20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara22°C

Ankara Lojistik Üssü Çatı Üstü Güneş Santralini Devreye Aldı

Uluslararası taşımacılık üssü Ankara Lojistik Üssü, 4,6 MWe/5,95MWp kurulu gücünde membran çatı GES yatırımını tamamlayarak devreye aldı.

Ankara Lojistik Üssü Çatı Üstü Güneş Santralini Devreye Aldı

15 Kasım 2022 Salı 14:13

Ankara Lojistik Yatırımları ve Akaryakıt A.Ş. olarak, kendi öz tüketimlerini karşılamak amacıyla EPDK tarafından yayınlanan “Enerji Piyasasında Lisansız Elektrik Üretim Yönetmenliği” kapsamında toplamda 4,6 MWe/5,95 MWp kurulu gücünde çatı üstü Güneş Enerjisi Santrali (GES) proje yatırımını hayata geçirdi.

Ankara Lojistik Üssü 5,95MWp membran çatı GES projesi ile yıllık yaklaşık 2 bin ton karbondioksit salınımı engellenecek olup 90 bin ağaç doğaya kazandırılmış olacak.

Türkiye’de inşa edilen en büyük membran çatı GES tesisi projesinin yatırım değeri ise 4.250.000 Dolar.

Güneş Enerjisi Santrali açılışına; Ankara Lojistik Üssü Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Gündüz, Kahramankazan Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Ankara Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Havva Eksilmez, Asunim Yönetim Kurulu Başkanı Umut Gürbüz, Kahramankazan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayan, Ankara Lojistik Üssü Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hakan Bezginli, Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Erşan ve Mahmut Hilmi Doğan katılım sağladı.

Ankara Lojistik Üssü Çatı Üstü Güneş Santralini Devreye Aldı

Ankara Lojistik Üssü

2008 yılında kurulan Ankara Yurtiçi Nakliye ve Lojistik A.Ş.,  Ankara’dan yurt genelinde hizmet vermesi amaçlanarak çok ortaklı bir yapıda Ankara Lojistik Üssü yerleşkesinde faaliyet gösteriyor.

Türkiye’nin ilk disiplin altına alınmış yurtiçi nakliye ve lojistik merkezi olan lojistik üssü 130 bin m2 alan içerisinde 2 bin 100 araç kapasiteli park alanı, 300 nakliye şirketinin ve sosyal tesislerin bulunduğu ve yıllık 400 bin aracın giriş çıkış yapabildiği bir tesistir.

Ankara Lojistik Üssü, ortaklarının yanı sıra; tüm uluslararası modern lojistik şirketleri, gümrük müşavirliği, ihracat firmaları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına depolama, ambalajlama ve dağıtım sektörlerinde çözüm sunuyor. Sahasında; 700 bin m2 alan üzerine kurulmuş, genel serbest depolar, gümrük idaresinin kontrolü altında hizmet vermekte olan Geçici Depolama ve A tipi Genel Antrepolar bulunuyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA