C.I.L.T. Türkiye, logitrans Fuarında Güçlü Vizyonu İle Öne Çıktı
C.I.L.T. Türkiye, 20-22 Kasım 2024 tarihlerinde Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen Türkiye’nin en büyük lojistik etkinliği logitrans Fuarı’na katıldı.

02 Aralık 2024 Pazartesi 17:07
Etkinlik boyunca gerçekleştirdiği faaliyetler ve sunduğu iş birliği fırsatlarıyla sektördeki etki ve vizyonunu daha geniş bir kitleye duyurma imkanı bulan C.I.L.T. Türkiye, organizasyonda güçlü bir varlık gösterdi.
C.I.L.T. Türkiye Başkanı Berna Akyıldız’ın Açılış Konuşmasından Önemli Satır Başları;
C.I.L.T. Türkiye Başkanı Berna Akyıldız, fuarın açılışında katılımcılara hitap ederek, etkinliğin lojistik sektöründeki önemine vurgu yaptı. Akyıldız, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Logitrans, Türkiye’nin en büyük lojistik fuarı olarak, sektörün buluşma noktası haline geldi. Biz de her yıl burada uluslararası misafirlerimizle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyoruz. C.I.L.T. Türkiye olarak, bu platformu her yıl daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz.
CILT, 1919 yılında kurulan ve küresel lojistik sektörünün standartlarını belirleyen bir kuruluş. Bugün, 40 ülkede 40 bin üyeye sahip global bir ailenin parçası olarak, Türkiye’de sektöre katkı sağlamak amacıyla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.
WiLAT olarak başlattığımız ‘5 Yılda 5 Bin Kadın Sürücü’ projemizle sektördeki kadın istihdamını artırmayı ve toplumsal cinsiyet eşitliğine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu projeye, tüm kurumları ve sektör liderlerini iş birliğine davet ediyoruz. Ayrıca, Lojistik sektöründe ESG (Çevresel, Sosyal ve Yönetişim) eğitimlerimizi yakında başlatacağımızı duyurmak isterim. Bu eğitimlerle sektörde daha sürdürülebilir bir iş dünyası yaratmayı amaçlıyoruz.
Son olarak, genç liderlerimizi desteklemek için C.I.L.T. NextGen platformumuzu güçlendirmeye devam ediyoruz. Genç profesyonellerin lojistik sektöründe güçlü bir şekilde yer alması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”
Fuarın ikinci gününde, C.I.L.T. Türkiye Başkan Yardımcısı Sayın Turhan Özen’in moderatörlüğünde “Tedarik Zincirinde Uçtan Uca Görünürlük ve Sürdürülebilirlik” başlıklı panel büyük ilgi gördü.

