29 Mart 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara14°C

2020’de Hızlı Büyüyen NGL Lojistik Yılı Ödülle Kapattı

Küresel salgın döneminde aldıkları önlemler ve yapılan yatırımlarla büyümeyle kapattıklarını kaydeden NGL Lojistik CEO’su Ferhat Emanetoğlu, organizasyonunu iyi yapan şirketlerin sektörde fark yarattığını vurguluyor.

2020’de Hızlı Büyüyen NGL Lojistik Yılı Ödülle Kapattı

15 Ocak 2021 Cuma 12:17

Türk dış ticaretinde ihtiyaç duyulan hizmetleri hızlı bir şekilde uygulamaya geçiren Norther Global Lojistik, 2020 yılını yatırım ve yüzde 30’luk büyümeyle kapattı. Grupaj taşımacılık konusundaki hızlı adımları ile yurtiçi taşımacılıkta Atlas Lojistik Ödülüne layık görülen NGL Kurucu Ortağı ve CEO’su Ferhat Emanetoğlu, dergimizin sorularını yanıtladı.

Taşımacılık sektörü ve NGL için pek çok sorunla mücadele edilen 2020 yılı nasıl geçti?

Taşımacılık sektörü için pandemiden dolayı genel anlamda bir yorum yapmadan önce bazı hususları örnekler vererek açıklamaya çalışayım; Türkiye’nin özellikle Avrupa ile olan taşıma faaliyetlerinde ülkelere göre olan farklılıklar ile beraber sektörel bazda yükselişte ve azalışta olan ürünler bulunmakta. Misal, İtalya hattı özelinde ve otomotiv sektöründe ciddi sıkıntılar baş gösterdi. Bununla beraber hijyen ve sağlık ürünleri ve ilerleyen günlerde önemi daha da artacak olan soğuk tedarik zinciri taşımalarında üretim ve bu ürünlerin taşınmasının önemi çok arttı. Sektörümüzün öneminin pandemi döneminde yaşamsal faaliyetler için ne kadar önemli olduğu anlaşılmakla beraber, bu organizasyonu doğru yapan firmaların işlerini ve istihdamı ne derece arttırmış olduğu verilerle ortada.

NGL olarak baktığımız zaman ise geçtiğimiz yılı yüzde 30 büyüme ile tamamladık. Filomuza 10 adet Volvo çekici ve Serin markalı mega treylerleri katarak, açmış olduğumuz yeni hatlar için sağladığımız istihdam ile büyümemize 2021 yılında da devam edeceğimizin mesajını piyasaya veriyoruz.

Korona salgını çerçevesinde şirket içinde ve operasyonlarınızda aldığınız önlemler neler oldu?

Mart-Haziran ayları arasında tamamen evden çalışma yapıldı. Haziran’dan günümüze kadar gruplar halinde haftalık olarak işe gidip gelinmeye devam edildi. Beyaz yaka –mavi yaka ayırt etmeden bütün personelimiz her zamanki gibi cansiperane çalışmalarıyla hem depo, kademe hem de yollarda işlerine devam ettiler. Alınan önlemler çerçevesinde ofis ve depolarımızda dezenfektan noktaları oluşturulup haftalık derin temizlik ve ilaçlama yapıldı. Çalışanlarımızı sağladığımız özel sağlık sigortası teminatı kapsamında aylık PCR testi tüm çalışanlarımıza yapıldı

NGL Kurucu Ortağı ve CEO’su Ferhat Emanetoğlu

Sınır kapanmaları veya kısıtlamalarla ilgili ne tür problemlerle karşılaştınız? Bu sorunları nasıl aştınız?

Bu tarz kapı problemleri artık sektörümüzün uzun yıllardan beri süregelen sıkıntısı olduğundan yıllar içindeki tecrübe ve bilgi birikimimiz ile gecikmeleri en aza indirmek için gerekli tedbirlerimizi biz henüz bu sorunlar baş göstermeden alarak adımımızı atıyoruz. Öngörülerimiz sayesinde, özellikle bant üretimi yapan müşterilerimize çift şoförlü teslimat, minivan araçlarımız ile tüm Avrupa içinde 1 ile 3 gün arasındaki teslimatlar, havayolu kargo seçeneklerini organizasyonumuzun en başında müşterilerimize sunmaktayız. Bununla beraber grupaj müşteri yelpazemizin genişliğinden dolayı; çıkışlarımızı çoğunlukla haftanın her günü yapabilmekteyiz. Bu da termin sürelerimizin piyasa şartlarına göre rakiplerimizden daha kısa olmasını sağlamaktadır.

Filo, depolama ve organizasyon olarak yatırım yaptığınız alanlarla ilgi bilgi verebilir misiniz?

Filomuza yeni Volvo çekiciler ve Serin markalı treylerler kattık. 2020 aynı zamanda dijitalleşmenin de öneminin daha arttığı bir yıl oldu. Bu yüzden salgınla birlikte değişen koşul ve çalışma şartlarına bağlı olarak teknolojik yatırımlarımızı arttırdık. Araçlarımızın uydu takip sistemini yenileyip kullandığımız siber yönetim sistemimize entegre ettik ve bu sayede müşteri ve partnerlerimize hızlı ve doğru bilgiyi zamanında ulaştırdık

Ferhatpaşa depomuzun kapasitesini 4 bin 500 metrekareye çıkardık. İzmir bölgesi tali depomuzun pandemi döneminde çalışma şartlarını iyileştirip 7-24 mal kabul ve yükleme boşaltmaya uygun hale getirerek daha verimli çalışma şartları oluşturduk.

Almaya hak kazandığınız Atlas Lojistik Ödülü hakkında düşüncelerinizi alabilir miyiz?

Şirketimizin, uluslararası taşımacılıkta ve özellikle grupaj taşımacılığı konusundaki başarısının, organizasyonumuzun olmazsa olmazı yurtiçi taşımacılığı kategorisinde ödül almak bizi çok sevindirdi. İyi bir organizasyon ve planlama gerektirmekle birlikte zorlu bir alan grupaj hizmetlerin verimli bir uluslararası taşımacılık için çok önemli olduğunu düşünüyoruz.

İlerleyen yıllarda daha çok kategoride daha fazla ödül ve çalışan, müşteri memnuniyeti ekseninde daha üst sıralara çıkmayı hedefliyoruz.

2020’de Hızlı Büyüyen NGL Lojistik Yılı Ödülle Kapattı

2021 yılı öngörülerinizi yine sektör ve NGL özelinde alabilir miyiz?

2021 yılının geçtiğimiz yıldan pek farklı olacağını düşünmüyorum. Özellikle Kovid-19 nedeni ile yaşanılan kısıtlamalar ve sektörel bazda üretimi, ithalat- ihracatı önem kazanacak sektörlere olan ilgimizi ve ürünlerin taşıması için gerekli olan altyapıyı kurmaya ve geliştirmeye devam edeceğiz. Umarım küresel çapta yaşadığımız geçtiğimiz yılı, tarih kitaplarında çocuklarımıza ve torunlarıma anlatacağımız bir masal olarak hatırlar ve yaşadığımız bu tecrübe ile üzerinde yaşadığımız gezegenimizin sahibi değil onun bir parçası olarak doğaya ve kendisine saygı göstererek yaşamayı öğreniriz.

NGL Lojistik olarak bu bilinçle, önceliğimiz çevreci bir yaklaşımla hem çalışanlarımızın bu konuda bilincinin arttırılması için yapacağımız çalımalar hem de özmal kaynaklarımızın daha az karbon salınımı, depolarımızda daha fazla güneş enerjisi kullanımının arttırılması için kaynaklarımızı öncelikli olarak bu konuya ayırmayı hedefliyoruz.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA