırma koridorlarının tamamlıyoruz. Bunları yaparak hayatı kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Bulunduğumuz sektör, ülkenin büyümesinin gelişmesinin, 2023 hedeflerine giderken olmazsa olmazı. Sağlıklı bir ticari yapı kurmazsanız altyapınızı ne kadar iyi yaparsanız yapın gelişemezsiniz. Biz buna böyle bakıyoruz” dedi.
Tüfenkçi: “Yurtdışına çıkışlarda 900 litre mazot vereceğiz”
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de UND Genel Kurulu’na katılarak sektöre önemli müjdeler verdi.
Tüfenkci yaptığı konuşmada, “Sadece gümrüklerde yaptığımız hızlandırıcı işlemlerin yanında iç gümrüklerde yapacağımız iyileştirmelerle ihracatçılarımız maliyetlerini düşürmeye çalışıyoruz” dedi ve müjdelerini sıraladı: “Ekonomi Bakanlığı ile yapacağımız çalışmalarda yurtdışı taşımalarda maliyetleri düşüreceğiz. Bunun için ilk toplantıyı 24 Mart’ta yapacağız. İhracat beyannamelerini ve transit beyannamelerini birleştireceğiz. İki beyannameyi birleştirerek hızlandıracak ve sektörü bu formaliteden kurtaracağız.
Yurtdışına çıkışlarda 900 litre mazot vereceğiz. Gürcistan’a da giderken de Batı'ya giderken de Kuzey’e giderken de bundan herkes yararlanacak. Suriye'deki iç karışıklıklardan dolayı transiti yasaklanmıştı Suriye'den transiti de serbest bırakıyoruz. Oradaki malları Türkiye üzerinden taşıyacağız.”
Nuhoğlu: “ Sektörün en önemli konusu hız ve maliyettir”
UND Başkanı Çetin Nuhoğlu da yaptığı konuşmada UND'nin kurulduğu ilk günden itibaren sektörü geliştirdiğini anlattı. Nuhoğlu, “ Lojistik sektörünün, Türkiye Ekonomisinin, rekabetçi, sürdürülebilir, ihracata dayalı ekonomik kalkınmasını sağlayacak sektörlerin en başında geldiğini aktaran Nuhoğlu, “Gururla söyleyebiliriz ki, ilk defa bu sene açıklanan hizmet ihracatında ilk 500 firma da 200’den fazla lojistik şirketimiz turizm ve yurtdışı müteahhitlik gibi hizmet ihracatçılarımızın yanında yer almıştır. 19 milyarlık dolarlık turizm hizmet ihracat gelirinden sonra lojistik 14,5 milyar dolar ile ikinci sıradadır” dedi.
Sektördeki hız ve maliyetin öneminin de altını çizen UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, şunları söyledi: “Lojistiğin hem hizmet alan, hem de hizmet sunan tarafındaki paydaşlar, yeni fiziksel altyapı yatırımlarından çok bürokratik işlemlerin azalmasını sağlayacak iyileştirmelerle üretim ve ticaret lojistiğinde daha fazla hız ve daha etkin işleyen süreçler talep ediyorlar. Size, bu bağlamda, önemli bir araştırmadan da kısaca bahsetmek istiyorum. Bu araştırma, Münih Üniversitesine kayıtlı Leibniz (Laybniz) Ekonomik Araştırmaları Enstitüsü tarafından yapılmıştır. Mart 2016 yayınlanmıştır. Bu çalışma Federal Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığının talimatı üzerine yapılmıştır. Araştırmanın adı: “Sınır Kontrollerinin Ticaret Üzerine Etkileri” Araştırma, yaşanan mülteci akımı nedeniyle Schengen sınırlarında tekrar şahıs kontrolleri başlaması halinde bu durumun Alman dış ticaretini nasıl etkiler üzerine yapılmıştır. Birçok Alman ve Avrupa şehirleri arasında eşya taşımacılığı değerlendirilirken, yapılan örneklemede Türkiye de alınmıştır. Almanya’nın kuzeyinde bir şehirde başlayan ve Ankara’da biten bir taşıma değerlendirilmiştir. Bu taşıma gerçekleştirilirken, geçilen iki Schengen sınırında sürücüye ilave 20’şer dakika kontrol yapılması sonucunda gecikmesi, Almanya’nın Türkiye ile ticaretinde (-%1,3) bir daralma yaratacağını ifade etmektedir. “Söz konusu yüzde 1,3’lük daralmanın Almanya’nın ülkemize olan ihracatındaki rakamsal değeri yaklaşık 291 Milyon Dolar’dır.”
YÖNETİM KURULU
|
|
|||||||||
Asil Üye |
|
Yedek Üye |
||||||||
1 |
Ömer Çetin Nuhoğlu |
|
1 |
Abdurrahim Kılıç |
|
|||||
2 |
A. Ender Topaloğlu |
|
2 |
Ali Kuş |
|
|||||
3 |
Abdullah Özer |
|
3 |
Beslen Çakan |
|
|||||
4 |
Ahmet Metin Dürür |
|
4 |
Burhan Şığva |
|
|||||
5 |
Bahaddin Karakuş |
|
5 |
Cengiz Akgün |
|
|||||
6 |
Banu Damla Alışan |
|
6 |
Cihan Taşar |
|
|||||
7 |
Cavit Değirmenci |
|
7 |
Doğan Bayındır |
|
|||||
8 |
Ceyhun Can |
|
8 |
Emir Hüseyin Akın |
|
|||||
9 |
Cihan Sünel |
|
9 |
Ercan Sarısu |
|
|||||
10 |
Ercan Arslan |
|
10 |
Hacı Osman Gümüş |
|
|||||
11 |
Ergun Bilen |
|
11 |
Hakan Özyurt |
|
|||||
12 |
Fırat Başbilen |
|
12 |
Hanife Zafer |
|
|||||
13 |
Hakkı Keleş |
|
13 |
Hikmet Eker |
|
|||||
14 |
Hamit Şanverdi |
|
14 |
İdris Hanoğlu |
|
|||||
15 |
İbrahim Kaya |
|
15 |
İsmail Çirkin |
|
|||||
16 |
İzzet Salah |
|
16 |
Kerem Saraç |
|
|||||
17 |
Kamil Sağ |
|
17 |
KralFaysal Çillioğlu |
|
|||||
18 |
Kemal Gül |
|
18 |
Mehmet Ali Tanrıkulu |
|
|||||
19 |
Mehmet Tahir Aydoğan |
|
19 |
Mert Berberoğlu |
|
|||||
20 |
Memik Hilmi Taner |
|
20 |
Merter Tümer |
|
|||||
21 |
Murat Baykara |
|
21 |
Muhittin Ocak |
|
|||||
22 |
Nagihan Soylu |
|
22 |
Nihat Irmak |
|
|||||
23 |
Nuri Kuyumcu |
|
23 |
Ömer Faruk Yıldırım |
|
|||||
24 |
Okan Kurt |
|
24 |
Selçuk Hitit |
|
|||||
25 |
Rıdvan Arıç |
|
25 |
Siraç Dündar |
|
|||||
26 |
Sedat Geyik |
|
26 |
Uğuray Doğruer |
|
|||||
27 |
Şerafettin Aras |
|
27 |
Vedat Tutu |
|
|||||
|
DENETLEME KURULU
|
|
|||||||||
Asil Üye |
|
Yedek Üye |
|
|||||||
1 |
Hüseyin Sandıkçı |
|
1 |
Mehmet Dilmen |
|
|
||||
2 |
Ekrem Karaoğlu |
|
2 |
Hantemir Güneş |
|
|
||||
3 |
Hakan Yılmaz |
|
3 |
Yüksel Yenigül |
|
|
||||
|
|
|
|
|
|
|
||||
|
YÜKSEK HAYSİYET DİVANI
|
|
|||||||||
Asil Üye |
|
Yedek Üye |
|
|||||||
1 |
Abuzer Yavuz |
|
1 |
Ahmet Baran |
|
|
||||
2 |
Ahmet Ali Yüksel |
|
2 |
H. Hüseyin Odabaşı |
|
|
||||
3 |
Emriye Hülya Ulusoy |
|
3 |
Hasan Üzen |
|
|
||||
4 |
M. Hakan Çelikcan |
|
4 |
Mehmet Açıkalın |
|
|
||||
5 |
Mustafa Yüksel |
|
5 |
Mehmet Kayabölen |
|
|
||||
YÜKSEK İSTİŞARE KONSEYİ
|
|
|||||||||
1 |
Ali Çiçekli |
|
8 |
Hacı Abay |
|
|
||||
2 |
A.Şahap Ünlü |
|
9 |
Hakan Bezginli |
|
|
||||
3 |
Abdulkadir Denli |
|
10 |
Hüseyin Özdemir |
|
|
||||
4 |
Cevdet Demir |
|
11 |
Mustafa Açıkgöz |
|
|
||||
5 |
Emin Taha |
|
12 |
Necdet Kılıç |
|
|
||||
6 |
Emin Timuçin |
|
13 |
Ömer Gülen |
|
|
||||
7 |
Erdal İlhan |
|
14 |
Ramazan Dablan |
|
|
||||
UND Başkanı Şerafettin Aras: "Sektörümüzün Vizyonunu ve Başarılarını Atlas Lojistik Ödülleri ile Görünür Kılalım”Lojistik sektörünün en prestijli organizasyonlarından Atlas Lojistik Ödülleri 2026 için geri sayım sürerken, Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Şerafettin Aras, sektöre çağrıda bulundu.23 Ekim 2026 Cuma 15:35Lojistik
Hareket’in Güvenlik Başarısına Küresel ÖdülHareket, geliştirdiği H-CORE Güvenlik Performansı Ekosistemi ve bu ekosistemin alt projesi Q.U.R.U. AI Safety Assistant ile Heavy Lift Awards 2026’da “Güvenlik ve Eğitim” (Safety and Training) kategorisinde ödülün sahibi oldu.22 Ekim 2026 Perşembe 18:36Lojistik
Aksaray Kamyon Fabrikası 40 Yılda 415 Bin Kamyon ÜrettiMercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası, 40 yıllık üretim geçmişinde 415 bini aşkın kamyon üretti, 135 binden fazla kamyonu 70’i aşkın ülkeye ihraç etti.22 Ekim 2026 Perşembe 18:04Ticari Araçlar
TIR Kuyrukları ve Vize Engeli Lojistik Sektörünü ZorluyorUND Başkanı Şerafettin Aras, Avrupa sınırlarında günler süren bekleyişlerin ve Schengen’in 90/180 gün kuralının taşımacılığı olumsuz etkilediğini belirterek kalıcı çözüm çağrısında bulundu.22 Ekim 2026 Perşembe 15:52Lojistik
Renault Trucks'ın Yedek Parça Dağıtım Altyapısı, Volvo Group'un Yeni Yatırımı ile Daha da GüçleniyorVolvo Group, Kocaeli Çayırova'da yaklaşık 2,8 milyon Avro yatırımla yeni Bölgesel Dağıtım Merkezi'ni hizmete açtı.21 Ekim 2026 Çarşamba 18:25Ticari Araçlar
Kankar’dan 9 Adetlik Tırsan YatırımıTırsan, Kankar Uluslararası Nakliyat’a 9 adet Yeni Nesil Tenteli Perdeli Multi-Ride teslim etti. Bu yatırımla birlikte Kankar Uluslararası Nakliyat’ın Avrupa operasyonlarındaki Tırsan sayısı 26’ya ulaştı.21 Ekim 2026 Çarşamba 17:11Ticari Araçlar
Oregon Yeni Teknoloji Üssü ile Hizmet Standartlarını Zirveye TaşıyorOregon Teknoloji, İstanbul Pendik’te 10 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiği yeni teknoloji üssüyle operasyonel kapasitesini artırmayı ve uluslararası büyümesini hızlandırmayı hedefliyor.21 Ekim 2026 Çarşamba 14:24Lojistik
Mercedes-Benz Türk İş Ortaklarıyla 2027 Hedeflerine OdaklandıMercedes-Benz Türk, 12-14 Ekim 2026 tarihleri arasında Kıbrıs’ta Kamyon Pazarlama & Satış ve TruckStore iş ortaklarıyla bir araya geldi.20 Ekim 2026 Salı 18:43Ticari Araçlar
Renault Trucks FEST 3’üncü Yılında Genişleyen Ürün Gamıyla 10 Şehri DolaşıyorBu yıl üçüncüsü düzenlenen Renault Trucks FEST, İstanbul, İzmit, İzmir, Antalya ve Konya duraklarını tamamlayarak Türkiye turuna devam ediyor.16 Ekim 2026 Cuma 16:10Ticari Araçlar
Airbus’tan Yolcu Uçağı Pazarı İçin 20 Yıllık Öngörü, Premium Sınıflara Talep Artacak, Yeni Nesil Uçakların Payı %82’ye ÇıkacakAirbus havacılıkta yolcu pazarına ilişkin gelecek 20 yılın öngörülerini açıklarken, havayolu ile seyahate talebin artacağını ve bu durumun gerek uçak tasarımlarında gerekse yolcu profilinde önemli değişiklikleri beraberinde getireceğini duyurdu.16 Ekim 2026 Cuma 15:09Havayolu
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2026 Kargo Haber




















Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.