29 Mart 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara13°C

Alışan Lojistik İcra Kurulu Üyesi Ayhan Özekin: AB Kurumları Gibi Gayret Gösterilmeli

Taşıma işlerinin durdurulmaması için AB kurumları gibi gayret gösterilmesi gerektiğini belirten Alışan Lojistik İcra Kurulu Üyesi Ayhan Özekin, salgın sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Alışan Lojistik İcra Kurulu Üyesi Ayhan Özekin: AB Kurumları Gibi Gayret Gösterilmeli

02 Mayıs 2020 Cumartesi 14:04

Özekin şunları söyledi: 

“Tabii olarak birçok zor­lukla karşılaşıyoruz. Salgının ilk döneminde sınırlardaki yığılma ve yurt dışından dönen şoförlerin 14 günlük ka­rantina uygulaması bizi çok zorladı. Akabinde yurtiçi şehirlerarası ulaşım yasağı her ne kadar bizi muaf tutsa da kontrol kuyrukları çok zaman kaybına yol açtı. Tesislerimizdeki personeli motive etmek ve artan sterilizasyon malzeme ve ekipman maliyetleri de bizi zorlayan diğer unsurlar olarak ön plana çıktı.

Ağırlıklı olarak kimyasal madde ve FMCG lojistiği yaptığımız için gıda ve temiz­lik malzemesi sektörlerine verdiğimiz hizmetlerde şu a­na kadar çok bariz bir kapasi­te azalması olmadı. Çarkların dönmesi ve tüketicinin temel ihtiyaçlarına ulaşabilmesi için tedarik zincirinin önem­li bir halkası olarak görevimizin başındayız.

COVID-19 kapsamında, tüm depo ve çalışma alanlarımız ile a­raçlarımız düzenli olarak ilaçlanmakta; tüm saha çalışanlarımız almaları gereken önlemler konu­sunda bilgilendirilmektedir.”

“Bu rutin önlemlere ek olarak;  dış ofislerimizde vardiya sistemine geçilmiştir. Merkez ofis çalışanlarımız ise home office sistemine geçmiş ve evlerinde bilgisayar başında operasyonları yönetmektedirler. Tüm bu süreçlere ek olarak, yayınlanan genelgeler süratle incelenmekte ve müşterilerimiz gerek sosyal medya hesaplarımızdan gerekse birebir iletişimimizle operasyonel açıdan sürekli bilgilendirilmektedir.” diyen Özekin; son olarak şunları söyledi:

“Koronavirüs salgınına yönelik Avrupa ülkelerinde de olduğu gibi, lojistik akışların devam etmesi için yük taşımacılığına gerekli sağlık önlemlerinin alınması şartıyla farklı uygulamalar, istisnalar ve kolaylıklar sağlanmalıdır. AB kurumlarında olduğu gibi taşıma işinin durdurulmaması için azami gayret gösterilmeli, araç sürücüleriyle ilgili zaman kısıtlaması ve benzeri uygulamalar çözüme ulaştırılmalıdır.

Müşterilerimiz ve tedarikçilerimiz de yaşadığımız zorlu sürecin farkındalar ve son derece işbirlikçi bir yaklaşım içindeler. Sürecin ne kadar da­ha devam edeceği bilinmediği için karşılıklı geliştirdiğimiz proaktif iş planı çerçevesinde hareket etmekteyiz.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA