Allison Tam Otomatik Şanzıman Donanımlı Yeni Karsan Atak Otobüsler Mersin Ulaşımına Konfor Katıyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, ulaşım filosunu genişletmek ve kullanım ömrü dolan araçları yenilemek adına teslim aldığı 67 adet Allison tam otomatik şanzıman donanımlı Karsan Atak otobüslerini hizmete sundu.

10 Ağustos 2022 Çarşamba 15:43
2021’de Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşıma filosunun modernizasyonu amacıyla gerçekleştirdiği midibüs ihalesini kazanan Karsan, 67 adet Allison tam otomatik şanzıman donanımlı dizel motorlu Atak otobüslerin teslimatını tamamladı. Filosunun yüzde 99’u tam otomatik şanzımanlı araçlardan oluşan Mersin Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Allison T 2100™ donanımlı 8 metre otobüsleri ile ilçeler arasındaki toplu taşıma hizmet kalitesini arttıracak.
Karsan Atak araçlarının tamamının hizmete girdiğini belirten Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Ersan Topçuoğlu, açıklamasında; “Kırsal hatlarımız ve özellikle dar sokaklı bölgelerimiz için otobüs filomuza 8 metrelik 67 adet dizel Karsan Atak otobüsleri kazandırdık. Bu otobüslerimizin 29’u Tarsus merkezde, 12 adedi Tarsus kırsal ilçelerde ve 26’sı ise Mersin kırsal bölgelerde hizmet sunuyor. Tüm araç filomuzda olduğu gibi bu araçlarımızda da yolcu ve sürücü konforumuz ile işletme verimliliğini arttırma hedefimiz doğrultusunda tam otomatik şanzıman donanımı tercih ettik” şeklinde belirtti.
Mersin filosunun ilk otomatik şanzımanlı 8 metre otobüsleri olacak Karsan Atak modelleri, 186 beygir gücü ve 680 Nm tork üreten 4.5 litrelik FPT marka NEF4 turbo dizel, Euro VI motor ve Allison T 2100 tam otomatik şanzıman donanımına sahip. Allison şanzımanlar, tork konvertörlü Kesintisiz Güç Teknolojisi™ sayesinde sarsıntısız bir şekilde motor torkunu çoğaltarak, tekerleklere daha fazla güç aktarılmasını sağlıyor. Böylece tam güçte vites değişimleri ve üstün bir ivmelenme mümkün oluyor. Ayrıca aşınmaya sebebiyet veren mekanik debriyajlı manuel ve otomatikleştirilmiş manuel şanzımanların (AMT'ler) aksine Allison tam otomatik şanzımanların tork konvertörü teknolojisi sayesinde en iyi performans için sadece periyodik yağ ve filtre değişimi yeterli oluyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Şube Müdürü Bayram Demir; “Tam otomatik şanzımanlar, iki ayda bir debriyaj seti değiştirme ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Öte yandan sürücü kaynaklı araç yıpranmalarının da önüne geçilmiş oluyor” diye belirtti.
Mersin’de toplu taşıma filosuna büyük bir yatırım yaptıklarına değinen Ersan Topçuoğlu; “Alımını yaptığımız araçlarımız dahil toplamda toplu taşıma hizmeti verecek 414 aracımız bulunuyor. Mersin’de bir ilk olarak filomuzun genel yaş ortalaması, 2.7’ye düşecek. Türkiye’de emsali olmayan bir yaş ortalamasına sahip filomuz, Mersin’de hizmet verecek. Bu denli genç bir filonun ise muhakkak tam otomatik şanzıman donanımın avantajlarıyla güçlendirilmiş olması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.
Günde ortalama 110.000 yolcunun ulaşımını sağlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, merkez ve ilçeler arasındada günlük ortalama 10.000 yolcuya hizmet sunuyor. 10 km’den 75km’ye kadar farklı otobüs güzergahlarının bulunduğu Mersin’de yeni Karsan Atak midibüsler ise günlük 110 ila 250 km arasında yol kat edecek. Güzergahların uzunluğuna bağlı olarak 15 ila 37 nokta arasında yolcu durağı bulunuyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde 109'u kadın olmak üzere 799 otobüs şoförü görev yapıyor
Bayram Demir; “Yeni araçlarımızın filoya katılmasıyla sürücü ekibimiz daha da genişleyecek. Sürücü eğitimlerimize düzenli bir şekilde devam ediyoruz ancak yine de tabi ki şoförlerimizin kullanımı arasında sürüş farklılıkları olabiliyor. Tam otomatik şanzımanlar, sürücü kaynaklı sürüş farklarının ortadan kalkmasını desteklerken şoförlerimizin daha az yorulmasını sağlıyor. Sürücüler, vites değiştirmek zorunda kalmadıkları için sadece yola odaklanabiliyorlar. Bu sayede daha kontrollü ve güvenli sürüş sağlandığı için yolcu konforu arttırılıyor” dedi.
Allison Transmission Türkiye Satış Müdürü Berk Gönenç ise konuyla ilgili açıklamasında; “Türkiye’de belediyelerimiz, sürücüler için daha yüksek performans, yolcular adına güvenli ve konforlu ulaşım, işletmeler için daha az bakım ve yakıt maliyetleri dahil olmak üzere pek çok avantajları nedeniyle her geçen gün tam otomatik şanzıman tercihlerini arttırıyor. Allison’ın tüm dünyada 8 metre otobüslerde halihazırda sunduğu benzersiz performansı, Türkiye’de de takdir görüyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de araçlarını en verimli şekilde kullanacağına şüphemiz yok” şeklinde belirtti.
Mersin'in tam alçak tabanlı Karsan Atak otobüslerinde ayrıca motor bölmesi için yangın söndürme sistemi, şerit takip sistemi ve kaza önleme sistemi gibi aktif sürüş güvenliği ekipmanları bulunuyor. Bu modeller ayrıca 32kW güçlendirilmiş klimalar ve hem ısı hem de ışık geçirgenliğini azaltan cam sayesinde Mersin'in sıcak iklimini yumuşatıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Scania, Global Pazarlama Strateji Toplantısı Türkiye’de GerçekleştirildiScania tarafından her yıl farklı bir ülkede gerçekleştirilen ‘Bölgesel Pazarlama Toplantısı’ bu yıl Scania Türkiye ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlendi.09 Mayıs 2025 Cuma 16:05Ticari Araçlar
Renault Trucks, Hatay’da Taşımacılık Sektörünü BuluşturduRenault Trucks, 2025 yılına damgasını vuran Renault Trucks FEST ve Optifuel Challenge etkinlik serisinde bu kez Hataylı taşımacılık profesyonelleriyle buluştu.08 Mayıs 2025 Perşembe 19:21Ticari Araçlar
Ahmet Öztaş Lojistik Filosuna 20 Adet Tırsan Silobas EklediTırsan, Ahmet Öztaş Lojistik’e 20 adet yatay silobas teslim etti. Ahmet Öztaş Lojistik’in filosundaki Tırsan treyler sayısı 35’e ulaştı.08 Mayıs 2025 Perşembe 18:54Ticari Araçlar
Alışan Lojistik, UNGC İmzacıları Arasında2024 yılında ilk Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınlayan Alışan Lojistik, dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik inisiyatiflerinden olan UN Global Compact (Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi) platformunun imzacıları arasına katıldı.08 Mayıs 2025 Perşembe 18:01Lojistik
Arkas Line Filosunu Güçlendirmeye Devam EdiyorUSA Express Service (USX) hattına ikinci Arkas gemisinin katılmasıyla, Arkas Line taşıma kapasitesini iki katına çıkardı.06 Mayıs 2025 Salı 13:59Denizcilik
Allison Transmission ve Astra HD9 Rüzgar Türbini Kanadı TaşıdıAllison Transmission, Astra ve Geotrasporti iş birliğiyle gerçekleştirilen özel taşıma operasyonunda, Brindisi Limanı’ndan RWE Mondonuovo Rüzgar Enerjisi Santrali’ne 81 metre uzunluğundaki türbin kanadı başarıyla taşındı.05 Mayıs 2025 Pazartesi 16:15Ticari Araçlar
Talay Logistics Filosuna HABAŞ'tan 3 Adet Tam Elektrikli Çekici EklediTürkiye’de, yüzde 100 elektrikli çekici yatırımı yapan ilk lojistik şirketi olan Talay Logistics, HABAŞ tarafından Manisa’da üretilen HBS marka 3 adet tam elektrikli Steel Power-e çekici satın aldı.05 Mayıs 2025 Pazartesi 11:06Ticari Araçlar
KargoHaber 316. Sayı (Dijital Dergi)316. Sayımızın dijital versiyonu PDF formatında yayında.02 Mayıs 2025 Cuma 17:14Dijital Dergi
Kıta Lojistik Büyümesini SürdürüyorLojistik sektöründe 30. yılını kutlayan Kıta Lojistik, 2025 yılına yatırımla başladı.02 Mayıs 2025 Cuma 15:29Lojistik
Türkiye LPI’de Yükselmeye KararlıDünya Bankası tarafından oluşturulan Lojistik Performans Endeksi (LPI) sektörel hayata girdiğinden bu yana yakından ve ilgi ile izleniyor. Geçmişte yukarılara çıkamayan Türkiye, sıralamada daha iyi bir yer edinmek için uğraşıyor.02 Mayıs 2025 Cuma 13:18Bakış
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2025 Kargo Haber