Panelde, C.I.L.T. Türkiye İcra Kurulu Üyesi Uygar Uşar; uçtan uca izlenebilirlik kavramının bileşenlerinin detaylarını anlattı, uçtan uca izlenebilirlik sağlandığı durumda elde edilen tasarrufları yaşanmış örnekler üzerinden rakamlar ile anlatarak sürdürülebilirliğe olan katkısını vurguladı.
C.I.L.T. Türkiye Kurumsal üyesi Galata Taşımacılık CEO’su Vittorio Zagaia; C.I.L.T. Turkiye, maliyet ve operasyonel süreçlerin optimizayonu açısındam her zamankinden daha da önemli olduğu sektörümüzde uçtan uca görünürlük ve sürdürülebilirlik çalışmalarına dikkat çeken bir panel düzenlemesi çok yerinde bir karar oldu.
CILT International Eğitim ve Strateji Direktörü Ruth Francis; “Tedarik Zincirinde Uçtan Uca Görünürlük ve Sürdürülebilirlik” konusunda dünya genelindeki uygulamaların getirdiği çözüm, fırsat ve diğer yenilikleri ele aldı. Özellikle blockchain uygulamaları ile ilgili örnekler Verdi.
Katılımcılar, tedarik zincirinde şeffaflığın sağlanması ve sürdürülebilirliğin artırılması üzerine önemli fikirler paylaştı.
logitrans Fuarı boyunca C.I.L.T. Türkiye standı, sektörden büyük ilgi gördü. Etkinlik süresince çok sayıda yeni üyelik başvurusu alarak, ağını genişletme yolunda önemli adımlar atıldı. Bu gelişmeler, C.I.L.T. Türkiye’nin sektördeki etkisini artırmasına katkı sağladı.
BOLTAS Yoluna Çobantur Logistics Olarak Devam EdiyorBOLTAS, Çobantur Logistics adıyla yapılanma sürecini tamamlayarak global ölçekte büyümeye hazırlanıyor.16 Ocak 2026 Cuma 15:06Lojistik
Otokar Balkanlardaki Varlığını GüçlendiriyorOtokar, Kuzey Makedonya Çevre ve Fiziksel Planlama Bakanlığı’nın 37 adetlik çöp aracı ihalesini Makedonya distribütörü Sinpeks ile kazanmasının ardından ilk 10 adet aracın teslimatını gerçekleştirdi.15 Ocak 2026 Perşembe 17:52Ticari Araçlar
Tea & Talk 2025; UTİKAD Başkanı Bilgehan EnginUluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı etkinlikleri kapsamında Aysberg Basın Yayın organizatörlüğünde gerçekleşen Tea & Talk 2025 söyleşilerinin konuğu UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Bilgehan Engin oldu15 Ocak 2026 Perşembe 11:44Lojistik
Hilal Trans ve Metrans İş Birliği ile Orta Avrupa’ya Çevreci KoridorHilal Trans, Metrans ile demiryolu taşımacılığı anlaşması yaptı.14 Ocak 2026 Çarşamba 12:16Lojistik
Tea & Talk 2025; Metrans Türkiye Genel Müdürü Serdar YaylalıUluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı etkinlikleri kapsamında Aysberg Basın Yayın organizatörlüğünde gerçekleşen Tea & Talk 2025 söyleşilerinin konuğu Metrans Türkiye Genel Müdürü Serdar Yaylalı oldu.13 Ocak 2026 Salı 14:47Lojistik
Ekonomi Basını ve İş Dünyası Yeni Yıl Buluşmasında Bir Araya GeldiEkonomi Gazetecileri Derneği’nin geleneksel yeni yıl buluşmasında, ekonomi haberciliğinde güvenilirlik, kalite ve sorumluluk vurgusu öne çıktı.13 Ocak 2026 Salı 14:03Aktüel
SEYAD Olağan Genel Kurulunu GerçekleştirdiSektörel Yayıncılar Derneği’nin olağan genel kurul toplantısında yeni dönem yönetim kurulu belirlendi, devir teslim süreci tamamlandı.13 Ocak 2026 Salı 12:56Aktüel
Volvo Trucks Türkiye’de Çift Haneli Pazar Payına ÇıktıMarubeni Dağıtım ve Servis A.Ş. distribütörlüğündeki Volvo Trucks, 2025’te ithal ağır ticari araç pazarında tarihinin en yüksek performansını sergiledi.12 Ocak 2026 Pazartesi 17:16Ticari Araçlar
Talay Logistics 2026’ya Güçlü Yatırımlarla GiriyorTalay Logistics, yurt içi ve yurt dışı yatırımlarına hız verirken 2026 yılında antrepo yatırımını hayata geçirmeye hazırlanıyor.12 Ocak 2026 Pazartesi 16:59Lojistik
Sınır ve Vize Sorunları Taşımacılığı YavaşlattıAvrupa hattındaki sınır kapılarında artan bekleme süreleri ve vize sorunları, uluslararası karayolu taşımacılığında maliyetleri yükseltirken teslimat süreçlerini de aksatıyor.12 Ocak 2026 Pazartesi 16:45Lojistik
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2025 Kargo Haber


















Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.