2013 Mercedes-Benz Türk’ün Rekorlar Yılı Oldu
Tüm ürün grupları dahil, toplamda 52 bin 262 adetlik satış hacmi ile tarihinin en yüksek araç satışını gerçekleştiren Mercedes-Benz Türk, 6 ton ve üzeri ağır ticari araç pazarında 2013 yılında 17 bin 003 satış rakamı ile pazardaki liderliğini sürdürdü.

20 Ocak 2014 Pazartesi 14:57
Firma 2014 yılında da pazardaki liderliğini sürdürmeyi hedefliyor.
2013 yılında yaklaşık 57 milyon Avro yatırım yapan şirketin, 1967’de kurulduğu günden bu güne toplam yatırım tutarı 807 milyon Avro’ya ulaştı. Mercedes-Benz Türk AŞ., üretime başladığı 1968 yılından bu yana toplam 69 bin otobüs ve 185 bin kamyon üretimi gerçekleştirdi. 2013 yılında ürettiği 4 bin 001 adet otobüs ve 18 bin 394 adet kamyon ile de üretim tesislerinde tarihinin en yüksek üretim rakamlarına ulaştı.
Otomobil ürün grubunda Mercedes-Benz Türk, 2013 yılında 20 bin 023 adetlik otomobil satışı ile geçtiğimiz yılın yüzde 57 üzerinde satış gerçekleştirerek tarihinin en yüksek otomobil satış adedine ulaştı. Şirket, 2013 yılında yeni nesil E-Serisi’ni, yeni CLA’yı ve yeni S-Serisi’ni pazara sundu. 2014 yılında ise ürün gamına yeni katılacak GLA, Türkiye pazarı için büyük önem taşıyan yeni C-Serisi, S-Serisi Coupé, yenilenen CLS ve B-Serisi piyasaya çıkacak.
Otobüs ürün grubunda, şehirler arası ve şehiriçi otobüs satışı ile toplamda 1 bin 174 adetlik satış rakamına ulaşan Mercedes-Benz Türk, yine en fazla tercih edilen şehirlerarası otobüs markası oldu. Bunun ötesinde şirket, otobüs ihracat rakamını geçtiğimiz yıla oranla yüzde 28 arttırarak başta Batı Avrupa olmak üzere 2 bin 864 adetlik otobüs ihracatı gerçekleştirdi. Böylece şirketin bugüne kadarki toplam otobüs ihracat rakamı 30 bin adede ulaştı. Kamyon ürün grubunda ise 2013 yılında 17 bin 003 adetlik satış ile pazarın başrolündeydi ve yıl içinde toplamda 2 bin 445 adetlik kamyon ihracatı gerçekleştirdi. Şirket bu sayede kuruluşundan bu yana toplamda 30 bin adet kamyon ihraç etmiş oldu.
Hafif ticari araçlar ürün grubunda ise Mercedes-Benz Türk, 10 bin 421 adetlik satışa yükseldi Mercedes-Benz Türk hafif ticari araçlar grubu da 2014 yılında satışlarını ve pazar payını arttırmayı hedefliyor.
Mercedes-Benz Türk’ün, 2009 yılında başlayan 2. El faaliyetleri kapsamında da toplamda 3 bin 641 adetlik araç satışı gerçekleştirildi. Bu satış adedi ile şirket tarihinin en yüksek 2.El araç satışını yakalamış oldu.
Sattığı her iki araçtan birini finansman şirketi olan ‘Mercedes-Benz Finansman Türk AŞ.’ aracılığı ile kredilendiren Mercedes-Benz Türk, üretim merkezlerine yaptığı yatırımların dışında müşteri talep ve beklentileri doğrultusunda, ürünlerini geliştirmeye yönelik de yatırımlarını sürdürdü.
Bu kapsamda Mercedes-Benz Türk, 2013 yılında Aksaray Kamyon Fabrikası’nda yeni bir üretim holü inşa ederek, toplam araç montaj alanını 7 bin 705 m²’ den 17 bin 250 m²’ye çıkardı. Yeni yatırımla birlikte şirket, ihracat pazarlarındaki konumunu güçlendirmenin yanı sıra yurtiçi ve yurtdışı pazarlardaki müşterilerinin beklentilerine ve özel isteklerine de daha hızlı yanıt verebilecek konuma geldi.
