28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara21°C

Arkas’ın Railport Projesine Sürdürülebilirlik Ödülü

Arkas Holding’in Duisport ortaklığı ile Kartepe’de kuracağı kara terminali Railport, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ından (EBRD) ödül kazandı.

Arkas’ın Railport Projesine Sürdürülebilirlik Ödülü

13 Temmuz 2020 Pazartesi 18:04

“Çevresel ve Sosyal Alanda En İyi Uygulama” kategorisinde bronz madalya alan proje, demir yolu bağlantısı ile çevre dostu taşımacılık ve ekonomiye yapacağı katkılar göz önünde tutularak değerlendirildi.

Müşterilerinin çevresel ve sosyal sorumluluğunu geliştirmedeki başarılarını bağımsız olarak değerlendiren EBRD’nin 2020 yılı Sürdürülebilirlik Ödülleri açıklandı. 11 ülkeden 16 EBRD müşterisine 5 kategoride altın, gümüş ve bronz ödül verildi. Arkas Holding tarafından Avrupa’nın en büyük intermodal lojistik terminali işletmecisi Duisport ortaklığı ile kurulan Railport, çevre ve sosyal bölümü ile bankacılık ekibi tarafından EBRD’nin Sürdürülebilirlik Ödülleri için aday gösterildi. 2020 yılında banka genelindeki takımlardan 47 adayın olduğu ödüllerde Railport’un değerlendirilmesinde, taşımacılığın verimli ve çevre dostu yönünü temsil etmesinin yanı sıra Türkiye’nin ticaretine yapacağı olumlu katkılar da kriter olarak alındı. Yapılan değerlendirmede Railport, “Çevresel ve Sosyal En İyi Uygulama (Environmental & Social Best Practice)” alanında bronz ödülün sahibi oldu.

Proje Bölgede Multimodal Altyapıyı Güçlendirecek

Arkas’ın Railport Projesine Sürdürülebilirlik Ödülü

Kartepe kurulacak olan Railport, Türkiye’de multimodal lojistik merkezlerin geliştirilmesini, Avrupa ile Asya arasında intermodal ağın yaygınlaştırılmasını amaçlıyor. Yaklaşık 265 bin metrekare arazi üzerinde ve sanayinin merkezinde yer alan Railport, yükün tahliye edilip tekrardan elleçlenebileceği bir aktarma terminali olacak. Böylelikle hem Çin-Türkiye İpek Yolu hattını besleyecek hem de Doğu Marmara limanlarına hizmet verecek.

Projenin ilk aşamasında yükleme-boşaltma işlemleri için demiryolu hatları, konteyner istif sahaları ve 5.000 metrekare depo inşa ediliyor. Yıllık 100 bin konteyner ve 500 bin ton genel kargo depolama kapasitesi mevcut olan Railport, demiryolu bağlantısıyla da çevreci bir yatırım olarak gösteriliyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA