Beykoz Lojistik Öğrencileri Sektörle Buluştu
Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Endüstriye Dayalı Öğrenme Koordinatörlüğü ve Lojistik Kulübü tarafından düzenlenen 5. Kariyer Günleri sona erdi.

10 Aralık 2013 Salı 15:17
Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Endüstriye Dayalı Öğrenme Koordinatörlüğü ve Lojistik Kulübü tarafından düzenlenen 5. Kariyer Günleri sona erdi.
Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Kariyer Günleri’ne katılım gösteren sektörün öncü firmaları ve bu firmaların üst düzey yöneticileri öğrenciler ile bilgi paylaşımında bulunurken öğrenci ve mezunların staj ve iş başvurularını kabul edildi.
Kariyerine yön vermek ve sektöre dair sorularına cevap almak isteyen öğrenci ve mezunların da katıldığı Kariyer Günleri’ne CEVA Logistics, UPS, HG Trans, Mondelez International, Günaydın Group, Çoban Tur, Mars Logistics, Havi Lojistik, Etis Lojistik gibi önemli şirketlerinin yetkilileri sektörün geleceği ve kariyer imkanları hakkında bilgiler verdi.
Panel, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Program Başkanı Doç. Dr. Emine Koban’ın moderatörlüğünde açılış konuşmasıyla başladı.
Panelde açılış konuşmasını yapan HG Trans Genel Müdürü Hakan Güçlü, uygulamalı eğitimin öneminden bahsederken sektördeki tecrübesini öğrencilerle paylaştı. Ticaret Odalarının uygulamalı eğitim konusunda yüksek öğretim kurumlarına destek vermesi gerektiğine de değinen Güçlü, HG Trans’ın kurulumu ve gelişimi hakkında da bilgiler paylaştı.
Ceva Logistics İnsan Kaynakları Uzmanı Merve Siptaki ise öğrencilere, işe alım süreçlerinde nelere dikkat etmeleri gerektiğinden, cv hazırlama ve mülakat tekniklerinden bahsetti.
Günaydın Group CEO’su Ahmet Vicin “Lojistikteki hedefler nelerdir?” sorusuna “Optimizasyon lojistiğin temelini oluşturmaktadır ve doğru bir optimizasyon hedefe ulaşmanızı sağlar. Optimizasyon için önemli bir diğer konu da ‘Yöneylem Araştırması’dır. Farklılaşmayı sağlarsanız rekabette bir adım önde olursunuz. Birinci anahtar ‘Hız, rekabet ve maliyet’ üçgenidir. Bu üçgen içine müşteri memnuniyetini koyduğunuz zaman bir numara olursunuz. İkinci anahtar ise kendiniz için strateji oluşturmak zorundasınız. Bu strateji planınız hedeflerinizden oluşur, hedeflerinize sıkı sarılın” cevabıyla öğrencilere tavsiyelerde bulundu.
Mondelez International İnsan Kaynakları Uzmanı Ezgi Al firmalarının kurulumundan, gelişimine ve bu günene dayanan tanıtım sunumlarını yaparken firmanın işe alım süreçlerinden bahsetti.
“Türkiye çok dinamik bir pazar”
Panelin ikinci günü Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Baki Aksu’nun moderatörlüğünde açılış konuşmasıyla başladı.
İkinci günde ilk konuşmayı yapan UPS Türkiye Operasyon Müdür Yardımcısı Kazım Yıldız kargo sektöründeki gelişmeleri anlattığı konuşmasında Türkiye’nin çok dinamik bir pazar ve jeopolitik önemi çok yüksek bir ülke olduğunu belirtti.
Çoban Tur-Boltaş Filo ve Lojistik Direktörü Cumhur Erzurumluoğlu “Günümüzde navlun fiyatlarının yüksek olması nedeniyle tren ağlarına yönelindi. Ama bu kara nakliyesinin bittiği anlamına gelmez. Biz de bünyemizde diğer taşıma modlarını oluşturduk” şeklinde konuştu.
Mars Logistics Genel Müdür Yardımcısı Ali Tulgar lojistik sektörünün gelişiminden ve Türkiye’nin hedeflerinden bahsetti.
Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Kariyer Günleri’ne katılan konuklara plaket ve teşekkür belgesi verildi.
10 Aralık 2013
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
KargoHaber 316. Sayı (Dijital Dergi)316. Sayımızın dijital versiyonu PDF formatında yayında.02 Mayıs 2025 Cuma 17:14Dijital Dergi
Kıta Lojistik Büyümesini SürdürüyorLojistik sektöründe 30. yılını kutlayan Kıta Lojistik, 2025 yılına yatırımla başladı.02 Mayıs 2025 Cuma 15:29Lojistik
Türkiye LPI’de Yükselmeye KararlıDünya Bankası tarafından oluşturulan Lojistik Performans Endeksi (LPI) sektörel hayata girdiğinden bu yana yakından ve ilgi ile izleniyor. Geçmişte yukarılara çıkamayan Türkiye, sıralamada daha iyi bir yer edinmek için uğraşıyor.02 Mayıs 2025 Cuma 13:18Bakış
Hava Kargoda Şubat Düşüşü Ardından Mart’ta Trump Etkisiyle Yeniden ArtışMart 2025 verileriyle birlikte küresel hava kargo pazarlarında tekrar bir artış gözlemlendi.02 Mayıs 2025 Cuma 11:55Havayolu
Renault Trucks ile Kayseri’de Hem Rekabet Hem Festival Rüzgarı EstiRenault Trucks’ın sürüş yarışması Optifuel Challenge ve gelenekselleşen Renault Trucks FEST ile yeni durağı Kayseri oldu.30 Nisan 2025 Çarşamba 18:31Ticari Araçlar
March Passenger Demand Grows 3.3%Geneva - The International Air Transport Association (IATA) released data for March 2025 global passenger demand for air travel with the following highlights:30 Nisan 2025 Çarşamba 17:03World News
Air Cargo Demand Grows 4.4% in MarchGeneva - The International Air Transport Association (IATA) released data for March 2025 global air cargo markets showing:30 Nisan 2025 Çarşamba 16:53World News
Mercedes-Benz Türk’ten Akkoç Lojistik’e 200 Adet Yıldız TransferiAkkoç Lojistik filosunu güçlendirmek ve müşterilerine daha iyi hizmet sunmak amacıyla 200 adet Mercedes-Benz Actros ve Arocs’u filosuna ekledi.29 Nisan 2025 Salı 17:40Ticari Araçlar
Ford Trucks F-LINE, Bridgestone Lastikleriyle Yola ÇıkıyorFord Trucks'ın yeni nesil kamyon ailesi F-LINE, Brisa'nın Bridgestone lastikleriyle yola çıkıyor.28 Nisan 2025 Pazartesi 18:00Ticari Araçlar
Özkeleşler En Yüksek İzolasyon İçin Tırsan Buz Frigo DediTırsan, soğuk zincir taşımacılığının tecrübeli isimlerinden Özkeleşler’e 8 adet Tırsan Buz Frigo teslim etti.28 Nisan 2025 Pazartesi 14:46Ticari Araçlar
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2025 Kargo Haber