Avrupa’da Yılın Ticari Aracı Seçilen Yeni Fiat Scudo Türkiye’de Satışta
Fiat ürün gamının ticari araç segmentindeki temsilcisi Fiat Scudo, yepyeni tasarımı ve geniş iş hacmi ile İtalya’da yapılan dünya lansmanından altı ay sonra Türkiye yollarına çıktı.

06 Aralık 2007 Perşembe 15:16
Fiat ürün gamının ticari araç segmentindeki temsilcisi Fiat Scudo, yepyeni tasarımı ve geniş iş hacmi ile İtalya’da yapılan dünya lansmanından altı ay sonra Türkiye yollarına çıktı.
Fiat ve PSA arasındaki sektörel ortaklığın ürünü olan ve 1995 yılından bu yana 350 bin adet satılan bir modelin devamı olan Yeni Fiat Scudo, 30 Ekim 2007 tarihinde Tofaş Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen bir toplantı ile tanıtıldı. Toplantının ardından basın mensupları Zincirlikuyu-Kemerburgaz güzergahında Yeni Scudo’nun deneme sürüşünü gerçekleştirdiler.
Ticari araç konusunda uzman 20 Avrupalı gazetecinin oluşturduğu ‘Van of The Year’ jürisi tarafından 2008 yılının ticari aracı seçilen Yeni Fiat Scudo’nun ödül kutlaması da Türkiye lansmanında gerçekleştirildi.
Yeni Fiat Scudo’nun lansmanında Fiat Ticari Araçlar Ürün Müdürü Özgür Süslü, Fiat Ticari Araçlar Güney Avrupa Bölgesel Satış Müdürü Patrice Bergonzi ve Fiat Marka Direktörü Okan Baş yer aldı.

Yeni Scudo ile satışların iki kat artması bekleniyor
Fiat Ticari Araçlar Güney Avrupa Bölgesel Satış Müdürü Patrice Bergonzi yaptığı konuşmada, Avrupa’da 2,5 milyon ticari araç satıldığını ve bu anlamda Fiat için ticari araçlar pazarının son derece önemli olduğunu vurguladı. Fiat’ın Avrupa ticari araçlar pazarında Eylül ayı itibariyle pazar payının 11,7 olduğunu açıklayan Bergonzi, bu oranın Fiat’ı ticari araçlar pazarının önde gelen oyuncularından biri haline getirdiğini kaydetti.
Scudo’nun yer aldığı segmentin 2007 yılında yüzde 9 oranında büyüdüğünü ifade eden Bergonzi, Yeni Scudo ile eski Scudo’nun iki katı satış performansına ulaşmayı beklediklerini söyledi.
Yeni Scudo’nin farklı müşterilerin beklentilerini karşılamak için geniş bir ürün gamı ile pazara sunulduğunu belirten Bergonzi, Türkiye pazarının da hem ticari araçlar için hem de Scudo için son derece önemli bir pazar olduğunu bildirdi. Geçtiğimiz yıl satışa sunulan Ducato ile önemli başarılara imza attıklarını ve bu yıl 4 bin ünite üzerinde satış beklediklerini kaydeden Bergonzi, aynı başarıyı Yeni Scudo’nun da gerçekleştirmesini beklediklerini açıkladı.
Bergonzi, “Fiat’ın ticari araçlar pazarındaki stratejisi; son derece geniş bir ürün gamı ve satış teşkilatının profesyonelliğini maksimuma çıkartarak pazar payımızı artırmak. Avrupa’da ticari araçlar olarak bin 400 bayimiz var ve bunların 700 tanesi bugün profesyonel denilen uzmanlaşmış bayiler” diyerek sözlerini noktaladı.
Fiat Marka Direktörü Okan Baş ise, müşteri beklentilerinin giderek değiştiğini ve ticari araçlardan rasyonel fayda beklendiğini vurgulayarak, bu anlamda müşterilerimizin 7 sene sonra bile beklentilerine cevap verecek şekilde tasarlanan Yeni Scudo'yu 3 Kasım'dan itibaren satışa sunacaklarını söyledi. Ticari araç pazarında Fiat’ın özellikle son bir kaç yıldır daha da atakta olduğunu ifade eden Baş, hedefin ilk aşamada bin adedin üzerine çıkmak olduğunu söyledi.

