Borusan Lojistik’ten Online Alışverişler İçin Alternatif Teslimat Hizmeti: Bukoli
Türkiye’nin köklü ve güçlü sanayi grubu Borusan'ın 5 yıllık stratejik planı, 9. Kamuoyu Bilgilendirme Toplantısı’nda paylaşıldı. Yapılan toplantıda Grubun, 2014 yılı performansı değerlendirildi ve yeni 5 yıllık stratejik plan hedeflerinin paylaşıldı.

17 Nisan 2015 Cuma 14:13
Basın toplantısında bir konuşma yapan Borusan CEO’su Agah Uğur, holding şirketlerinden olan Borusan Lojistik tarafından geliştirilen Bukoli isimli yeni hizmetlerinden de bahsederek şunları söyledi: “Bu girişimimizi de yılbaşı itibarıyla pazara sunduk. “Bukoli” adını verdiğimiz bu girişim online alışverişlere alternatif kargo teslimatı hizmeti sunuyor. Tüketicilerin evde olduğu saatler teslimata uymadığı ya da iş yerinde teslim almanın sorun olduğu durumlarda Bukoli kargonun yakındaki bir esnafa teslim edilmesini sağlıyor. Böylece hem tüketiciye özel çözüm sunarken hem de esnafa yeni iş ve müşteri potansiyeli kazandırmış oluyor. Şu an pilot uygulamayla İstanbul’da 15 ilçeye hizmet veren Bukoli hizmet alanını hızla yaygınlaştıracak.”
İnovatif Borusan anlayışı içinde geliştirilen Bukoli, internet alışverişlerinde satın alınan ürünlerin teslim edilmesinde yaşayabilecek sorunlara çözüm getiriyor. Geleneksel gönderi sistemleri kolinizi belirlediğiniz adrese teslim edilirken bu taahhüt bazen saatlerce evde beklemeye, alınan ürünlere ulaşma süresinin uzamasına ya da iş yerinde özel paketlerin alınırken yaşana sorunların önüne geçmek için geliştirilmiş.
15 ilçede 252 Bukoli noktasına ulaştıklarını ve Haziran sonu itibariyle büyük bir atılım yapacaklarını kaydeden Uğur, yine Borusan Lojstik tarafından geliştirilen ve 2013 yılında tanıtımı yapılan ETA projesinden de bahsetti. KOBİ’lerle kamyoncuları bir araya getiren platormun ekonomik ve güvenilir bir taşıma hizmeti ortamı sunduğunu açıklayan Uğur, bu sistemin araç takip ve çağrı merkeziyle desteklendiğini kaydetti.
2015’te 417 Milyon Dolarlık Yatırım
Toplantıda 2014 yılı konsolide cirosunun 4,5 milyar dolara, faaliyet karının 328 milyon dolara ve çalışan sayısının 7 bin 600’e çıktığı açıklandı.
2014 yılında 322 milyon dolar yatırım yapan Borusan Grubu, 2015 yılında dolar bazında konsolide cirosunu yüzde 5, faaliyet karını yüzde 10 artırmayı hedefliyor. Grup, 2015 yılında 417 milyon dolarlık yatırım yapacak.
Ayrıca, Grubun önemli büyük şirketlerinden Borusan Makina ve Güç Sistemleri tarafından Rusya’nın Uzak Doğu bölgesinde, yeni bir Caterpillar distribütörlüğü satın alındığı açıklandı.
Stratejik Hedef: Global ve İnovatif Borusan
2014 yılının gerek dünya ekonomisi gerekse Türkiye için çok hareketli bir yıl olduğuna dikkat çeken Borusan CEO’su Agah Uğur, jeopolitik ve makroekonomik risklerin arttığı ve ekonominin yüzde 2,9 büyüdüğü bu yılda, otomotivde rekor satışa imza attıklarını, TANAP, 3’üncü Havalimanı gibi Türkiye’nin gündemindeki önemli projelere ürün ve ekipman tedariki sağladıklarını, Avrupa’nın en büyük karasal rüzgar enerjisi yatırımını tamamlamak üzere olduklarını belirterek, Borusan Grubu olarak, bir önceki yıla göre konsolide cirolarını yüzde 9 büyüttüklerinin altını çizdi, gelirlerinin yüzde 25’ini ise yurtdışı satışlardan elde ettiklerini söyledi.
Faaliyet gösterdikleri pazarlardaki olumsuz gelişmelere rağmen, brüt kârlılıklarını korumayı başardıklarını ifade eden Uğur, 2014 yılında faaliyet kârlarının 328 milyon dolar olarak gerçekleştiğini belirtti.
Borusan’ın 2019 yılı stratejisi ve gelecek vizyonu kapsamında iki çok önemli odağı olduğunu belirten CEO Agah Uğur, bunları “hedef pazarlarda yerel bir oyuncu olarak GLOBAL ve geliştirdiği fark yaratan yeni ürün, hizmet ve iş modelleri ile İNOVATİF bir kurum olmak” olarak açıkladı.
Uğur, 5 yıllık Stratejik Plan hedefinin, Grubun en az 6.5 milyar dolar ciroya ulaşması olduğunu, 2019 yılı sonuna kadar ise 2 milyar dolar yatırım yapmayı öngördüklerini söyledi.
ABD’den sonra Rusya’da Yatırım
2014 yılında ABD’nin Teksas Eyaleti’nin Houston kentinde kaya gazı sondaj boruları üretmek üzere kurdukları üretim tesisini toplam 232 çalışan ile faaliyete geçirdiklerini ve ilk yılda 130 milyon dolar ciro elde ettiklerini hatırlatan Uğur, bu doğrultuda 2015’in petrol fiyatlarındaki düşüşten dolayı zor bir yıl olacağını ancak uzun vadede doğru bir yatırım yapıldığından emin olduklarını söyledi.
Uğur, Borusan Makina ve Güç Sistemleri (BMGS) şirketlerinin, Caterpillar’ın Rusya’nın Uzak Doğu bölge temsilciliğini ABD’li Tiger Machinery şirketinden satın aldıklarını duyurdu.
Sürat Lojistik’ten Dijitalleşme ve Yapay Zekâ Odaklı Lojistik VizyonuSürat Lojistik Genel Müdürü Tarkan Türkel, Worldef İstanbul 2026’da lojistik sektörünün dönüşümünde teknoloji ve verimliliğin önemine dikkat çekti.12 Haziran 2026 Cuma 15:33Lojistik
ALTUR’un Tercihi Yine MAN ve NEOPLAN OlduPersonel taşımacılığı sektörünün öncü markalarından ALTUR Turizm, 2026 yılı yatırım planı kapsamında filosunu 20 MAN Lion’s Coach ve 10 NEOPLAN Tourliner ile yeniledi.12 Haziran 2026 Cuma 14:42Ticari Araçlar
Arkas Line ve Akdeniz Koruma Vakfı’ndan Çevre İş BirliğiArkas Line, Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yürütülen bilimsel izleme ve saha çalışmalarına katkı sunarak çevresel sürdürülebilirliği destekliyor.12 Haziran 2026 Cuma 12:53Denizcilik
Alışan Lojistik’te Kadın Sürücü Dönemi GüçleniyorKadınların lojistik sektöründe daha fazla yer almasını destekleyen Alışan Lojistik, UND iş birliği kapsamında iki kadın sürücüyü istihdam etti.12 Haziran 2026 Cuma 12:05Lojistik
Mercedes-Benz Türk’ten Altur Turizm’e 20 Otobüs TeslimatıAltur Turizm, yeni Mercedes-Benz Tourismo 15 yatırımıyla filosunun kapasite ve hizmet kalitesini artırırken, personel taşımacılığı operasyonlarına güç katacak.12 Haziran 2026 Cuma 11:43Ticari Araçlar
Parker’dan Hidrolik Akışkanlar İçin Yeni Filtrasyon ÇözümüParker Hannifin, hidrolik akışkanlardaki serbest su ve yabancı maddelerin giderilmesi amacıyla geliştirilen taşınabilir filtreleme sistemi GLFTrolley’i tanıttı.11 Haziran 2026 Perşembe 16:07Yan Sanayi
Oregon Teknoloji Almanya Operasyonlarını BüyütüyorOregon Teknoloji, Almanya’daki yatırımlarını artırarak gümrükleme, e-ticaret lojistiği ve transit operasyonlarında büyüme hamlesi başlattı.11 Haziran 2026 Perşembe 13:12Lojistik
Karadeniz Lojistiğinde Stratejik Bağlantılar Güçleniyorİstanbul’da 6’ncı kez düzenlenen Karadeniz Limanları ve Lojistik Konferansı, bölgesel ticaret koridorları, liman yatırımları, dijital dönüşüm ve sürdürülebilirlik başlıklarını sektör gündemine taşıdı.11 Haziran 2026 Perşembe 11:47Lojistik
Quadro Lojistik, İtalya Hattında Renault Trucks ile BüyüyorTürkiye-İtalya hattında yüksek kaliteli ve katma değerli hizmet sunma hedefiyle faaliyet gösteren Quadro Lojistik, filosunu Renault Trucks T480 çekicilerle güçlendirdi.10 Haziran 2026 Çarşamba 16:41Ticari Araçlar
Mehmet T. Nane, IATA Yönetim Kurulu Başkanlığı Görevini İkinci Kez ÜstlenecekPegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet T. Nane, Haziran 2027-Haziran 2028 döneminde IATA Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenecek.10 Haziran 2026 Çarşamba 15:30Havayolu
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2026 Kargo Haber
















Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.