29 Mart 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara14°C

Atık Yağ Toplamada PETDER – OMSAN İşbirliği 5 Yıl Daha Devam Edecek

OMSAN, 30 Kasım 2016 tarihinde törenle imzalanan sözleşme kapsamında, önümüzdeki 5 yıl boyunca Petrol Sanayi Derneği (PETDER) için atık motor yağlarının toplanması, taşınması ve lisanslı tesislere teslim edilmesi hizmetlerini gerçekleştirmeye devam edecek

Atık Yağ Toplamada PETDER – OMSAN İşbirliği 5 Yıl Daha Devam Edecek

30 Kasım 2016 Çarşamba 17:50

PETDER tarafından başlatılan “Atık Yağların Yönetimi” projesine, 2006 yılından itibaren nakliyeden sorumlu iş ortağı olarak destek vermekte olan OMSAN, bu desteği 2021 yılı sonuna kadar sürdürmeye devam edecek.

OMSAN; PETDER adına 5 yıl boyunca, atık yağ üreticilerinden atık yağların toplanıp İZAYDAŞ, çimento fabrikaları, geri dönüşüm  ve bertaraf tesislerine taşınması hizmetini Tehlikeli Maddelerin Karayolu İle Taşınması Yönetmeliği’ne uygun lisanslı ve özel ekipmanlı 11 tanker ve 23 sürücü ile gerçekleştirecek.

Törende PETDER adına sözleşmeye imza atan PETDER Genel Sekreteri Niyazi İlter, OMSAN’ın 2006 yılından itibaren gerçekleştirmekte olduğu taşımalarda gösterdiği özeni bundan sonra da sürdüreceğine dair inançlarının tam olduğunu, bu nedenle yola OMSAN ile devam etme kararı aldıklarını belirtti.

2016 Yılında 20 Bin ton Atık Yağ Toplandı

Atık yağ toplama işine bir sosyal sorumluluk projesi olarak çok büyük önem verdiklerini açıklayan İlter, 2016 yılında tekrar tek yetkili olarak yetkilendirildiklerini ve bu faaliyetlerine OMSAN ile devam edeceklerini vurguladı. On numara yağ sorununu da dikkat çeken İlter, hem çevre hem de yol ve insan güvenliğini tehlikeye atan bu sorunu çözümünde de atık yağ toplama bilincinin oluşması gerektiğini söyledi. Her yıl ortalama 16-17 bin ton topladıklarını 2016 yılında ise 20 bin ton atık yağ toplamış olacaklarını açıklayan İlter, Türkiye’de yıllık 120 bin ton civarı atık yağ çıkığını ve kendilerinin bunun yüzde 20’sini kendilerinin topladığını ancak geri kalan büyük kısmın ne olduğunun bilinmediğini de söyledi. Toplanan yağların bir kısmının İZAYDAŞ’da yakıldığını, en iyi kısmının rafinasyona girdiğini, bir bölümünün ise çimento ve cam fabrikalarında ek yakıt olarak kullanıldığını da sözlerine ekledi.

OMSAN Lojistik Genel Müdürü Doç. Dr. M. Hakan KESKİN ise Avrupa Tedarik Zinciri Mükemmellik Ödülleri Yarışması’nda Avrupa’nın en başarılı 5 çevreci lojistik projesinden biri olarak seçilen bu projede, PETDER’in OMSAN ile yola devam etmeyi kararlaştırmasının kendilerini gururlandırdığını belirtti. Omsan Lojistik olarak bu projeyi daha da geliştireceklerini açıklayan Keskin, toplumun sorunlarını çözmenin kendileri için önemli oldukları belirtti. Çevre konusunun günlük yaşama girdiğini kaydeden Keskin, bundan sonra bu projenin daha yaygın olarak geniş bir alanda devam edeceğini söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA