Batu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara: Yurt Dışı Lojistik Merkezleri Türkiye’nin AB’ye İhracatını Yüzde 30 Artırır
Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında, yurt dışı lojistik merkezlerinin faaliyete geçirilmesine yönelik kurulum, bilişim dahil yatırım, ruhsat ve izin giderlerinin önemli bir kısmı devlet tarafından desteklenecek.

20 Ocak 2021 Çarşamba 16:25
Batu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, yurt dışı lojistik merkezlerinin hayata geçirilmesiyle AB’ye ihracatın kısa sürede 100 milyar dolar civarına çıkabileceğini belirtti. Türkiye’nin 2019’da 27 AB ülkesine 76,7 milyar dolar ihracat yaptığını hatırlatan Taner Ankara, bunun toplam ihracatımızın yüzde 42,5’lik bölümü olduğunu ifade etti.
İhraç ürünlerinin dış pazarlara hızlı ve uygun maliyetlerle ulaştırılmasını amaçlayan YDLM’nin, Türkiye’nin ihracatını kısa sürede milyarlarca dolar artırması bekleniyor. Afrika, Amerika, Avrupa, Rusya ve Uzak Doğu’daki stratejik bölgelerde kurulması planlanan lojistik merkezlerin özellikle Avrupa ülkelerine ihracatta Türkiye’ye önemli avantajlar sağlayacağı ifade ediliyor.
Ağırlıklı olarak AB ülkeleri ile Türkiye arasında entegre taşımacılık hizmetleri veren Batu International Logistics’in Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, ihraç ürünlerine ilişkin depolama, yükleme-boşaltma, elleçleme, sevkiyat, yük birleştirme ve bölme benzeri hizmetlerin sunulacağı lojistik merkezlerin, Türkiye’nin rekabet gücünü Avrupa’da da önemli oranda artıracağını dile getirdi.
Türkiye rakiplerine göre daha hızlı hareket edecek
Taner Ankara, Türkiye’nin AB pazarına yakınlığının büyük bir avantaj olduğunu, yurt dışı lojistik merkezleri hayata geçirildiğinde bu avantajın çok daha önemli hale geleceğini belirtti. YDLM’nin birer dağıtım merkezi görevini üstleneceğini de anlatan Taner Ankara, böylece Türkiye’nin AB pazarında diğer ülkelere göre çok daha hızlı hareket edebileceğini söyledi.
Taner Ankara, 2020’de pandemi nedeniyle küresel ticaretin ciddi olarak azaldığını, bu nedenle Türkiye-AB ticaretinde 2019 verilerini baz almanın daha sağlıklı olacağını aktardı.
Resmi istatistik ofisi Eurostat verilerine göre 27 AB ülkesinin 2019’da Birlik dışından 1,9 trilyon avroluk ithalat yaptığını kaydeden Taner Ankara, bu yönüyle AB pazarının Türkiye açısından çok büyük bir potansiyel barındırdığını vurguladı.
AB’ye ihracatta gidilecek uzun bir yol var
Taner Ankara, TÜİK verilerine göre 2019’da 76,7 milyar doları bulan 27 AB ülkesine ihracatın yurt dışı lojistik merkezler sayesinde kısa sürede 100 milyar dolar civarına çıkabileceğini ifade etti.
Orta ve uzun vadede bu rakamın çok daha yüksek seviyelere ulaşabileceğini savunan Taner Ankara, Türkiye’nin, AB’nin ithalatından 2019’da sadece yüzde 4 pay aldığını, bu yönüyle gidilecek yolun çok uzun olduğunu dile getirdi.
Taner Ankara, Türkiye AB’nin 6. büyük ithalat ortağı iken AB’nin ise 42,5’lik pay ile Türkiye’nin en büyük ihracat pazarı olduğunu anımsattı.
Gurbetçiler e-ihracat için de büyük bir şans
Almanya başta olmak üzere AB ülkelerinde milyonlarca Türkiye kökenlinin yaşadığını, bunun da e-ihracat açısından Türkiye’ye büyük fırsatlar sunacağını vurgulayan Taner Ankara, yurt dışı lojistik merkezlerinin özellikle hazır giyim sektöründe sipariş süreçlerini kısaltacağı için e-ihracat rakamlarını artıracağını da sözlerine ekledi.
Almark Logistics Rusya ve Belarus Hatlarında Denizyolu Taşımalarını GüçlendirdiAlmark Logistics, Rusya ve Belarus’a yönelik denizyolu taşımalarında önemli bir büyüme kaydetti. Şirket, kırk beşlik konteyner kullanımının yaygınlaşmasıyla operasyonel verimliliğini artırırken, müşterilerine maliyet ve rekabet avantajı sundu.28 Ocak 2026 Çarşamba 16:08Lojistik
Schengen Vize Kısıtları Taşımacılığı ZorluyorUND, profesyonel sürücülere yönelik Schengen vize ve kalış süresi uygulamalarının lojistik akışları olumsuz etkilediğini belirterek, Sırbistan ve Balkan ülkelerindeki taşımacılarla yürütülen ortak eylemlere destek verdiğini açıkladı.28 Ocak 2026 Çarşamba 15:38Lojistik
Dennis Eagle Allison xFE™ Şanzımanlarla Verimliliği ArtırıyorBirleşik Krallık’ın önde gelen atık toplama araç (RCV) üreticisi Dennis Eagle, iki ve üç akslı Dennis Eagle Elite+ şasilerinde Allison Transmission tarafından geliştirilen xFE™ tam otomatik şanzımanları tercih ediyor.28 Ocak 2026 Çarşamba 15:09Ticari Araçlar
Avrupa Orta Asya Ticaretinde Türkiye Lojistik Köprü OluyorAvrupa Birliği’nin Orta Asya açılımında Türk taşımacılarının kritik rolüne dikkat çekiliyor.28 Ocak 2026 Çarşamba 14:35Lojistik
Renault Trucks ve Hugelshofer Elektrikli Kamyon Potansiyelini Ortaya KoyuyorRenault Trucks ve Hugelshofer iş birliğiyle elektrikli kamyonlar, doğru operasyon ve şarj stratejisiyle yoğun taşımacılık koşullarında yüksek performans sergiliyor.28 Ocak 2026 Çarşamba 14:00Ticari Araçlar
Solmaz’dan Gümrük Süreçlerine Dijital YaklaşımSolmaz, Beyond Customs platformu ile gümrük operasyonlarını tek bir dijital yapı altında toplamayı hedefliyor.27 Ocak 2026 Salı 16:19Lojistik
Schengen Güzergahında Protesto: Sırbistan Sınırlarında Yük Geçişleri AksayabilirSchengen uygulamalarına yönelik protestolar nedeniyle, Sırbistan’ın Schengen bağlantılı sınır kapılarında yük taşımacılığında gecikmeler yaşanabileceği bildirildi.27 Ocak 2026 Salı 16:05Lojistik
Mercedes-Benz Türk 2026 Model Otobüslerini TanıttıMercedes-Benz Türk, 2026 model yılıyla birlikte Travego, Tourismo ve Conecto otobüslerinde güvenlik, konfor ve verimliliğe yönelik 36 yenilik sunuyor.27 Ocak 2026 Salı 15:40Ticari Araçlar
Tea & Talk 2025; SGS TransitNet Genel Müdürü Mine KayaUluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı etkinlikleri kapsamında Aysberg Basın Yayın organizatörlüğünde gerçekleşen Tea & Talk 2025 söyleşilerinin konuğu SGS TransitNet Genel Müdürü Mine Kaya oldu.26 Ocak 2026 Pazartesi 14:41Lojistik
Volvo Trucks Euro NCAP Güvenlik Testlerinden Tam Not AldıVolvo Trucks, Euro NCAP’in ağır vasıtalar için yaptığı güvenlik değerlendirmesinde en yüksek puan olan 5 yıldızı üçüncü defa kazandı.23 Ocak 2026 Cuma 16:07Ticari Araçlar
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2025 Kargo Haber


















Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.