Farklı kullanımlara uygun dört versiyon…
Modern ve zarif tasarımı ile dikkat çeken Yeni Scudo’da yeni bir tasarım anlayışını yansıtan ön farlar, motor kaputunun akıcı hatları ve tamponun kaslı yapısı aracın gücünü ve sağlamlığını yansıtıyor. Sade ve akıcı yan yüzler dayanıklılık ve kompakt boyutları simgelerken, arka kısmın köşeli çizgileri de hem geniş yük alanı hem de yolcular için ferah atmosfer yaratıyor.
İç tasarımındaki yenilikleri ile de dikkat çeken Yeni Scudo, konsola entegre vitesi ile gösterge panelinin rahat görülebilmesi imkanını tanırken, paneldeki göstergeler üzerinden tarih, saat, dış sıcaklık ve yol bilgileri de alınabiliyor.
Direksiyon kumandalı CD çalar, kullanışlı eşya gözleri, soğutmalı torpido gözü Yen Scudo’da konforu artıran diğer özellikler arasında yer alıyor. Yeni Scudo’da arka koltuklar yatırılabiliyor, katlanabiliyor ve sökülebiliyor, böylece arka koltuklar yolculara göre düzenlenebiliyor.
Yeni Scudo ürün gamında, Van modellerine ek olarak, özel kullanım alanları ve müşterilere yönelik dört farklı versiyon ile kapsamlı yolcu taşıma araçları seçenekleri sunuluyor.
Dört versiyondan biri olan Cargo modeli 5 metreküp ve 6 metreküp yükleme hacmi, 2+1 oturma alanının yanı sıra 1.6 Multijet motoru ile ekonomik bir alternatif sunuyor.
5+1 koltuk sayısıyla, kalabalık ailelerin ihtiyacını karşılayan Combi Mix 1.6 ve 2.0 Multijet motor seçenekleri ile sunuluyor. Üçüncü koltuk sırası cam yerine sac kaplı olan Combi Mix’in ikinci sıra koltuklarının arkasında ara bölme olması nedeniyle tavana kadar yükleme yapılabiliyor.
8+1 oturma alanına sahip Scudo Combi ve Scudo Combi Executive de konfor ve şık tasarım dikkat çekiyor. ESP’den sürücü ve yolcu hava yastığına, termal ısıtıcıdan yağmur sensoruna, karartılmış camlardan alaşımlı jantlarına kadar güvenlik ve konforu sunan Combi Executive, özellikle VIP yolcuların taşınması için de ideal.
İki farklı motor seçeneği
90 hp gücünde 1.6 Multijet 16v ve 120 hp gücünde 2.0 Multijet 16v motor seçenekleri ile sunulan Yeni Scudo’nun 90 hp gücündeki motoru 180 Nw/m tork ve 7.2 yakıt tüketimi, 120 hp gücündeki motoru ise 300 Nw/metre çekiş gücü ile 7.2 yakıt tüketimi sağlıyor.
Yeni Scudo’nun tam versiyonlarında standart olarak sunulan EBD ile tamamlanan ABS ve sürücü hava yastığı, standart olarak sunuluyor. Dayanıklı gövde yapısına sahip Yeni Scudo’da 4 disk frenli yeni fren sistemi mevcut. ASR ile tamamlanan ESR, ön yolcu hava yastığı ise isteğe bağlı olarak sunuluyor.
Hırsızlığa karşı korunması için kabin ve yük bölümü uzaktan kumandalı merkezi kilit ile ayrı ayrı kilitlenebilen Yeni Scudo, 31 bin 950 YTL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.
3 metre ve 3,12 metre iki aks açıklığı, 4,80 ve 5,13 metre iki dış uzunluk, 2,25–2,58 metre iki yükleme uzunluğu, 1000–1200 kg. taşıma kapasitesi, 1,25 metre tekerlek arasındaki bombeleri Yeni Scudo’nun öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor.
2025 Atlas Lojistik Ödülleri’ni Kazananlar Ne Dediler? - Melike Batur2025 Atlas Lojistik Ödülleri yarışmasında “En Beğenilen Depo Yöneticisi (Online Oylama)” ödülünü alan Melike Batur’un tören sonrasında kameralarımıza yaptığı açıklamaları ekranlarınıza getiriyoruz.12 Aralık 2025 Cuma 13:15Lojistik
Mercedes-Benz Türk Kayseri’de Heska ile Hizmet Ağını GenişlettiMercedes-Benz Türk, Heska Kayseri bayisini hizmete açarak bölgede satış ve servis ağını güçlendirdi.11 Aralık 2025 Perşembe 16:59Ticari Araçlar
2025 Atlas Lojistik Ödülleri’ni Kazananlar Ne Dediler? - BASF TürkBASF Türkiye ve Orta Doğu, Gümrük ve Dış Ticaret Müdürü Güler Polat’ın Atlas Lojistik Ödülleri töreninde yaptığı açıklamaları ekranlarınıza getiriyoruz.11 Aralık 2025 Perşembe 15:37Ticari Araçlar
DP World Evyap Konteyner Elleçlemede 1 Milyon TEU Seviyesine UlaştıDP World Evyap, 2025’te bir milyon TEU konteyner elleçleme eşiğini aşarak Türkiye’nin lojistik kapasitesindeki dönüşümün öncüsü oldu. İleri teknoloji yatırımlarıyla güçlenen terminal, bölgesel ticarette yeni bir büyüme döneminin kapılarını aralıyor.11 Aralık 2025 Perşembe 10:03Denizcilik
Shell & Turcas Filoları Geleceğe Taşıyan Çözümlerini logitrans 2025’te Tanıttı“İşi için yolda olan insanların Shell’i” mottosuyla faaliyetlerini sürdüren Shell Filo Çözümleri, lojistik sektörünün en önemli buluşmalarından Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı’nda yerini aldı.10 Aralık 2025 Çarşamba 16:44Lojistik
Yerli Üretim Peugeot Expert Traveller Yollara ÇıkıyorBursa’daki Tofaş tesisinde üretimi başlayan Expert Traveller, güçlü donanımı ve 2.2 BlueHDi motoruyla Türkiye yollarına çıkmaya hazırlanıyor.10 Aralık 2025 Çarşamba 13:56Ticari Araçlar
Samsun Büyükşehir Acil Sağlık Filosu Volkswagen Crafter ile GüçlendiSamsun Büyükşehir Belediyesi, 100 ambulans ve 5 hasta nakil aracı olmak üzere toplam 105 adet Volkswagen Crafter aracı filosuna dahil ederek şehrin acil sağlık hizmetlerinde kapasite artışı sağladı.09 Aralık 2025 Salı 16:55Ticari Araçlar
İzmir İtfaiyesi Hızlı Müdahalede Tam Otomatiği Tercih Ediyorİzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı araç filosunda bulunan Allison 3000™serisi tam otomatik şanzıman donanımlı kamyonlar, yangın ve acil durum mahallerine hızlı ve güvenilir erişimi destekliyor.09 Aralık 2025 Salı 16:39Ticari Araçlar
Sürat Lojistik Avrupa Yapılanmasına HazırlanıyorYurt içinde kısa sürede güçlü bir büyüme yakalayan Sürat Lojistik, yurt dışında doğrudan yapılanma hedefiyle Doğu Avrupa’ya odaklanıyor. Şirket, Polonya ve Romanya’yı Avrupa’daki ilk operasyonel adım olarak konumlandırıyor.09 Aralık 2025 Salı 16:05Lojistik
IATA Hava Kargodaki Büyümenin Devam Edeceğini ve 2026’da Gelirlerin 158 Milyar Dolar Olacağını ÖngörüyorUluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), tedarik zinciri sorunları sürerken küresel havayolu endüstrisinin kârlılığının dengelendiğini gösteren en son finansal görünümünü ve 2026 öngörülerini yayımladı.09 Aralık 2025 Salı 14:59Havayolu
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2025 Kargo Haber


















Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.