Tüm bu faaliyetlerinin yanı sıra Mercedes-Benz Türk, 2013 yılında Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfıyla (TEGV) birlikte trafiğin en savunmasız katılımcıları olan çocuklara trafikte doğru ve dikkatli davranmalarını sağlayacak yeni bir eğitim programını başlattı. Böylece çocukları olası tehlikelere karşı yaşlarına uygun bir yaklaşımla bilinçlendirmek ve güvenliklerini sağlamak üzere Mercedes-Benz Türk’ün ana şirketi Daimler AG tarafından 2001 yılından bu yana çeşitli ülkelerde uygulanan MobileKids Trafik Eğitim Projesi Türkiye’de de hayata geçirilmiş oldu.
Mercedes-Benz Türk, 2014 yılında da pazar paylarını arttırıp, pazardaki konumunu güçlendirmeyi, tüm ürün gruplarındaki pazar konumunu geliştirmeyi, yatırımlarını sürdürmeyi, müşteri ve pazar beklentileri doğrultusunda ürün portföyünü geliştirip genişletmeyi ve bayi, çalışan, tedarikçi işbirliği ile başarılı bir yıl geçirmeyi hedefliyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Scania, Global Pazarlama Strateji Toplantısı Türkiye’de GerçekleştirildiScania tarafından her yıl farklı bir ülkede gerçekleştirilen ‘Bölgesel Pazarlama Toplantısı’ bu yıl Scania Türkiye ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlendi.09 Mayıs 2025 Cuma 16:05Ticari Araçlar
Renault Trucks, Hatay’da Taşımacılık Sektörünü BuluşturduRenault Trucks, 2025 yılına damgasını vuran Renault Trucks FEST ve Optifuel Challenge etkinlik serisinde bu kez Hataylı taşımacılık profesyonelleriyle buluştu.08 Mayıs 2025 Perşembe 19:21Ticari Araçlar
Ahmet Öztaş Lojistik Filosuna 20 Adet Tırsan Silobas EklediTırsan, Ahmet Öztaş Lojistik’e 20 adet yatay silobas teslim etti. Ahmet Öztaş Lojistik’in filosundaki Tırsan treyler sayısı 35’e ulaştı.08 Mayıs 2025 Perşembe 18:54Ticari Araçlar
Alışan Lojistik, UNGC İmzacıları Arasında2024 yılında ilk Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınlayan Alışan Lojistik, dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik inisiyatiflerinden olan UN Global Compact (Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi) platformunun imzacıları arasına katıldı.08 Mayıs 2025 Perşembe 18:01Lojistik
Arkas Line Filosunu Güçlendirmeye Devam EdiyorUSA Express Service (USX) hattına ikinci Arkas gemisinin katılmasıyla, Arkas Line taşıma kapasitesini iki katına çıkardı.06 Mayıs 2025 Salı 13:59Denizcilik
Allison Transmission ve Astra HD9 Rüzgar Türbini Kanadı TaşıdıAllison Transmission, Astra ve Geotrasporti iş birliğiyle gerçekleştirilen özel taşıma operasyonunda, Brindisi Limanı’ndan RWE Mondonuovo Rüzgar Enerjisi Santrali’ne 81 metre uzunluğundaki türbin kanadı başarıyla taşındı.05 Mayıs 2025 Pazartesi 16:15Ticari Araçlar
Talay Logistics Filosuna HABAŞ'tan 3 Adet Tam Elektrikli Çekici EklediTürkiye’de, yüzde 100 elektrikli çekici yatırımı yapan ilk lojistik şirketi olan Talay Logistics, HABAŞ tarafından Manisa’da üretilen HBS marka 3 adet tam elektrikli Steel Power-e çekici satın aldı.05 Mayıs 2025 Pazartesi 11:06Ticari Araçlar
KargoHaber 316. Sayı (Dijital Dergi)316. Sayımızın dijital versiyonu PDF formatında yayında.02 Mayıs 2025 Cuma 17:14Dijital Dergi
Kıta Lojistik Büyümesini SürdürüyorLojistik sektöründe 30. yılını kutlayan Kıta Lojistik, 2025 yılına yatırımla başladı.02 Mayıs 2025 Cuma 15:29Lojistik
Türkiye LPI’de Yükselmeye KararlıDünya Bankası tarafından oluşturulan Lojistik Performans Endeksi (LPI) sektörel hayata girdiğinden bu yana yakından ve ilgi ile izleniyor. Geçmişte yukarılara çıkamayan Türkiye, sıralamada daha iyi bir yer edinmek için uğraşıyor.02 Mayıs 2025 Cuma 13:18Bakış
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2025 Kargo Haber